Új hozzászólás Aktív témák
-
Laca 012
őstag
válasz
lumixxx #2538 üzenetére
Egy kis üveg tálba tettem a fejet, amit előtte forróvízbe átöblítettem a mosogatóba, hogy ne nagyon vegye el a hőt. A mikróba melegítettem (néha lobogott amikor kivettem, de mire felszívtam tuti 70-80fokig kihűlt) desztvizet egy 4Cl-es Jägermeisteres pohárba. Ezt egy fecskendővel juttattam a pohárból a tálkába, úgy hogy kb 10 ml ment alá először.. A többivel felülről a szűrőre folyattam úgy hogy a felesleg kifolyt a patrontartó részből. Arra nagyon figyeltem, hogy a tálkában ne emelkedjen a vízszint az elektronikáig!!! Amikor már tisztább ciklusok voltak (nem fekete lé) akkoz hagytam ázni kicsit amíg meleg volt.
Tálkából kiemelve papírtörlőre nyomva a fejet a szűrőkön lévő vízcseppek (szűrőnként egy vízbuborék) szemmel látható gyorsasággal leszivárogtak a fejen keresztül. Ezt ismételgettem kb 5-10 perc volt egy ciklus, és minimum 20-szor megcsináltam, hogy mindíg meleg vízzel dolgozzak. kb a 10. alkalomnál próbáltam először visszatenni, amikor a 0(nulla) csík helyet megjelent alul-felül 1-2mm-es sárga sáv, és közte pár nagyonvékony csík. ezen felbuzdulva folytattam a mosogatást
A fecskendővel aztán a szűrőre helyezve is nyomtam vizet, és ha megemeltem a fejet, akkor apró tűhegynél vékonyabb sugarakban spriccelt a fej fúvókáiból a víz. Ezt nagyon óvatosan (és csak saját felelősségre) szabad csak, mert tú nagy nyomással tönkreteheted a fejet!!!!! Én kicsit türelmetlen voltam, nagy valószínűséggel enélkül is kiázott volna...Ma már valószínűleg kitalálnám, hyogy hogyan folyassak a tálka mellé úgy forróvizet, hogy melegen tartsa a desztvizet a tálkán belül, mert akkor nem kéne órákig csereberélni, hanem max óránként kicserélni a festékes vizet tisztára. Gondolkoztam azon is, hogy a teafőző alsó platnijára téve végülis a melegentartás meg lenne oldva, csak ahhoz a teás üvegedénybe kellene ezt a festékes levet beleeresztenem, ami bár sztem kimosható, de a család többi tagját lehet nyugtalanítaná. Ott pl amikor a 3.-4. mosási ciklus után nem festékes a víz, akár pár órát is ázhatna, és pont jó melegen tartaná, de nem melegítené túl.
Semmi más alkohol és egyéb szer használatát nem javasolom, mert a víz alapú festéket csakis a víz oldja szerintem hatásosan, és pl. az alkohol azon kívül, hogy esetleg megoldhat olyan alkatrészeket amiket nem kéne, lehet pont segít "kővé" keményíteni a még oldható tintát. Ez csak lehet! Lehet pont segítene, de ennek a reakcióját kémikusnak kellene megmondania a festék pontos összetételét ismerve.. Sikerem miatt eszembe sem jutott ilyen dolgokat kipróbálni!!
Remélem neked is sikerül, légyszi majd írd le a tapasztalataidat te is!
Üdv: Laca -
Laca 012
őstag
válasz
lumixxx #2535 üzenetére
Szia!
Nekem 2db 4500-asom van. Mind a kettőt MMC patronokkal használtam, és használom.
Mind a kettő sárgáját eldugította, aztán mindegyiket sikerült kimosnom desztvízben. Az egyiket frissiben, a másikat 2-3 hónap után, ugyanis a cégesnél nem számított, hogy nincs sárga. (több órás óvatos türelemjáték volt mindkettő...) Aztán festéket váltottam, de azzal is beszart (Logic). Végül kiderítettem, hogy a fránya sárgát használom legkevesebbszer, és azóta hetente nyomtatok 1-2 ellenőrzőmintát. Ilyenkor mindegyik fúvóka használatba kerül, tehát átmosódik. És lám hónapok óta működik MMC-vel is, meg 1-2x került bele Logic is!!
Üdv:
Laca -
afterburner_
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 MAX 36GB RAM 1TB SSD garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged