Hirdetés
- Beárazták a Nubia Z80 Ultra európai verzióját
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Miért fárad gyorsabban az iPhone akku, mint az androidos?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Realme GT Master Edition - mestermunka
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Yettel topik
- Mobil flották
- Fordulat: időben startol S26+, nézd meg, milyen lesz!
Új hozzászólás Aktív témák
-
snowdog
veterán
Szia! Természetesen ezt is meglehet oldani, egyrészt ha nem kellenek a zárójelek, akkor ki kell hagyni a kapcsos zárójeleket, másrészt a kigyűjtött adatokból csak az első részt kell feldolgozni.
A worker.py fájl 221. sorát ki kell kommentelni, met abban vannak a kapcsos zárójelek:#tags_node1_string = '[' + tags_node1_string + ']'a 226. sorban a második részt kell törölni:
tags_node = tags_node1A tabulátorokra figyelni kell, úgy maradjanak, ahogy az eredeti fájlban vannak!
-
snowdog
veterán
Szia! Ezzel a problémával én már 7.-én találkoztam, akkor volt is egy több órás kimaradás a moly.hu szerverén. Valamit megint megváltoztattak.
A hibát úgy lehet orvosolni, hogy a moly.hu plugin worker.py fájlban adescription_node = root.xpath('//*[@id="content"]//*[@class="text"]/p/text()')sort erre cseréled:
description_node = root.xpath('//*[@id="content"]//*[@class="text shrinkable"]/p/text()') -
snowdog
veterán
válasz
harun25
üzenetére
Bizonyára meglehet azt is oldani, hogy választható legyen.
Ha a programból szögletes zárójelet eltudtad távolítani, akkor feltételezem ez is menne, rajta!
Az eredeti programot nem én készítettem, én csak akkor szoktam módosítani, ha a moly valamiért változtat a html szerkezetén. De a változtatás lehetősége bárki számára adott, a program nincs levédve.
-
snowdog
veterán
válasz
harun25
üzenetére
Komolyan mondom, hogy nem értem a problémádat.
Itt van pl. ez a cimke halmaz:
[krimi, regény], 20. század, Anglia, angol szerző, brit szerző, cozy mystery, detektívtörténet, férfi főszereplő, klasszikus, könyvtár, magyar nyelvű, krimi
A szögletes zárójelek közötti két szóból az egyik valóban duplán szerepel, de az az egy miért zavar, ha a többi 10 meg nem?
Ha meg a 10 közül valamelyik törlöd, akkor miért gond a szögletes zárójelek közöttiek törlése?Nekem a 10 szóból csak az egyik szögletes zárójelben találhatóra van szükségem, az összes többi kitörlöm. Számomra ez a művelet nem okoz különösebb problémát.
Javasolom használj egy régebbi plugint, amiben még nem volt szögletes zárójel.
-
snowdog
veterán
Akkor most gondolj bele milyen lehet 46 ezer sort rendben tartani. Én ezt úgy oldottam meg, hogy a szerzőnevek kezdőbetűjének alapján létrehoztam 27 könyvtárat. Így már sokkal kezelhetőbbé vált. Ennek egyébként más oka is volt, ugyanis a tárhelyem is szét van szabdalva. Mondjuk mikor frissítem a honlapomat, akkor minden műveletet 27-szer kell elvégeznem, ez meg egy kissé macerássá teszi a dolgokat, de jobb ötletem nem volt.

-
snowdog
veterán
válasz
hampidampi
üzenetére
csináltam két calibre adatbázist. Egyikben a magyar szerzők, másikban a külföldiek.
Gondolom a magyar szerzők könyveit tartalmazó könyvtárból (annak adatbázisából) a külföldi szerzők könyveinek adatait szeretné törölni, és fordítva.
Én ezt korábban így értettem, és ennek megoldására tettem javaslatot.
-
snowdog
veterán
válasz
snowdog
üzenetére
Röviden összefoglalva, hogy mit is csináltunk. Ha a könyvet nem a Calibre törli, hanem az közvetlenül a mappából lett eltávolítva, akkor a könyv formátuma a Calibe adatbázisában továbbra is szerepelni fog. Ezért kell egy ellenőrzést elvégezni, hogy a Calibre adatbázisában szereplő adatot megfelenek-e az aktuális állapotnak. Az ellenőrzés végeztével a Calibre a hiányzó formátumokat eltávolítja az adatbázisból.
-
snowdog
veterán
Elvégeztem egy ezzel kapcsolatos tesztet, és én így csinálnám:
1. megnyitod az adott könyvtárat (ha több is van),
2. kiválasztod a "Könyvtár karbantartás" menüpontot,
3. majd a "Könyvtár ellenőrzése" almenüt,
4. addig nyomogatod az OK gombokat, míg megjelenik a lista,
5. a listában a "Hiányzó könyvformátumok" legördülő menüpont alatt láthatod a törölt könyvek nevét,
6. bejelölöd a javítható check box-ot, vagy alul megnyomos az "Összes kijelölése" javításhoz gombot,
7. megnyomod a "Megjelöltek javítása" gombot,
8. megnyomod a "Kész" gombot,
9. a listában kijelölöd az összes olyan sort aminek üres a formátum cellája, majd törlöd a bejegyséseket.

-
snowdog
veterán
válasz
snowdog
üzenetére
Átnéztem az összes programsort, ami felesleges volt azt kitöröltem.
A saját Calibre programomból eltávolítottam mindkét moly.hu plugint, majd csak az itt csatolt verziót újratelepítettem. Nálam rendben működik, kíváncsian várom mások véleményét.Remélem ezzel már nem lesz probléma: [link]
-
snowdog
veterán
válasz
McAdam6
üzenetére
Igazad van, még mindig találtam benne egy hibát. Sajnos már régen foglalkoztam vele, és nem pontosan emlékszem már mit, hol kell módosítani.

És akkor az újabb módosított példány: [link]
u.i. most már csak azt nem értem, hogy mindezek ellenére nálam miért működik hibátlanul?
-
snowdog
veterán
válasz
McAdam6
üzenetére
Akkor valami nálad nem stimmel, mert az swd_hu azonosítót már nem láthatja a Calibre!
Ez a hibaüzenet már nem jelenhet meg: ModuleNotFoundError: No module named 'calibre_plugins.moly_swd' "
A plugin eltávolítása nem azt jelenti hogy magát a zip fájlt törlöd, hanem a Calibre beállításokban kell a plugint eltávolítani! Így csináltad?
-
snowdog
veterán
-
snowdog
veterán
Így módosítottam a worker.py script-et, és most ismét rendben működik.
def parse_series(self, root):
#A moly.hu új oldalain a sorozat azonosító megváltozott (action utáni részt kicserélték)
series_node = root.xpath('//*[@id="content"]//*[@class="action"]/text()')
self.log.info('Series: %s'%series_node)
#Ha az action text részben a "kiadás" szöveg található, akkor a series_node tartalmának törlése
sorozat = series_node[0].strip('().').rsplit(' ', 1)
sorozat1 = sorozat[0]
sorozat2 = sorozat[1]
if sorozat2 == 'kiadás':
series_node = []
self.log.info('Series(mod): %s'%series_node)
return None
if not series_node:
return None
return series_node[0].strip('().').rsplit(' ', 1) -
snowdog
veterán
A moly.hu megint változtatott az oldalak szerkezetén, mert ha nincs sorozatnév, a Calibre akkor is beír a sorozat helyére egy számot.
Azt figyeltem meg, hogy ez a szám megfelel a kiadások számának (a cím alatti mezőben megjelenő képek száma).Más is tapasztalt hasonlót?
-
snowdog
veterán
Ha csak a hosszú magánhangzókkal van probléma, akkor karakter kód hiba lehet. Elképzelhető, ha az rtf-et doc-ba konvertálod, a karakter hiba is átmegy.
Az is egy megoldás lehet, hogy az eredeti rtf verzióban a csere funkcióval kicseréled a hosszú magánhangzó karaktereket. A hibásat felmásolod a clipboard-ra, majd beilleszted a keresett szöveg mezőbe, a csere erre mezőbe meg begépeled a megfelelő karaktert. -
snowdog
veterán
válasz
perecesek
üzenetére
Tanulságos eset. Csak egy kérdésem lenne. Ha egy verzióval meg vagy elégedve, stabilan működik, akkor miért kell kockáztatni a mindenkori legújabb telepítésével?
Én nagyon sokáig a 4.11.1-es verziót használtam, de főleg a moly.hu frissítések miatt telepítettem a 7.16-os verziót. Mivel semmi problémám nincs vele jelenleg is, és még sokáig ezt fogom használni. -
-
snowdog
veterán
válasz
Outsidertwo
üzenetére
A könyveket és a magazinokat tartalmazó library-k a saját adatbázisuknak köszönhetően annyira önállóak, hogy ha pl. az egyiket átmásolod egy másik számítógépre, vagy átmásolod egy külső HDD-re, majd onnan bármelyik gépeden található Calibre programba betallózod, akkor ott pontosan úgy fogod látni, mint az eredeti helyükön. Az adatbázis minden library beállítást átvisz magával.
Természetesen a különböző Calibre programok kezelőfelülete (pl. a gombok elhelyezkedése) az nem változik, hiszen azt a Calibre egy másik adatbázisban tárolja. -
snowdog
veterán
válasz
Outsidertwo
üzenetére
Köszönöm kress pontosítását, úgy van ahogy írta!
Az én megfogalmazásom a Calibre felhasználói felületéből következett, hiszen azt használjuk.
Összefoglalva, ha a könyveket hagyod a gyári Calibre Library nevü katalogusban, és létrehozol egy Magazin nevű új könyvtárat (library), akkor két külön adatbázisban fogja az adatokat tárolni. Ennél jobban szerintem nem szükséges őket elkülöníteni.Új könyvtárat ((library) így tudsz létrehozni:

A saját Calibre telepítési mappádban hozd létre a Magazin mappát, majd azt add meg új elérési útvonalnak.
Ha már van létrehozott könyvtárad (library), és annak szerkezetét, beállításait szeretnéd megőrízni (pl. egyéni oszlopok és hasonlók), akkor abból indítsd az új könyvtár létrehozását, és "A jelenlegi könyvtár szerkezetének másolása" előtti check box-ot jelöld be! -
snowdog
veterán
válasz
Outsidertwo
üzenetére
Nem értem a kérdésedet. Ha külön könyvtárban vannak, akkor máris külön vannak a könyvektől. Az egyik könyvtárban vannak a könyvek, a másikban meg a folyóiratok.
De ha még ennél is jobban elszeretnéd különíteni (amit nem értek hogy miért, hiszen az adatbázisok is külön vannak), akkor használj két külön Calibre Portable verziót.u.i. lehet hogy könyvtár alatt nem ugyan azt értjük. Ahol a könyvek és folyóiratok találhatók, azok az én értelmezésemben mappák. A könyvtáraknak saját adatbázisuk van, és a Calibe-n belül lehet könyvtárat váltani.

Fájlrendszerben ez így néz ki.
-
snowdog
veterán
válasz
Outsidertwo
üzenetére
Szerintem még jobb megoldás lehet, ha a folyóiratoknak nyitsz egy új könyvtárat.
Nekem 28
könyvtáram van (az ABC betűinek megfelelően, a szerzők nevének kezdőbetűje a rendező kulcs), ennek egyik oka a program kezelhetősége (túl sok könyv volt egy könyvtárban, ez többek között lelassította a kezelést).
Másik ok az volt, hogy az arciválást is nagymértékben megkönnyítette, ami számomra az RDL honlap müködtetéséhez szükséges volt. -
snowdog
veterán
válasz
snowdog
üzenetére
Sajnos lejárt a módosításra adott időkorlát, ezért új hozzászólást kellett nyitnom.
Visszatérve az előzőekben írtakra, a template.xhtml fájl-ban a táblázat így kezdődjön (az egyszerűség kedvéért a stylesheet.css-t már nem akartam piszkálni, ezért itt cseréltem fel a
cbj_titleéscbj_authorhivatkozást):<body>
<div class="cbj_banner">
<table class="cbj_header">
<tr><td class="cbj_title" colspan="2">{author}</td></tr>
<tr><td class="cbj_author" colspan="2">{title}</td></tr>
<tr><td class="cbj_series" colspan="2">{series.name} [{series.number}]</td></tr> -
snowdog
veterán
válasz
laracroft
üzenetére
Én azt szeretném, hogy 1 könyvtárban legyenek a fájlok, változatlanul, ahogyan előtte voltak, ne legyenek plusz könyvtárak.
Ezt könnyedén megoldhatod a Calibre-vel, ehhez nem kell belepiszkálni a Calibre belső ügyeibe.
- Műfajok alapján sorba rendezed az adott könyvtárat, kijelölöd az azonos műfajhoz tartozó könyveket
- Másolás adott mappába. A másoláshoz előre megadhatod a neked tetsző fájlnév formátumot (pl. ahogy írtad is: 2. Pref/Saving books to disk: {authors} - {title})
- Adott könyvtárból pedig egyszerre másolhatod a könyveket ahova csak akarod.A megoldást lásd az alábbi képen.

-
snowdog
veterán
válasz
laracroft
üzenetére
"Mivel 1 könyvhöz általában több stílust adnak meg, gondolom a calibre ezt nem csinálná helyesen."
Mikor új könyvet másolok a Calibre-be akkor mindig csak egy műfajt (stílust) hagyok meg. Ezért is alakítottam át úgy a moly.hu plugint, hogy a legfontosabb műfajnevet tegye előre szögletes zárójelek közé. Ebből választom ki azt az egyet ami számomra megfelelő.
-
snowdog
veterán
A lényeg hogy sikerült megoldani!
Az az érdekes benne, hogy ez főleg a külföldi nevekre vonatkozik, mert ott van fordítva a vezeték és keresztnév, a magyarnál a sorrend helyesen van, csak vesszővel elválasztva.
Én ilyenkor mindig készítek magamnak az esetről egy emlékeztetőt, mert pár hónap múlva már nem fogok rá emlékezni.
Márpedig ez bármikor újra előfordulhat.u.i. Annyit még hozzátennék, hogy a neveket nem a moly.hu plugin fordítja meg, hanem a plugint kezelő Calibre script, de ez most már nem igazán lényeges, csak az utókor számára fűztem hozzá ezt a megjegyzést.
-
snowdog
veterán
Szerintem most azért nem látsz változást, mert a Calibre adatbázisában már fordítva szerepelnek a magyar nevek. Megint nyomjál rá a Szerző(k) melleti ikonra, a megjelenő ablakban írd át a szerzőnevet a megfelelő formátumra (pl. Kollár Betti). Ezt követően ismét indítsd rá a moly.hu plugint, és nézd meg mi lesz a keresés eredménye.
Annak idején én is sokat kínlódtam vele, mire olyan lett, mint amilyent én szeretnék.
-
snowdog
veterán
Nem a moly.hu plugin jeleníti meg a szerzőnevet, hanem a Calibre!
A plugin a megadott értékek alapján lekéri a moly.hu adatait, feldolgozza azon a módon ahogy az előbb bemutattam, majd az eredményt visszadja a Calibre-nek. Vagyis a Calibre változtatja meg a sorrendet.Arról már nem is beszélve, ha én is ugyan azt a plugint használom mint te, akkor nálam miért jelenik meg jól? A magyarázat csakis az lehet, hogy a kettönk Calibre (nem a plugin, hiszen abban a sorrendet felhasználói szinten nem is lehet átállítani) beállításai nem azonosak.
-
snowdog
veterán
Továbbra is azt gondolom ez nem plugin hiba.
