Hirdetés
- Magisk
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Google Pixel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Félmillió felett a kiszállított Xiaomi autók száma
- OnePlus 8T – fazonigazítás
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
Új hozzászólás Aktív témák
-
mycso
veterán
válasz
djrobaa
üzenetére
Megnéztem a lapod kézi könyvét, és én sem találtam semmit...
Viszont a ctrl+1-et említi ugyan a könyv, de nem írja le konkrétan, hogy milyen menük is aktiválódnak....
Valószínűleg a ctrl+f1 után, ott kellene megjelennie a fesz emelési lehetőségnek is, ahol az fsb-t emelted.
-
mycso
veterán
Ááá, nincs ezen mit ragozni, nem kell vele foglalkozni...akkor egyszer írt ide, azóta be se lépett, azthitte ha benyög ide egy ekkora irgalmatlan baromságot attól ő lesz az isten...
vagy igazából nem is tudom mi lehetett ezzel a célja.....
min1 vannak ilyenek, majd felnő egyszer ő is...
-
mycso
veterán
Előbb még alapfesz 5G, most meg már csak 3.7 esetleg 4.3.
Érdekes amiket írsz...
667 meóriával sikerült a 3.3-as celeront 4300-ig felvinni, de stabil csak 3700Mhz volt. Miután vettem bele 800 memóriat. Már 4300-is stabilan megy.
Ez azért vicces
gondold át még1x.Segítek: 25-ös a procid szorzója, tehát a 4300MHz-es órajelhez 172MHz FSB tartozik, ez szinkronban a ram frekivel azaz 1:1 beállítás mellett 344MHz-et jelent a ramnak. (neked 667-es ramod volt, akkor miért is ment jobban a tuning a 800-astól???)
ui.: nem baj az, ha nem értesz hozzá azért van ez a fórum, hogy segítsünk. Attól, hogy nagyokat mondasz meg hülyeséget nem leszel sem nagyobb, sem okosabb, stb. ...ja és mivel "TE nem változtatsz a véleményeden" -->Nézz szét ITT!!!<-- talán asszem a hőtan környékén keresgélj
-
mycso
veterán
Igen próbáltam rengeteg procit, köztük rengeteg celeronD procit is

Amint jön az előző hsz-emben kért cpu-z valid link, már el is hiszem.
(bár kizártnak tartom, hogy jönni fog)Előbb még 19 fokos volt, most 6-at több.... ügyes egyébként még ez is kevés --> valószínűleg félremér a szenzorod ;)
-
mycso
veterán
Aha és gondolom barlangban lax, ahol van vagy 15 fok....
Mivel levegővel hűtöd (és a proci bizony melegszik is) a szobádban lévő levegőnél nem lehet hűvösebba proci. (pedig ez csak fizika)
A másik --> több mint valószínűnek tartom, hogy a procid nem ment és nem is fog menni 5GHz-et főleg nem alapfeszen és főleg nem léghűtéssel.
Egyébként gondolom készült cpu-z screenshot és hitelesítő (valid) link is az alapfeszes 5GHz-ről...

-
mycso
veterán
válasz
turbodiesel
üzenetére
Hát az intelnek nem lett valami nagy húzása a CeleronD széria az biztos..
Marketing??? nem hinném (vagyis olyan értelemben nem, ahogyan te gondolod)
A Celeron D hamarabb kint volt, mint a Pentium D ...A ranglista úgy alakul, ahogyn írtad.
-
mycso
veterán
válasz
turbodiesel
üzenetére
Azért Celeron D, mert ezt a nevet adták neki...semmi köze a Pentium D-hez.
Celeron: 100FSB és 128MB L2 cache, northwood mag
Celeron D: 133FSB és 256MB L2 cache, precscott mag és ebből kifolyólag teljesen más arhitektúra (a lényeg, hogy több mindent támogat), létezik belőle 64 bites is
p4: általában 200FSB, 1MB L2 Cache és HT technológia (illetve még egy csomó új tudásbeli különbség a celeronhoz képest --> pl energia gazd, stb...)
Létezik 133FSB-s 1MB L2 cache-vel és HT nélkül, ezek is verik az előző celeronokat...A részletek miatt ha minden konkrétum érdekel, akkor esetleg járj utána az intel honlapján...
Nagyjából ez a tudásbeli különbség.
Ennyit az első témáról.A proci valóba valószínűleg a biosból húzták, persze már létezik több szoftver amikkel win alól is lehet. Az ATI kártyák húzására is rengeteg win alóli progi van (nem kalóz).
Hogy a húzott p4-ed től gyorsabb legyen a 2.4-es celeron, teljesen kizártnk tartom.
Maximum valami nem stimmel a gépeddel--> driver, túlhúzás, ilyesmi...A VGA vagy a húzás vagy a túlmelegedés miatt csinálhatja ezen dolgokat...
Járasd alapon és tegyél rá megfelelő hűtést (vagy csak a gyári coolert szedd ki, tisztísd meg és olajozd be vagy kontakt sprével fújd be a tengelyénél.) -
mycso
veterán
válasz
Bojtossapka
üzenetére
ezeknél a prociknál, minnél kisebb a procid szorzója általában annál tovább lehet jutni velük...
Én max olyan 4GHz környékét mondanék rá így látatlanba.
-
mycso
veterán
Szorzóját a celeronnak nem tod piszkálni, tehát csak FSB tuning (nem fps).
Elején 5-10MHz-esével emeld, majd ha fagy/újraindul/nemindul akkor egyesével vedd visszább, illetve emelhetsz minimálisan feszt is a procinak.
Az orthos egy stabilitás tesztelő program, ami leterheli 100%-ra a procidat így ha nem hibázi-nem idul újra-nem fagy, stb akkor ''stabilnak mondható'' a procid.
(bár saját véleményem/tapasztalataim alapján érdemes lehet játékkal is tesztelgetni)
Illetve még rengeteg rendszerstabilitás ellenőrző progi létezik: prime95, everestnek is van ilyen része, stb...
orhos: [link] -
mycso
veterán
válasz
laceeek
üzenetére
Hú, ha winben alapjáraton produkál 60-65 fokot, akkor eszedbe ne jusson tuningolni.
Valószínűleg rosszul van a cooler a procin, vagy csak újra kellene pasztázni.
Tehát először ezt oldd meg valahogy, aztán majd mehet a tuning, egyébként biosból nemtudsz tuningolni???
Bár a progiban is tudok segíteni.
[Szerkesztve] -
mycso
veterán
Hali.
Hát igaz ami igaz, a prescott celeronokkal jól meghúzva (szerencsére szinte mindegyik jól húzható) azért el lehet/lehetett játszogatni.
Én egy 2.26GHz-eset használtam 3.73GHz-en, és játékok alatt majdnem ott volt mint a 3 gigás prescottom. /abban az időben 27-ért adtam el a 3 gigás p4-et és asszem 12-ért vettem a celeront, tehát ha az ár/teljesítményt nézzük akkor eléggé megérte, csak egy a bibi, ha nem lehet tuningolni/.
A melegedéssel nekem nem volt bajom, nem produkált vészes értékeket.
/buta kis 2k-s CM hűtővel olyan 50 fok környékére kúszott fel max. terhelve/ -
mycso
veterán
válasz
mob_zzz
üzenetére
Nem teljesen.
A szorzó visszavétel az intel prociknál energiatakarékossági okokból lett kitalálva, azaz marad az FSB DE csökken a szorzó, ezáltal az órajel is.
A másik lehetőség, ha nagy tuner vagy --> akkor olyan procit veszel /pl p4-ek 3.2-től felfele, de itt sem mindegyik/ aminél lehet állítani.
Így nem kell a lapon a ram/fsb szorzót babrálni, hanem lejjebb veszed a szorzót --> és ekkor ugyanazon /eredeti/ órajel eléréséhez nagyobb FSB szükséges /ami mint tudjuk intelnél nem kevés szerepet tölt be a gyorsaságban/ illetve 1:1 dram/fsb aránynál magasabb ram órajelet feltételez.
Erre igazából nincsen ideális érték /illetve az 1:1-et szokták annak nevezni/ --> az a jó minél gyorsabb a ram. -
mycso
veterán
válasz
mob_zzz
üzenetére
Az FSB a helyes, mert azt megszorozva a szorzóval kapod meg a proci órajelét.
A QPB = FSB*4.
pl, celeron D320: 133FSB * 18 = 2400MHz és QPB = 533MHz.
Ennél a procicsaládnál nem lehet a szorzót állítani!!!
Egyébkén értelme a nagyobb FSB és ram órajel elérése, illetve lehet az energia/hőtermelés csökkentés is a cél.
Magyarán ugyanazon órajel eléréséhez, kisebb szorzóval nagyobb FSB szükséges. -
mycso
veterán
válasz
Parlagfű
üzenetére
Hát én nagyjából ennyit tudok róluk, ha valaki tud többet, javítson ki:
Max CPUID value limit: disabled
Hát a CPUID az a proci azonosítására szolgáló kód féleség, de hogy ez a menü mit jelent fogalmam nincsen.
Execute disable function:disabled
Halvány fogalmam sincsen
Hyper path 2: auto
Ez a jól ismert i865pe, i875 chipsetekben megismer PAT funkció ''2. generációja'', tehát valamiféle memóriagyorsító funkció, bár ahogyan a teszteket olvasgattam nemsok semmit csinál.
Cpu fan control:disabled
Ezzel pedig a procihűtő sebességét/fordulatát/tudod állítnai.
Általában %-os vagy aránypáros módszerrel. -
mycso
veterán
válasz
littlerock
üzenetére
Hát AMD-nél is létezik az asszinkron hajtás, csak ugye ott inkább szinron /így sok esetben alacsonyabb ram órajel/ viszont sokkal szigorúbb időzítések...
Ez a 3:4 arány azért jobb az 1:1-nél, mert így 266-on megy a ramod, 1:1-ben viszont csak 200MHz-en menne. /bár megkellene nézni valami progival, hogy tényleg ezt az osztót használja-e, mert én csak az általad leírt számokból következtettem erre/ --> ebből az következik, hogy hiába veszel 667-es ramot, a proci miatt /pontosabban az FSB miatt/ azis csak 266MHz-en fog menni. Illetve a biosban kellene még szétnézni, hogy nincs-e más lehetőség az FSB:DRAM arányra /mármint olyan szempontból, hogy hátha lehet másabb osztót is beállítani, amivel magasabb lesz a ram órajele/
Hát, hogy ebbe a lapba milyen procik rakhatóak, fogalmam nincsen. Nemigazán értek a notikhoz. Utána kellene nézni valami termékleírásba, hogy milyen procikat támogat; illetve a noti gyárójának honlapján, hogy ezzel az alaplappal adott-e ki pl.: valamilyen p4 procival laptopot.
Az uccsó kérdésedre szintén nem tudok megfelelő választ adni, mert nemértek a noti alaplapokhoz. /miközben irogattam kicsit keresgéltem ''google'' aztán találtam egy ilyen notit, mint a tied egy pentium m 1.7-es procival, tehát elvileg ilyen rakható bele, de nézzél szét a leírásában/gyártónál/
Asztali lapok esetében, chipset függő a dolog: Van ami csak 100, 133, 200 stb.. FSB-ig támogatja a procikat /tehát megesik, hogy nem minden lap fogad minden procit/ Sőt, ha ez még nem lenne elég, bizony a processzormagok tipusa sem mindegy /pl a prescott magot nem mindegyik alaplapi chipset támogatja/ -
mycso
veterán
válasz
littlerock
üzenetére
Pedig egyszerű:
A procid Dothan magos, a Celeron D-nél a D nem jelenit azt, hogy dothan magos --> Prescott magosak.
A Procid 1.6GHz-es, 100MHz FSB-vel, 16x szorzóval /16x100=1600/ és 400MHz QPB-vel /ezt sokan FSB-nek nevezik 4x100=400 --> az fsb 4x-ezésével számoljuk/
A ramodnál a két érték gondolom azt jelenti, hogy DDR2 533-as ramod van, ami jelenleg 266MHz-en megy, magyarán 3:4 FSB:DRAM osztóval.
[Szerkesztve] -
mycso
veterán
válasz
-=Lord Tom=-
üzenetére
Írtam pi-s topicba is. Validot nemtok, mert már rég eladtam.
Egyébként nemlátom az értelmét a valid linknek, hiszen azon nincsen rajta a pi-s eredmény.
-
mycso
veterán
válasz
-=Lord Tom=-
üzenetére
CeleronD s478 2.26GHz@3.9GHz SuperPi 1M: 43.328s [link]
-
mycso
veterán
Hát pörögnie mindenképpen kellene a ventinek. /nézd meg, hogy nem ér-e hozzá valami vagy nem szorul-e a venti/
Hőfok alapján szabályoz attól változó a hangja is.
Lesarkazni nem tudod, mert egy fémsapka védi a magot.
A régebbi p3, athlon prociknál állt fenn ez a veszély, mert azokon nem volt fémsapi. -
mycso
veterán
válasz
-=Lord Tom=-
üzenetére
Komolyan????

Ha kicsit meghúztad a procit úgysem?????
/bár régebben nálam is volt egy ilyen páros: celeronD 2.26@3.73+6600GT és bizony a proci azt sem hajtotta ki/
Akkor így 7300GT-t felesleges venni mert az valamivel izmosabb egy 6800-asnál.
Bár ha a kollégánál a cedarmill magos celeronról van szó, akkor ott már másabb a helyzet.
-
mycso
veterán
Létezik belőle sok tipus:
530
530J
531
630
631
Ebből az 530 kivételével mindegyik támogatja a 64 bitet, a 6xx-ben bedig nem 1MB az l2 cache, hanem 2MB. /531 vagy 630-ast vegyél bár inkább 630/
Ja egyébként Prescott magosak.
Szerintem lga775-ből az összes létező chipset támogatja ezeket a procikat.
De mondd milyen lap lenne hozzá??? -
mycso
veterán
válasz
Blue Eagle
üzenetére
Nem is azt mondtam, hogy nem hűvösebbek a prescott-ok /bár van 1-2 kivétel /, hanem azt, hogy az 50fok körüli idle hőmérséklet nagyon sok.
-
mycso
veterán
válasz
Blue Eagle
üzenetére
Hát akkor te valamit rosszul csinálsz!!!
Én régebben egy 3k-s CM hűtőt használtam min, fordulaton.
Rengeteg procit használtam vele /főleg prescottp4 és prescott celeronok/, de idle állapotban én 3x hőmérsékletre emléxek és terhelve sem ütötte meg egyik sem az 50-et.
Ja kivéve a 3.2-es prescottom, de az más, mert az egy régi melegedős példány volt, de ez is a többihez képest max 3-5 fokkal volt melegebb.
Ez az alap 48 fok, hát.....
Valamit rosszul csináltok.
Ja ahűtőm ilyen volt: [link] Cooler Master Aero 4 lite --> ez egy elég alap alsókategóriás 3k-s hűtő. -
mycso
veterán
Károsodni elvileg nem tud, mert ha nagyon magas a hőfok akkor kikapcsolja a gépet, de egészségesnek az 65-68 fokig mondható.
Alapjáraton nagyon sok az a 62 fok.
Tuti jól felraktad, átpasztáztad????
Mondjuk a nw-nál is sok volt az a 40 körüli érték idle állapotban szerintem. -
mycso
veterán
Hát ha valami gyengébb alapon járó celeronod van, akkor főleg proci limitbe ütközhetsz.
Egy 6600GT-t sem tud kihajtani!!!
Pl.: régebben nálam NFS: MW:
p4 3.2/800/1m + 6600GT --> 1024*768 valami normális részletességgel siklott a játék
celeronD 2.26@3.7 + 6600GT --> bizony visszább kellett vennem a részletességből, mert néha meg-meg akadt a játék. -
mycso
veterán
válasz
dvdbackuper
üzenetére
Hát a hőmérséklet tök rendben van /nekem sem halt meg 1.6-tol se/, ugyhogy még kis emelés belefér.
-
mycso
veterán
válasz
dvdbackuper
üzenetére
Hát nekem a 2.4-es 1.4v körül ment ~3.8-on.
A 2.24-es 1.6v-on ment 3.9-et. /bár ezt az 1.6-ot már soknak tartottam/
Hőmérsékletét figyeld a procinak!!!! -
mycso
veterán
válasz
dvdbackuper
üzenetére
Na hát hajrá tépjed keményen.

Lehet visszatérek énis a klubba, mert úgynézki a héten vagy jövőhéten lesz egy 2.4-es CeleronD-m
mod.: 3.78-on megy sabilan....42 fok max terhelésen....kicsi fesz emeléssel
Akinek van fasza vízhűtése.

[Szerkesztve] -
mycso
veterán
válasz
doglotthal
üzenetére
Szió, mivel ez egy szakmai fórum /nem pedig CHAT/ ezért nem ül itt mindíg mindenki a gép előtt, hogy válaszolni tudjon.
A proci amit szereztél, egy lga775-ös tokozású processzor.
Tehát lga775 foglalatú lapot kell hozzá kerítened, ezekből létezik millió tipus.
Az áruk is igen sokféle lehet kb.: 10k - 60k-ig. -
mycso
veterán
Milyen steppinges a proci???
Tuti jól sikerült rárakni a bordát????
Nekem eddig vagy 3-4 celeronD-m volt és alapon 3x fok, terhelve 4x volt a hőmérsékletük, szénnéhúzva /3.8-3.9GHz/ terhelve 5x-6x
Egyébként ha ilyen forró, akkor én nem igazán emelgetném a proci órajelét --> az a 70 fok is már rettentő soknak mondható /főleg hosszútávú használat mellett/ -
mycso
veterán
válasz
dvdbackuper
üzenetére
Bizony nem, méghozzá FSB, RAM miatt!!!!
-
mycso
veterán
válasz
dvdbackuper
üzenetére
Hát remélem tudod majd húzni, mert nagy általánosságban ezek a 2.8-3-3.2-es celeronD-k nem a túlhajthatóságukról híresek.
Amikre +1-1.5gigát általában rálehet húzni azok a kisebb 2.2-2.4-es D celeronok. -
mycso
veterán
A hyper 6, sokkal magasabb mint 6 cm: [link]
Az IS7 lap felül mér kb 20 fokkal!
LoL
misu: 100% terhelés alatt van 65 fok körül a procid???? Ez a 6cm magas hűtőmegoldás, hát szerintem nehéz lesz jót találni.
it érdemes nézelődni: [link] [link] [link] --> bár általában ezek is nagyobbak 6cm-nél, de hátha találsz valami jót. -
mycso
veterán
Valószínűleg win alól sem fog menni /azért egy próbát megér/, de hasonló mint a biosban: FSB-t kell emelni, viszont itt figyelni kell az agp/pci frekire vagy pci-e frekire, mert asszem ezt a programon belül már nem lehet fixálni. Ill. érdemes a ram órajelre is figyelni, mert osztót sem lehet változtatni. Bár ha mégis összejönne, olyan nagy tuningra ne számíts. Igazán tuningolni, csak biosbol lehet!!!!
-
mycso
veterán
Sajnos gyári intel lapoknál a tuning felejtős.

Ezen lapok a stabilitásukról híresek, biosbol általában lehetetlen tuningolni!
Esetleg win alól szoftveresen lehet próbálkozni /pl.: clockgen nevű progi/, de általában ezzel sem szokott összejönni a tuning, főleg nem nagyobb mértékű.
Ha tuningolni szeretnél, akkor elkell felejteni a gyári intel alaplapot.
-
mycso
veterán
Szia, teljesítményben sokkal erősebb a p4.
Melegedés, háát ha kifogsz egy jó szériát pl:E0 vagy G1, akkor azok nem igazán melegedősek.
Hasonlítgatni nehéz lenne, mert van celeronD-ből is, olyan ami bazira melegszik, viszont olyan is, ami kevésbé --> na p4-nél detto ugyanez a helyzet. -
mycso
veterán
válasz
wedlock
üzenetére
Hát erre nemigazán lehet egyértelműen válaszolni, mert sok más tényező is szerepet játszik: ram, táp, cooler és maga a proci is.
De elviekben egy komolyabb lapban /pl.: asus p5wd2/ valószínű tovább menne.
A kérdés az, hogy egy ilyen kaliberű procihoz van-e értelme 30k-s lapot venni. -
mycso
veterán
1. Kérdésem: Nem gáz egy kicsit az 50-60 közötti hőmérséklet sima win-használatkor ( Üresen megy a gép)?
Mivel így alapjáratban is elég magas a procid hőfoka, én a tuningal a helyedben nem is próbálkoznék.
Esetleg pasztázd újra a hűtőt, és nézd meg, hogy rajta van-e rendesen.
2: Egy emberséges űberstabil tuningbeállítást (BIOS) tudnátok leírni nekem?
Egyébként FSB emelés, majd ha kevés a fesz, akkor vcore fesz emelés/minimális/, AGP/PCI freki fixre állítása esetleg ram visszaosztás, de ezeket majd akkor, ha normális hőfoka lesz a procidnak /kb.:alaphelyzetben max 40 fok./
Ja: ha 2 memóriamodul van benn, akkor csak 333-mal mennek!
Ezt megis válaszoltad: A memó: Az alaplap kézikönyvében ez van írva:
1ddr dimm slot supports: pc3200 (ddr400), max 1gb,
2ddr dimm slot supports: pc2700 (ddr333)/pc2100 (ddr266), max 2gb
Tehát ha 1GB-nél több ramot raksz bele, azt már csak 333-asnak fogja venni!!!
A bios frissítés után át-tudtam állítani 400MHz-re, de nem meretem így hagyni, félek egy ''szakértői vélemény''nélküli használattól!
Bár ezt teljesen nem értem, mert szerintem ilyen alacsony FSB/133/ mellett nem tudsz 2:3-as szorzót választani.
De ha te mégis tudod 400-on hajtani a ramokat, akkor tedd azt --> a ramjaid mivel 400-asok, muszáj bírniuk a lapnak pedig ennyi tuningot elkell viselnie.
Ha a 2 memóriamodul paraméterei nem egyformák, akkor arra hogyan tudok rájönni?
Részben erre is rájöttél már, mert te írtad: 1:1Gb400 DDR Kingmax 3200, 2: 256Mb400 Noname 3200
De az Everest vagy CPU-z nevű progikkal megnézheted pontosabban is a ramjaidat. -
mycso
veterán
válasz
Peti Boy 91
üzenetére
Addig ameddig megy!!!!!!
Egyébként hova akarod felhúzni???
[Szerkesztve] -
mycso
veterán
válasz
FireKeeper
üzenetére
Miért ne számítana???
[link]
Most hirtelen ez akadt a kezembe, de kompival asszem 5.2 körül ment neki.
#2000: általában az áruk miatt választják a celeronokat sokan, és nem amiatt mert buták és azt hiszik, hogy jobb mint a core 2 duo.
[Szerkesztve] -
mycso
veterán
válasz
FireKeeper
üzenetére
Hát akkor jöhet a cpu-nak a fesz emelés, és a procihőfok figyelése!
-
mycso
veterán
válasz
FireKeeper
üzenetére
192es FSBnél kifogy. feszemelés, vagy FSB feszemlés talán segíthet?
Ezt nem teljesen értem, szerintem gondold át
Tehát, pár kérdés, mi történik 192 FSB után, mennyi feszt adsz ilyenkor, mivel hűtöd, mennyi a proci hőfoka terhelt állapotban, a ramjaid bírják-e az iramot??? -
mycso
veterán
válasz
Alvin_ti4200
üzenetére
Végülis bármennyi, csak figyelni kell, hogy terhelve ne haladja meg a proci a 65-70 fokot.
Én eddig az összes celeronD-m nek max 1.6 voltig adtam feszt és maximálisan ki tudtam hajtani --> utána már hiába emeltem feszt nem ment többet.
Bár régen egy nw celeronomnak egyszer adtam 1.9 voltot
Közben megkerestem az eredményeket:
CelD: 2.4@3.851GHz --> 1.424v [link]
CM lég
CelD: 2.26@3.9GHz --> 1.6v [link]
CM lég
CelNW: 2.6@3.6GHz --> 1.9v [link]
gyári cooler
Bár ezek mind s478-asok, a tied pedig 775-ös de gondolom hasonló az is.
[Szerkesztve] -
mycso
veterán
Akkor neked miért nem szóltak???
Amúgy meg a lapnak tudnia kell kezelni a procit!!!!!
Tehát ahogyan előttem is mondták, rakd fel a legújabb alaplapi biost aztán ha úgysem megy akkor vidd vissza a cuccot.
Ja és most jut eszembe, hogy nemolyan rég raktam össze egy gépet:
Asus p4p800-X + CeleronD 2.8 --> az is működött tökéletesen.
[Szerkesztve] -
mycso
veterán
Ahogy már javasolták, az arányon állítsál.
Az, hogy bírni fogja -e a 440mhz-et nagyon egyszerűen a memtest párszori lefuttatásával megtudhatod.
Vagy legegyszerűbben, valami gépigényes játékkal játszol egy órácskát --> aztán ha nem fagy, nem indul újra, stb --> akkor bírja.
Esetleg annyit csinálj amikor 440-en megy a ram, hogy félóra játék után fogdosd meg a ramot, hogy mennyire meleg. -
mycso
veterán
Te jöttél ide, a CELERON Dtopicba a hülye amd-s szövegeddel.
1, nem ide tartozik
2, senki sem kíváncsi rá
3, nem vitatkoztam, csak én is elmondtam az én szemszögemből a véleményem, amiket tesztekkel igazoltam
4, az utolsó mondatomra --> mivel a tesztek azt igazolták, hogy bizony a bartonod lassabb és nem láttad be, ezért írtam amit írtam.
5, nem a fogyasztásról/melegedésről/stb. beszéltünk, hanem a teljesítményről
Szerintem is befejezhetnénk, menj valami vitatkozós topicba és éld ott ki magad.
Ja és nemtom, hogy min vagy így felbőszülve, hogy jössz itt mindenféle hülyeséggel --> be raktál egy linket, hogy a te procid a nyerő everest/queen-ben, utána beraktam egyet én is, hogy az enyém a nyerő --> aztán nekem állsz, hogy az émász, meg csak winre jó, holott egy rossz szót nem szóltam sem a procidról, sem pedig rólad --> meg ugye csak a végeredményre/pontokra voltunk kíváncsiak. /nem értem, hogy mi a problémád
/
[Szerkesztve] -
mycso
veterán
válasz
Windows NT
üzenetére
Minél kisebbet vegyen celeronból, hogy megtudja jól húzni.
/nagyobb fsb, nagyobb ram freki/
Új hozzászólás Aktív témák
- Vállalom Xiaomi Okoskamerák szoftveres javíttását
- Realme 9 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 16 128 GB Plus White - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
- Keresünk Galaxy S21/S21+/S21 Ultra/S21 Fe
- Xiaomi Redmi Note 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

gondold át még1x.