- Légies iPhone halvány színei
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Írországban lezárult, az USA-ban csak most indul az Apple dráma
- Motorola G86 - majdnem Edge
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
vegyszer
addikt
válasz
SchumiBácsi #1378 üzenetére
Ha jól tévedek, azéért az 550 és a mostani között pár lépést ki sikerült ezért, vagy azért hagynod. én 450D->M50 között váltottam... szerintem nem kis váltás volt. De volt, ahol visszalépés: pl nincs kábeles expozícióra lehetőség. se a ML által adott intervalométeres fotózás. hogy lőj 360 db 30s hosszú képet egyfolytában.
-
vegyszer
addikt
válasz
SchumiBácsi #1376 üzenetére
Amennyire tudom, praktikusan nincs Magic Lantern se az M, se ar R vonalra.
-
p_adam
addikt
válasz
SchumiBácsi #1372 üzenetére
Igen, arra vonatkozik.
Nem tartom valószínűnek, hogy a Canon Log 3 profilt fogod használni (amit másképp kell exponálni plusz utómunkázni stb.), így nem is téma H.265, az összes többi profilban H.264-et használnak a Canon kamerák.Ha beállítasz egy rövid standby időtartamot (+ esetleg az Eco üzemmódot), akkor állóképekre viszonylag sokáig használható, video módban meg az 550D is ugyanúgy fogyasztja az energiát.
-
Mephike
őstag
válasz
SchumiBácsi #1367 üzenetére
Szia!
Nálam ilyen váz van. Nem fogok nekiállni elmondani, hogy mennyire jó, mert eléggé hülyén adja ki magát, ha valaki a saját lovát dicséri. Nekem bevált, de pár tippet adnék.
1. Ha videózol, vagy sokat fotózol, ahogy írták már kezdésnél vegyél hozzá aksit.
2. Az általad kinézett átalakítót én a Tripontnál vettem (a gépet is), de az átalakító már több mint egy hónapja várólistán van. Leadták rá a rendelést, de nem érkezett meg. Szóval lehet neked is várnod kell, ha ez így van, akkor:
a. Lehet megéri használtat venned (én türelmes vagyok, de már kezd fogyni a türelmem).
b. Vagy utángyártottat.
Ha érdekel és írsz privátot, akkor elküldöm a videó linkjt neked a saját R8-amról, amit csináltam, amolyan élménybeszámoló egy nem profitól, ide nem akarom belinkelni, mert nem szeretném ha valaki azzal jönne (félig jogosan), hogy reklámozom a csatornám. -
p_adam
addikt
válasz
Nagyobb fokú tömörítést jelent (abból is két különböző szintet jelent a sima vagy egyszerűsített/IPB Light), ami abból adódik, hogy a képkockák közti különbséget veszi alapul, nem egyenként van minden képkocka tömörítve.
Minőségromlás szinte észrevehetlen ALL-I hez képest (a Light módot nem próbáltam), viszont utómunkához az IPB több erőforrást igényel.
De nem ez a fő tényező, hanem az, hogy használod-e a Canon Log 3-at, mert ekkor H.265-el tömörít, ha pedig nem, akkor H.264-et használ. (1080p felbontásban ez valószínűleg nem is probléma, de a váz legfőbb előnye a teljes szenzoros 4k60p felvétel, amit egy hardveres H.265 10-bit 4:2:2 dekódolásra nem képes régebbi számítógép nem bír el, csak proxy fájlokkal.)Igen, ár/értékben ez a gép nagyon jó, ha tisztában vagy a korlátaival (amik közül a legfőbb, hogy gyakran kell cserélni az akksit, vagy USB-C-n keresztül tölteni), igen, adapterett EF obi úgy fog működni, ahogy írod.
-
válasz
Van valami elsődleges témád, amit fotózni / videózni szeretnél? Mert ennek függvényében lehet, hogy másik EOS R jobban megfelel az igényeidnek.
Mondjuk az én érdeklődésemet a váz ára jobban felkeltette.
-
Terapeuta
őstag
válasz
SchumiBácsi #195 üzenetére
A két gép közötti crop faktort is vedd figyelembe. A 15-85 az APSC-n 135mm, vagyis a látószöge nem jelentősen több, mint a 200 mm.
-
PuMbA
titán
válasz
SchumiBácsi #198 üzenetére
Igaz, viszont az a tisztítás nem ugyanaz, mint a maiak
Mindent javítanak, optimalizálnak állandóan a gyártók, csak ezekről külön nem esik szó.
-
PuMbA
titán
válasz
Újabb DSLR vázakban már van szenzor tisztítás
Nekem 1,5 év alatt 1db kosz nem került a szenzorra, pedig van 6db obim. RP még jobban porosodik mert nincs a szenzor előtt semmi és kispórolták az R szenzor takaróját is obi cserekor.
-
brickm
őstag
válasz
Maga a gépváz nagyon jó szerintem. Ha indokolt lenne most egy Fullfrém váz, vagy Sony A7 III, vagy ez lenne a választásom MILCből.
-
brickm
őstag
válasz
SchumiBácsi #193 üzenetére
Jó az a gép. De sztem egy 85mm vagy 135mm-es fix jobban megy hozzá f2 körül. Pontosat most nem tudok épp. De mi a cél?
Mirman
Köszi mindenkinek, működik is. Már lőttem is a FED2 obival párat, lesz adapter tervezve hozzá
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen légkondit a lakásba?
- Metal topik
- Légies iPhone halvány színei
- Everest / AIDA64 topik
- Synology NAS
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Háztartási gépek
- Trollok komolyan
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- További aktív témák...
- DELL Universal Dock UD22 210-BEYV (DisplayLink)
- HP Victus 15-fb1002AX - 15,6"FHD IPS - Ryzen 5 7535HS - 8GB - 512GB SSD - RTX 2050 - Win11
- Bomba ár! Dell Inspiron 5405 - Ryzen5 4500U I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest