- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen okostelefont vegyek?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
Üdvözlünk a Call of Duty: Modern Warfare (2019) topikban! Olvasd el a téma összefoglalót hozzászólásod megírása előtt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
shifty!
senior tag
válasz
geckowize #26385 üzenetére
A Z-chipsetes alaplapról megfeletkeztem, bevallom férfiasan 😀
A B560as chipsetet viszont nem tartom feltétlenül indokoltnak, egyedül a magasabb RAM órajel ami mellette szól, ha esetleg tudja az kezelni a 11xxx szériás procikat, az sem kell, jó eséllyel nem fogom a 10xxx procit csak egyel ujabbra leváltani. -
shifty!
senior tag
válasz
geckowize #26374 üzenetére
Rendkívül korrekt, kimerítő válasz, köszönöm! (Fitzgerald és Fail3D!, nektek szintén!)
Annyi korrekció, hogy az i7-4790 is 4c/8t, de a régebbi gyártástechnológia, kisebb cache méret és sok egyéb részlet miatt kicsit kezd outdated státuszt felvenni.
A Panjno-féle beállításos videóket követem én is (korábban talán linkeltem is ide másik kollegának), a többi beállítást, amit javasoltál, este kipróbálom.
Az update-ek "parádésak", emlékszem, még mikor elkezdtünk WZ-ozni, i5-4590 volt a 1070 mellett, de akkor még 80-90 fps-eket ki tudtam csikarni a játékból és a hardverből, ahogy mondod, idővel "javították" ezt
Amin még gondolkodtam, hogy hosszabb távon a 10400F vs 10600KF versenyben talán jobban megérné az utóbbi, ugyan most egy ~10-essel drágább, de a K-s procikban sok a kiaknázható plusz. Az eladott félgép jó eséllyel visszahoz egy jó szeletet a bekerülési árból.
-
shifty!
senior tag
válasz
geckowize #26364 üzenetére
Ezzel a konfiggal 1080 vagy 1440p-n játszol?
Az fps számod miatt érdekel, 1070-em van nekem is, a játék botrányosan optimalizált, de sajna más title-ek alatt is érzem már a korosságot (Division2, FC5) és agyaltam mostanában egy cpu cserén.
i7-4790 helyére 10400f/10600kf/Ryzen 3600 körben nézelődöm, de nem érzem teljesen egyértelműnek, hogy sokat nyernék rajta (1080p 144Hz monitorral vagyok), ha ezzel a konfiggal 1080p alatt van ennyi fps-ed, akkor lehet nem éri meg az upgrade -
shifty!
senior tag
válasz
pamdavid91 #25867 üzenetére
Megpróbálnék elsőre egy battle.net cache törlést: win10 alatt:
Battle.net alkalmazás kilövése » Feladatkezelőben folyamatok - Battle.net updater folyamat kilövése » win+r » futtatás ablakba beírni: %ProgramData% » battle.net mappa törlése (shift-delete lomtárba helyezés nélkül törli), battle.net indítása.
Lehet, hogy ekkor elfelejti, hol van a WZ telepítése, akkor a Play gomb helyett Installt ír, olyankor a gomb alatt van egy locate lehetőség, ott újra meg kell adni neki hova van telepítve.
Shader-eket újrarendereltetni a játékkal, esetleg battle.net-ből egy scan and repair-t, hogy hátha az Activision/Raven agyatlan frissítési metodikája miatt beragadt/hibás valamilyen fájlod.
Háttérben futó alkalmazásokat játék indítás előtt kilőni, Spotify, Chrome, más game launcherek (Epic, Origin, uPlay, etc.) ha beleharapnak a RAM-ba, lehet hogy hibára futsz, esetleg ISLC-t telepíteni és játékkor használni.
Ha ez sem segít, akkor Afterburnerrel / HWInfoval kéne nézni hőmérsékleteket, nem melegszik-e túl cpu/vga, bár akkor inkább throttling lenne először, vagy újraindítaná a gépet. Illetve a windows hibanaplót bogarászni, hogy milyen háttérhibával dobja el a játékot.
Első blikkre sztem ezeken menj végig, ha ezek után is gáz akkor nézünk még egy kört.
-
shifty!
senior tag
válasz
CptAdamica #25330 üzenetére
Ha sokat alt+tab-olsz, akkor érdemes Fullscreen borderless módban futtatni a játékot, alapból van egy minimális impact-je a teljesítményre, de ezeket a oda-vissza váltásokat jobban kezeli a játék így.
-
shifty!
senior tag
válasz
Jack Oneill #24999 üzenetére
Battle.net-ben a játékot kiválasztod a bal oldali játéklistában, majd a főablakon a fogaskerék ikonra katt, aztána beállításokba kell bemenni. A játék opciói között van egy command line arguments vagy hasonló nevű checkbox, amivel paraméterezni tudod a játék indítását, ide be kell írni, hogy -D3D11.
Hogy DX11-ben vagy 12-ben indul-e el ettől, vagy csak kompatibilitást javítasz magam sem tudom, de a legtöbb optimalizálásról szóló videó ajánlja, hogy ha problémákat tapasztalsz a grafikával kapcsolatban, ezt próbáld meg.
@#24977 nyul105: A játékon belüli V-Sync-re gondoltam, ezt viszont nem próbáltam még, amit említesz, ha este gépnél leszek ránézek erre a beállításra, bár most elégedett vagyok azzal ahogy játék fut.
@#25015Roland861010: Ez tök király, annyi észrevétel hogy a fórumban a legtöbb fps-sel kapcsolatos complain a WZ miatt érkezik, MW Multiban jóval jobb a helyzet, és a jó beállításokkal, mint nálad is, hozhatóak az egyébként elvárt fps számok. A probléma az, hogy ahogy írták feljebb, az utóbbi pár hónap "játékfejlesztése" okán WZ-ban jócskán visszaesett az fps szám akár high-end gépeken is.
-
shifty!
senior tag
Szerintem ez erősen hardver függő, de tény, hogy van amikor nem mutatkozik meg fps számban a változás.
Én ezek szerint szerencsésebb voltam, mert a korosabb hardverrel (i7-4790 + 1070) a jobb beállításokkal nem csak nyertem tizenpár fps-t, de az 1% és a 0.1% FPS dropokból biztos, hogy tudtam csökkenteni a jó beállításokkal, mert a fluid játékélmény jobban érződik, nem annyira diafilm jellegű a játékmenet.
-
shifty!
senior tag
válasz
geckowize #24955 üzenetére
Örülök hogy hasznos volt
A Low textúra ajánlással hasonlóan voltam, nem éri meg beáldozni a láthatóságot azért a plusz 1-2 fps-ért, amit ad a legrosszabb minőség.
Érdemes egyébként végignézni az nvidia saját tesztjeit, nyilván helyén kezelendő a dolog, mert nem mindenki 2080Ti-al nyomja, de a relatív fps változások a különböző beállítások szintjei között azért értelmezhetők.
-
shifty!
senior tag
válasz
geckowize #24946 üzenetére
Ha megtaláltad azokat a beállításokat, amik közel megfelelnek az elvárásodnak, akkor érdemes a cfg fájlt írásvédetté tenni, azzal meg lehet oldani hogy ne dobálja el a grafikai beállításaidat frissítés után se, csapatban mindenki szenvedett tőle hogy mindig elállítja, egyszer megcsináltuk együtt hogy írásvédett legyen, azóta marad minden úgy
Plusz, érdemes esetleg nem csak a játékban megpiszkálni a beállításokat, hanem az Nvidia control panelben is átállítani pár dolgot, nekem is 1070-em van és ugyan csak FHD-ban játszom 144Hz-es monitoron, érezhetően sikerült fluidabbá tenni a WZ-t is, bár a 144 fps-t nem nyaldosom közel sem alulról.
Nekem ez a videó segített a beállításokban (yt): [link]
-
shifty!
senior tag
válasz
pulffy #24748 üzenetére
Nekem kicsit hangulatfüggő, old habits die slow alapon az egyik kedvencem még mindíg a Grau, Ghost + Diamatti-val élhető.
Új meta szerint a Groza az, ami az M4 / Grau-t kiváltja most, kb. mindenben jobb egy kicsivel, és közelharcra is élhető opció, bár CW hiányában ezt csak WZ-ban tudom húzni.
FFAR-t írta daveoff is, elvileg az is az új meta szerint egy kiemelkedően jó opció, sniperre nekem Kar98, HDR, vagy az újak közül az LW3.
Short-mid range-re nekem még mindíg az MP7 a nyerő. -
shifty!
senior tag
válasz
csuzda #24647 üzenetére
Inkább a stílus, tele van az internet olyan videókkal, amiket az ilyen stílusban fórumra író gyerekekről tesznek fel, ahogy éppen kihajítják a gépet az ablakon / szétcsapják a billentyűket az asztalon /etc.
Amíg a cronus és társai kaphatóak, és használhatóak, addig sajnos "ez van". Ez is baj, az is baj hogy a fejlesztők alig reagálnak magának a játéknak a problémáira, ezer meg egy probléma van. Ezektől függetlenül azért amire eredetileg kitalálták a játékot - szórakozásra - az esetek többségében azért tökéletes az MW Multi és a WZ. Persze, amíg nem futsz bele egy ilyenbe, mint a "
kollega"... -
shifty!
senior tag
Köszi a tippet, kipróbálom azt a drivert, a két ünnep között én is újrahúztam a gépet, és nemjavult a helyzet, persze nem is ettől reméltem a megváltást, de meglepett.
Visszarakom azt a drivert, amit ajánlasz, majd ha lesz játékidő, megnézem van-e változás.Egyébként multiban szépen hasít a gép, pályától-játékosmennyiségtől függően 120-160 FPS között van, WZ-ban, plunderben, Rebirth-ben 60-90 között... (i7-4790 + GTX1070)
-
-
shifty!
senior tag
válasz
jozefgucci1 #24571 üzenetére
Aláírom, megláttuk csapattal a logot, kicsit fellélegeztünk hogy végre, kezdtek valamit a problémával.
Nem kezdtek.
BR Quadban szépen eljutottunk Top10-ig, loadout, UAV, self-revive, majd egy "random" csapatba belefutottunk, és 10 mp alatt az enyészeté lett a teljes brigád, egyszerűen nem tudtuk lereagálni sem, hogy szemből, fedezékből DMR-rel kaptunk egy támadást a másik csapattól, szó szerint 3-4 lövés voltunk, vicc kategória még mindíg.
-
shifty!
senior tag
válasz
Sipasanyi #23936 üzenetére
OK, nem fogunk ezen összeveszni, értem az igényt is, értem a megoldást is.
Nekem is mindíg viszket a tenyerem hogy leadjak egy rendelést egy 3-gen Ryzen deszka+cpu+hozzáRAM kombóra, aztán meggyőzöm magam, hogy nem kell, mert minek egy 72Hz-es Freesync-es FHD monitor mellé több.
-
shifty!
senior tag
válasz
Sipasanyi #23934 üzenetére
Még ezzel sem értek egyet, pont ebben az összeülős brancsunkban két srácnak is i7-6700 van a gépében, egyikük egy 1060 6GB-ot tart mellette, ő már szokta mondani, hogy van egy két eset, amikor megérzi a teljesítmény hiányát, másikuknak egy RX 5700 van mellette, őt még semmire nem hallottam panaszkodni, amikor teljesítményről volt szó.
Ugyanitt, "csak neked még egyszer" a stílusodon csiszolj egy alaposat.
-
-
-
-
shifty!
senior tag
-
shifty!
senior tag
Ízlés kérdése, de én személy szerint nem rajonganék az ötletért:
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- Synology NAS
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 10***(X) "Zen 6" (AM5)
- Óra topik
- Építő/felújító topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- További aktív témák...
- ROG Maximus Z790 Dark Hero
- Új MSI KATANA 17 Gamer Tervező Laptop 17,3" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- Apple Iphone 13 128gb csillagfény színű OLCSÓN . Csere/beszámítás
- OnePlus Pad 2 + OnePlus Pad 2 billentyűzet + Extrák
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +RTX 4060/5060/4070/5070 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- IKEA (HAVREHOJ) tablet vagy laptop tartó
- Billentyűzet magyarosítás magyarítás lézerrel is! 10-15ezer közötti áron! Óriási betűkészeletünk van
- 129 - Lenovo Legion Pro 7 (16ARX8H) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4080
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezeskonzol extra játékokkal garanciával hibátlan működés
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest