- iPhone topik
- Milyen GPS-t vegyek?
- Vodafone mobilszolgáltatások
- 20 milliárd kameraszenzornál jár a Sony
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Magisk
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
paolinho
őstag
válasz snowdog #2999 üzenetére
Súgó:
Azonosító: author_sort_copy_methodA szerzőt author_sort-ba másolására használt algoritmus. Lehetséges értékek:
invert: használja "fn ln" -> "ln, fn"
copy : módosítás nélkül másolja a szerzőt a author_sort mappába
comma : használja a "copy"-t, ha a névben van egy ","", ellenkező esetben használja az "invert"-et
nocomma : "fn ln" -> "ln fn" (vessző nélkül)Ha ez a módosítás módosul, az egyes szerzőknél tárolt author_sort
értékeket újra kell számítani úgy, hogy a bal oldali címkék panelen
jobb gombbal kattint egy szerzőre, kiválasztja a "Szerzők kezelése” lehetőséget, majd megnyomja az "Összes szerzői rendezési érték jraszámítása” gombot.
Az author_name_suffixes olyan szavak, amelyeket figyelmen kívül hagyunk, ha a szerző neve végén szerepelnek. Az utótag kis- és agybetűjét figyelmen kívül hagyja, és a végpontokat automatikusan kezeli.
gyanez igaz az author_name_prefixes értékre is.
Az author_name_copywords olyan szavak halmaza, amelyek, ha előfordulnak a szerző nevében, azt eredményezik, hogy az automatikusan generált szerző rendezési karakterlánc megegyezik a szerző nevével. z azt jelenti, hogy az "Acme Inc." lesz az "Acme Inc." az "Inc., Acme" helyett.
Ha az author_use_surname_prefixes engedélyezve van, akkor a szerző vezetéknév előtagjai szakaszban lévő összes szó vezetéknév előtagként lesz kezelve, ha a vezetéknév előtt fordul elő. Így például a "John von
-
paolinho
őstag
válasz snowdog #2435 üzenetére
Sajnos néhány év alatt megkopott az ismeretem, és visszajutottam a névelrendezés problémájához. Az író nevét keresztnévvel kezdve szeretném látni a listámban, mint pl. Jo Nesbo. Kaptam már korábban erre segítséget, de most valami miatt nem lesz minden kerek.
A Beállítások - Finomhangolás alatt próbálnám a author_sort_copy_method = u'copy' -t a Szerzői rendezési forma algoritmusban megadni, de az "u" mindig eltűnik az újraindítást követően innen. Mimiatt lehet ez, illetve mit kell másképp csinálnom?
Köszi előre is a segítséget! -
paolinho
őstag
Az miért van, hogy ha a szerzőket lelistázom a Calibre alatt, akkor furcsa ismeretlen (zömében) magyar nevek is felbukkannak közöttük, amik a Metaadatok alatt az alábbi módon látható:
Persze kitudom itt javítani, és ezáltal eltűnnek ezek az ismeretlen nevek utána a listáról, de meglehetősen furcsa ez.
[ Szerkesztve ]
-
paolinho
őstag
Jó kis munkás kutakodás tud lenni az Antikvarium_hu, és a Libri_hu telepítése, ugyanis a a Beállítások melletti nyil megnyitásakor a A Calibre fnkcióit kegészítő bővítmények letöltése lehetőségnél a Moly, Libri, Antikvarium hármasból csak a Moly és az Antikvarium fellelhető, de csak a Moly telepíthető, és az teszi is nagyszerűen a dolgát, a másik kettő nem.
A Libri nem is szerepel a letölthetők között, illetve az Antikvarium_hu ugyan rajta van a listán, de ha telepíteni szeretném, hibát dob.
Szerencsére található működő plugin hozzájuk is. Ezt csak azért írtam be, ha más is küszködne ezzel, akkor gyorsabb legyen a megoldás nála. -
paolinho
őstag
válasz hampidampi #2448 üzenetére
Nem szerettem volna feszültséget gerjeszteni anno a kérdésemmel, de szerintem ez tipikusan a "kinek a pap, kinek a papné" kérdése. Van aki szeret "angolul" (vagy bárhogy másként) gondolkodni, van aki a nem. Az én agyam még anno tinédzserként a Winnetou korszakban is Karl May-ra állt rá (és nem May, Karl-ra), így, ha akkor lett volna ilyesfajta rendezésre lehetőségem, akkor én a "K" betűhöz rendeztem volna az író szerzeményeit, nem az "M"-hez. Bevallom, már rohadtul nem emlékszem, hogy a Szabó Ervin könyvtárban, amikor még jártam oda, mint kisdiák, ezt hogy kategorizálták. De mindegy is, mert én így szeretem kezelni, és szerintem ez a legfontosabb. Természetesen a magyar írokat a magyar olvasat szerinti név alapján sorolom, azaz "G", mint Gárdonyi Géza.
De szerintem ezen kár vitázni, vagy érveket állítani erre, vagy arra, mert mindenki a saját szájaíze szerint rendezi úgy is a házikönyvtárát akár itt a Kindle-n, akár otthon a polcon. -
paolinho
őstag
válasz hampidampi #2430 üzenetére
Az elsőre, ezzel próbálkoztam, de valahogy mégis mobi-n marad.
A neveket illetően, így szoktam meg már gyermekkoromtól Karl May óta.
Köszi szépen![ Szerkesztve ]
-
paolinho
őstag
Lenne két kérdésem a konvertálással kapcsolatosan:
1. Hogy lehet a "Kimeneti formátomot" fixre állítani, pl AZW3-ra? Nekem mindig mobi-ra áll vissza.
2. Hogy lehet a "Szerzői rendezés" szöveget a szerző eredeti nevén tartani? Pl. Ken Follett, és ne Follett, Ken.
Köszi -
paolinho
őstag
Bocs, ha hülyét kérdezek, de csak egyszerű felhasználója vagyok a Calibré-nek. Konvertálok vele, és általa feltolom az olvasóra a progiból a kiválasztott könyvet.
Szóval arra van lehetőség, azaz képes arra a program, hogy ne kelljen minden alkalommal eljátszani a margó-szélesítési metódust, illetve a konvertálással az elválasztás is egyből megoldott legyen?
Bevallom, néha megfeledkezem ezekről, és csak akkor szembesülök a mulasztásommal, amikor megnyitom az olvasóban a könyvet.
Előre is köszi a segítséget! -
paolinho
őstag
Én egy kicsit konzervatív vagyok ebben a témában. Mindegy, hogy az eredeti könyv hány oldalas, és a Kindle mennyire kalkulál a saját magának (egyébként nagyság rendeket illetően nem nagy az eltérés), én jobb szeretek úgy haladni az olvasásban, hogy oldalak szerint lássam hogy miként fogy a könyv. Erre mondják, "ízlések és pofonok"
-
paolinho
őstag
válasz hampidampi #657 üzenetére
Végül is sikerült a közös Calibre Library létrehozása, ha minden igaz. De van egy kis pontosítás a fentebb leírtakhoz hozzáfűzve, hátha lesz még erre valakinek szüksége.
Először valóban kiürítettem a Calibre Library könyvtárat, majd mindent visszamásoltam oda a másik gépről is. De ekkor még nem látta az adatokat a Calibre. Viszont a felső menüsoron a Calibre Library/Könyvtár karbantartás/Adatbázis visszaállítása elindításval újra felismerhetővé tette az összes könyvet a Calibre. Most már csak annyi dolgom van, hogy minden olyan könyvet átpörgessek AZW3-ba, ami máshogy lenne konvertálva. Nekem ez jön be a legjobban, itt a borítók is úgy látszanak a Kindle-n, ahogy azokat betöltöttem a Calibre-be.
Köszi a segítséget, bár azért hidd el, nem minden evidens, néha le kell tudni menni egy 5 éves gyerek szintjére ahhoz, hogy érthetőek legyenek a dolgok. Én legalább is sokszor érzem magam 5 éves gyereknek, amikor nem értek valamit -
paolinho
őstag
válasz hampidampi #655 üzenetére
Na most akkor mit csináltam másképp, mint, ahogy mondtad?
Töröld az eredeti Library tartalmát és másold bele a másikat úgy ahogy van. Elindítod a Calibre- és működik!
Szerintem valamit alaposan félreértettem!
De végül is nincs nagy baj, egy kis szöszmötöléssel ki tudom szedni a bemásolt korábbi mappákat.
Egyébként hidd el, hogy elolvasom, amiket tanácsul kapok, csak nem minden egyértelmű. Nyilván fafej vagyok.[ Szerkesztve ]
-
paolinho
őstag
válasz hampidampi #653 üzenetére
Én átmásoltam a régi könyvtárból az újba azokat a mappákat (gyakorlatilag mindet), amiket ott szeretnék látni, aztán töröltem a régi Calibre Library mappát, majd megnyitottam a Calibre-t. De ezután már a bemásolt mappákat nem látom a Calibre-ben. Mi volna most a teendőm ahhoz, hogy ezek is feltűnjenek az új mappa égisze alatt??
-
paolinho
őstag
válasz hampidampi #641 üzenetére
Hmm.., hát valószínűleg béna vagyok, mert ez nem jön nekem össze. Az a lényeg, hogy van két winchesterem, ahol mind a két vinyón van egy Calibre Library mappa. Az egyiken korábban, a másikon később kreáltam ezt, de a lényeg, hogy a másodikat szeretném bázisul venni. Az nyilván nem elég, hogy csak áthelyezem a régi anyagát az újba, ekkor még ezt nem látja a Calibre. Viszont már minden létező kombinációt kipróbáltam a Calibre/Calibre Library/Könyvtár váltás/készítés ikonok alatt. Ez azonban még mindíg nem jött össze. Mit rontok el, vagy csinálok rosszul?
-
paolinho
őstag
válasz hampidampi #641 üzenetére
Köszi szépen
-
paolinho
őstag
Ne haragudjatok, ha hülyén teszem fel a kérdést, de próbálom úgy, hogy érthető legyen.
Van egy asztali PC-m, és egy laptop-om. Mind a kettőre feltettem a Calibrét. Hogy lehetne úgy összevonni a Calibre Library mappákat mondjuk pl. az asztali gépre, hogy lássa az utólag áthelyezett mappákat a Calibre?
Remélem nem fogalmaztam zavarosan.
Köszi előre is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- Azta! Yoga Slim 7 Prémium Ultrabook 14,5" -40% AMD Ryzen 5 7640S 16/512 RADEON 760M 2GB 2,9K OLED
- Sigma 35mm f/1.4 DG HSM Art objetkív + táska ( Nikon )
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest