- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Mobil flották
- Nem sok meglepetést tartogat a Galaxy S25 FE és Tab S11 Ultra külseje
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
- MIUI / HyperOS topik
- 2 az 1-ben töltőkábel a OnePlustól
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
adlersson #1368 üzenetére
Jelenleg pang kissé a fotózás, de ez nem mindig volt így. Ha bármit is veszek legalább 10évre veszem fényképezés terén. Az 550D 12éve van meg és ezután is marad a 15-85 obival.
A 70-200 menne az R8-ra és ha már komolynak mondható fényképezőt veszek, akkor úgy gondoltam videózásban túl is léphetne az 1080p 30fps-en. Talán ez ami most a fontosabb, illetve a 70-200 is többet tudna egy FF szenzoron, mint a mostani APS-C szenzorral.
Téma az változó, leginkább tájak, égképek. Ritkán emberek és rendezvények. Hosszú záridős felvételek is játszanak bizonyos időnként.
-
tirszin
senior tag
válasz
adlersson #1354 üzenetére
Sokan dícsérik az új 24-105 F4L-t.
Én még a régi EF 24-105-öt használtam, de azt kell mondjam, a leggyengébb L-es Canon obi. A mechanikai kivitele is alulról súrolja az L-es elvárásokat, + egy szalagkábel tört bennük a zoomolástól.
A karaktere pedig szinte egy nulla, nem volt semmi feelingje, gyakorlatilag csak dokumentalista fotókra volt alkalmas. Izgalmas, varázslatos képi világot nehéz volt vele alkotni. Amit pedig a 135 F2L vagy a 70-200 F2.8-ak alapból szépen adnak.
A 4.0 fényerő pedig sajnos még nagyon messze van a fényerős objektívtől.
Ezek miatt én az RF-ből már ki sem mertem próbálni, inkább az olcsó 4-7.1 fényerejű álldogál a táskámban.
A képélességet, vonalfelbontást egyiknél sem néztem, mert egyrészt ma már mindegyik megfeleő. Másrészt nem az élességen fog múlni, ha meglátsz akár piciben egy fotót és azt mondod, hogy Woooow!
Pl. itt egy életkép a 135 F2 L-el, riport jelleggű, megvilágítás csak a 10:30-as állású júniusi nap: -
tirszin
senior tag
válasz
adlersson #1298 üzenetére
Ha maradni kell a megszokott 3x-os zoom-nál, nekem az RF 50-150 F2.8 hiányzik legjobban.
De ha lehet 4x is a zoom, egy RF 40-160 F2.8 lenne ideálisabb számomra.
Ha létezne egy 28-160mm körüli, F2.0-4.0 fényerővel, azzal már végig lehetne tolni egy teljes rendezvény fotózását, nem kellene cserélgetni, vagy két géppel mászkálni. -
Mephike
őstag
válasz
adlersson #1298 üzenetére
Az előbb említett M-es 22-es obit szándékozom cserélni, valószínű az első vételem a CANON RF 35mm f/1.8 Macro IS STM lesz. A fő szempont, hogy kicsi lesz ennek is a súlya (305gramm), illetve az a macro funkció amit tud nekem elég lesz majd a videóimhoz.
HA valaki profi mást ajánl szívesen meghallgatom!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- MILC felhasználók szakmai topikja
- Hálózati / IP kamera
- Azonnali játékos kérdések órája
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Autós kamerák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Posta, csomagküldés
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Manli RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- Ikea Eilif Paraván - Asztali elválasztó
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- NEC MultiSync V421 monitor (42") 1920 x1080px
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest