Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• KROK640

nagyúr

válasz Medocsabi #53 üzenetére

Félreértesz! Egyáltalán nem lefikázlak, már csak azért is, mert én is voltam CC-s, no lám, nagyon sok éve még épp egy nagy internetszolgáltatónál is. De légitársasághoz angol nyelvűként is megkapja az ember, a másik oldalban fel sem merülve, hogy már az egy fajta intelligenciát és beleadást tükröz, hogy nem az anyanyelveden próbálod megoldani az Ő problémáját.

A kommentem lényege az lett volna, hogy az emberek akiket kiváltunk az AI-val, azoknak szükségük lesz megélhetésre. Na itt jön be az alapjövedelem kérdése. Mert gondolom te sem akarnád eladni az új autót, meg felélni a megtakarításaidat mikor közlik, hogy innentől az automatika visz mindent. Mondjuk lehet h te épp pont maradnál, de az átlag helpdeskes aligha.

• Baltazár123

őstag

válasz Medocsabi #53 üzenetére

Én dolgoztam külföldön több évet és tényleg minél közelebb jövünk a Balkánhoz, annál jobban megy ez az arcoskodás, meg a másik munkájának a lenézése. amcsi kollégával amikor dolgoztam, egy 20 dolláros tétel miatt üvöltözött a cc-vel, mintha az életéért harcolt volna, de a végén megköszönte neki és pl eszébe nem jutna lenézni a munkája miatt. A németekben van egyfajta büszkeség és nem minden munkát hajlandóak szívesen elvégezni, de nem nézik le azt, aki ilyen munkát végez. Nem hülyék, tudják, hogy helyettük csinálják a kulimunkát.

Az ilyen csicska hülye munka meg egy senki aki ezt csinálja nálunk már jellemző, de vannak rosszabb országok ilyen szempontból. Rokon "gyerek", 40 évesen ott arcoskodik, hogy ő nem megy el mindenféle hulladék munkára. Aztán inkább eltartatja magát a nyugdíjas szüleivel. Nade ő valaki és a büszkesége töretlen :)

Ez az alapjövedelem is mennyi ember fantáziáját mozgatja és mennyire naívan gondolkodnak. Mikor volt az, hogy egy profitéhes vállalat nem elrakta a keletkezett extra profitot, hanem majd befizet szívesen a kasszába, hogy abból tartsák el a népeket? Na ez nem fog egykönnyen megtörténni, leginkább sehogy. Illetve lehet nagy munkanélküliséggel is együtt élni, lásd Spanyolország.

Amit szintén sokan nem értenek, hogy az AI nem függ egy országtól sem, ha elkezdik adóztatni az "igazság" nevében, akkor átteszi máshova a szolgáltatást. A robotizált gyárakat könnyű elvinni oda, ahol kevesebb vagy nincs adó. Az államok maximum a vámokkal, különadókkal tudnak valamit tenni ez ellen, de mindegyik eléggé kontraproduktív.

Én nem számítanék az alapjövedelemre különösebben. Pláne itt, miféle alapjövedelmet tudna biztosítani ez a korrupt és tehetségtelen kormányzat? Ráadásul nem is akar ilyesmit, azért hajítják ki a munkanélkülieket az ellátásból pár hónap után meg lehet közmunkázni, megalázó összegért.

Új hozzászólás Aktív témák