Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Szten Márs

nagyúr

válasz Jinxx #1635 üzenetére

Na igen, sajnos nem vagyok ''ősfényképmezésmániás'', valahogy úgy kezdődött az egész, hogy van nekem egy igen kedves lánybarátom, aki Pécsett fotósnak tanul és ő vett egy 350D-t kitobival (igen, tudom leendő fotósnak nem a legűberebb, de akkoriban még nem volt olcsó az sem, és egyszerűen nem volt lehetőség, keret többre, ez is igen nagy anyagi áldozattal járt ) és kézbe vettem, kattintottam vele párat és lementem hídba ott rögtön. Az egész feelingje, a tükör hangja, a kereső, minden együtt olyan érzetet keltett, hogy igen én most csináltam valamit és beleszerettem, nem kicsit.
    Aztán megnéztem az árát, kicsit szörnyethaltam, majd elkezdtem a kompakt kategóriába kutatni vmi jobb bridge után. Nálam egy ilyen kutatás kb addig tart amíg minden gép minden kis részét ismerem a lehető legapróbb részletekig, mert ha már veszek vmit, akkor a lehető legjobbat akarom az adott árért. Na innen ismerem ezt a kategóriát. De néztem a képeket, amik ezekkel készültek, és nem... egyáltalán nem győztek meg. Mielőtt elkezdtem ilyesmivel foglalkozni abszolút nem láttam semmi különbséget, de relative hamar ráállt a szemem, hogy észrevegyem, hogy mennyire nem az igazi még a komolyabb bridgek képe sem, és mennyi kompromisszumot követel. És rájöttem, hogy azt az x tízezer forintot, amit birdgere költenék, azt sokkal inkább megéri befektetni egy DSLR-be, igaz így egy darabig nem lesz gépem, de megéri a várakozás. Úgyhogy elkezdtem a DSLR-ek háza táján is ugyanígy nézelődni, viszont a Canon teljes mellőzésével. Ugyanis, míg az első pár alkalommal lehidaltam a 350D feelingtől, utána kézbe vettem egy D70S-t 18-70-es Nikkorral és lepetéztem, majd utána a 350D-t kézbe véve nagyon csodálkoztam, hogy eddig mi tetzsett annyira benne. (Félreértés ne essék, nem a képességeiről beszélek, kizárólag a fogásáról) Ezek után, mivel DSLR-es ismerősökből kifogytam, jobb híján elmentem mindenféle boltba, ahol a lehető legtöbb DSLR-t megfogdostam, nem kis ideig tapizva őket, gondolom az eladók nagy örömére, és ezt a műveletet néhányszor megismételve, majd eldöntöttem, hogy a Canon nálam kiesett. Így sajnos mind Canon vázakban, mind obikban hihetetlen műveletlennek sikerült maradnom, de ez van :D
    Mostanra úgy gondoltam már bőven vmilyen gép tulajdonosa leszek, de sajnos pénzügyileg igen ööö.. alternatívan alakult a helyzetem, szóval azóta is várok a seggemen, és már úgy vagyok, hogy ha 140 körül összejön akkor lexarom és veszek egy K100D-t kitobival, pedig K10D lenne a cél Sigma 17-70-el...

Izé... nem gondolom, hogy mkinek az én kis életrajzom olvasása a legnagyobb élmény, de gondoltam leírom :D

Új hozzászólás Aktív témák