Hirdetés
- CES 2026: 4. generációs szemkímélő kijelzővel debütált a TCL NXTPaper 70 Pro
- CES 2026: Minden kiszivárgott bemutatója előtt a Motorola új csúcstelefonjáról
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Rugalmas OLED panelre válthat a Samsung Galaxy A57
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S25 Edge - a tegnap határán
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bengio
tag
válasz
Moonwolf
üzenetére
Szia! (kezdjük ott, hogy az összes s478 proci kupakjában találsz lyukat)
egyes információm szerint, ha jól emlékszem a lyuk a cpu kupakjában a hőtágulás "tűrése" végett van befúrva. A kupak lényegében egy többfunkciós fémdarab a magon, egyrészt védi a magot a lesarkazástól (lásd régebbi AMD, illetve 370-es intel cpu-k..), másrészt vezeti a hőt a mag és a hűtő között. Abból adódóan, hogy érintkezik a maggal, illetve vezeti annak hőjét, maga a kupak is felforrósodik, ergo tágul. A lyuk pedig a tágulás miatt kialakuló esetleges repedést, megroppanást (és az ezzel járó cpu meghibásodást) igyekszik kiküszöbölni, talán fogalmazhatok úgy; helyet biztosít a fizikai méret növekedéséhez.Igazából azért sem vagyok biztos 100%-osan abban, amit leírtam, mert anno egy northwood, vagy willamette magos Celeron/P4 proci a maga 30-40 fokos üzemi (lényegében maximum) hőmérsékletével, nem hinném, hogy képes lenne megrepeszteni a kupakot. Ennek inkább a prescott magos cpu-knál látom értelmét, amik maximális terhelés alatt (esetleg sz.rabb minőségü pasztával, bengább hűtéssel) simán elérhetik a 70 celsius fokot, vagy többet. Ott már (szvsz, bár nem értek hozzá) lényegesen nagyobb mértékű hőtágulást el tudok képzelni, mint fele ekkora hőmérsékleten.
A zöld kis lapka pedig a processzor nyákja.....

-
Bengio
tag
válasz
picur220
üzenetére
A feszültségekkel én speciel nem foglalkoztam, nemigazán érdekelnek azok az értékek. Ezt a progit használom már több éve (speedfan
), és nincs vele bajom.Én a temp* nevű hőmérsékletcímeket pedig úgy állítottam be, hogy EVEREST-ből megnéztem, hogy melyikek azok amik azonosak, és átírtam őket.
Ha pl speedfan-ban Temp1 = 38 fok, és everestben a CPU = 38 fok, akkor a temp1-et átneveztem CPU-ra, és ugyanígy a többit is.
próbáld ki, sztem hasznos kis alkalmazás, és ugyanannyira lehet neki hinni, mint az everestnek. bár nekem vannak -128 fokos elemek is a gépben szerinte..... azokat meg beállítottam, hogy ne mutassa. hülyeségek nem érdekelnek....
-
Bengio
tag
FSB-t tudsz feszemelés nélkül is állítani, de csak egy bizonyos pontig. Ez a pont függ alaplaptól, procitól, memóriátol stb.... Ha már megemelted annyira az FSB-t, hogy fagy a windows, vagy esetleg be sem tölt, talán el sem indul már a gép, akkor viszont kezdhetsz proci feszt emelni.
Viszont nagyon vigyázz, hogy 1,5V-nál többet ne nagyon adj a procinak, mert az már nem egészséges neki. -
Bengio
tag
heloka
most jut eszembe, hogy tavaly ilyenkor kb sikerült egy G1 steppinges 2.80-as Cerka D-t 4GHz-re felhúzni. Tuningnak ugyan tuning volt, de közel sem alapfeszen sikerült idáig tolni. Chaintech 9CJS lapomban a maximális, 1.65V-ot kapta BIOS-ban, ami win alatt kb 1.62V körül van (és még így sem volt teljesen stabil 4000MHz-en
). Zalman 7700Cu-val 65-68 fok alá nem nagyon ment, inkább a 69-70 fok volt jellemző.
Alapfeszen egyébként 3.2GHz-ig ment, utána már jöhetett a feszemelés...![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Bengio
tag
hali mindenkinek!
van egy 2.80-as G1 stepes Celeron D-m 478-as foglalatba, és az RMclock, illetve az EVEREST szerint is 14x/21x-es a szorzója. tehát 14-21ig lehet állítani. előfordulhat ilyen egy Celeron D-nél?
próbáltam rmclock-kal állítani de nem ment. valami tipp? 
-
Bengio
tag
sziasztok!
csak annyit szolnék a topikhoz, hogy nekem volt egy 2.80GHz-es Celeron D-m s478-as (335) asszem E0-s steppinges, Malayos, telekondis, gond és feszemelés nélkül vitte a 3.65GHz-et egy mezei Abit IS7-E-ben gyári hűtővel. ez az egyik dolog. a másik az, hogy 3.2-n volt használva (ha jol emlékszem) és azért a 3D-t is elég jol vitte (természetesen azért elmarad a P4-től), az ára sem volt vészes. Persze termel is hőt rendesen a Prescott maggal, de én jó vételnek találom igy utólag.
üdv
Új hozzászólás Aktív témák
- Házimozi belépő szinten
- Elemlámpa, zseblámpa
- Arc Raiders
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- leslieke: leslieke farmerzsebe
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Autós kamerák
- CES 2026: 4. generációs szemkímélő kijelzővel debütált a TCL NXTPaper 70 Pro
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen légtisztítót vegyek?
- További aktív témák...
- Eladó bontatlan Intel Core i7-12700KF
- AMD Ryzen 5 8500G 6-Core 3.5GHz AM5 Box - PCX garancia 2028.10.06.
- Intel Xeon E5-2600v4 processzorok készleten 2680v4,2683v4,2697v4,2697Av4(áfás számla, 2 év garancia)
- AMD Ryzen 7 9800X3D - Új, 1 év garancia - Eladó!
- AMD Ryzen 9 9950X - Új, 1 év garancia - Eladó!
- MÉG OLCSÓBB Thinkpad P52s workstation: Core i7 8650U, 32GB RAM, P500 VGA új kijelző / akkumulátorok
- ÁRCSÖKKENTÉS Xiaomi Redmi 13C 8/256 mint az új, garanciával eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- magyar billentyűzet - 171 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080
- Akciós kisWorkstation! Dell Precision 3560 i7-1165G7 4.7GHz / 32GB / 512GB / Quadro T500 2GB FHD 15"
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
bár nem értem h miért összehasonlítás tárgya egy 478 a 775-tel, attol függetlenül megválaszoltam a kérdésed 

), és nincs vele bajom.
). Zalman 7700Cu-val 65-68 fok alá nem nagyon ment, inkább a 69-70 fok volt jellemző.