Van egy fejlesztésre használt plugin-em, és annak a naplófájlában láthatod, hogy maga a moly.hu plugin soha, sehol nem fordítja meg a magyar szerzőneveket:# - def identify (1)
# - Metaadat cim: Kosársuli
# - Metaadat szerz(ok): ['Kollár Betti']
# - moly_id: kollar-betti-kosarsuli
¤ def run (1) - Az adatokat errol a linkrol sikerult letolteni: 'https://moly.hu/konyvek/kollar-betti-kosarsuli'
NoneType: None
¤¤¤ def get_details ¤¤¤
¤¤¤ def parse_details ¤¤¤
* def parse_moly_id Feldolgozott moly_id: 'kollar-betti-kosarsuli'
¤ def parse_details (01) Elemzett moly_id: kollar-betti-kosarsuli
* def parse_title (1) Feldolgozott cim (VAN zwj): ['Kosársuli ', ' ', ' ', ' ', ' ', ' ', ' ', ' ', ' ', ' ', ' ', ' ', ' ', ' ', ' ', ' ', ' ', ' ', ' ', ' ', ' ', ' ', ' ', ' ', ' ', ' ', ' ', ' ', ' ', ' ', ' ', ' ', ' ', ' ', ' ', ' ', ' ', ' ', ' ', ' ', ' ', ' ', ' ', ' ']
* def parse_title (2) Feldolgozott cim (NO zwj): 'Kosársuli'
¤ def parse_details (03) Elemzett cim: Kosársuli
* def parse_authors (1) Feldolgozott szerzo: ['Kollár Betti']
* def parse_authors (2) Feldolgozott szerzo: ['Kollár Betti']
¤ def parse_details (05) Elemzett szerzo: ['Kollár Betti']
¤ def parse_details (09) Elemzett cim (soremeles) szerzo: Title : Kosársuli
Author(s) : Kollár Betti
¤ def parse_details (10) Elemzett moly_id: kollar-betti-kosarsuli -
snowdog
veterán
Megvan a bibi! A megoldásnál számomra a három szerő megjelenése volt a kulcs.
Az alsó képeden a baloldalon majdnem teljesen kitakart részben látható, hogy a keresésre neked is 3 találatod volt, de nem a moly.hu találatot jelölted ki, hanem az Antikváriumot.
Hogy a Nézze itt: után miért a moly.hu látható, az egy talány.
Ha én is az Antikváriumot választom ki, akkor ugyan azt kapom eredményül, mint ami a képeden látható.

-
snowdog
veterán
Apró változtatás a moly_hu beépülőben. [link]
A műfajok szögletes zárójelben, és sorrendben elsőként jelennek meg.
A Moly_hu 5.0.7 a Calibre 5.x vagy magasabb verziószámú Calibre programhoz készült. -
snowdog
veterán
válasz
Oldman2
üzenetére
Nem értek egyet azzal hogy értelmetlen lenne a haszálata, bizonyos esetekben van értelme. Az oldalszámozás természetesen csak egy becsült érték, mert az eredmény nagyon sok paramétertől függ. De ezek a paraméterek a Calibre-ben megadhatók. Ha a Calibre-ben minden könyvnél ugyan azokkal a paraméterekkel számoltatod az oldalszámot, akkor több kiadású, vagy több helyről letöltött ugyan azon könyv esetében támponot adhat a további felhasználáshoz.
Én minden könyvnél használom.
u.i. Itt van mindjárt példának ez a könyv: Zalatnay Sarolta - Ők sem szerzetesek (epub)
Letölthető a CH oldaláról, a Calibre-be betéve az oldalszám 12. Na akkor ez most mit is jelent? Vagy nagyon rövid a könyv tartalma, vagy valami nem stimmel vele. Belenézve kiderült, hogy egy szkennelt könyvről van szó. Az oldalszám erre is jó lehet. -
snowdog
veterán
Örülök neki, hogy sikerült megoldani a problémát, és köszönöm a visszajelzést.
Nos többek között az ilyen anomáliák miatt használom a mai napig a nekem bevált Calibre 4.11.1-es verziót. Ha már egyszer minden megvan benne amire szükségem van, akkor a frissítésekkel minek bonyolítsam az életem? -
snowdog
veterán
Ezt írtad: "Nekem a legfrissebb calibre 7.15 van fent."
Ez biztos? Mert én nem használom ezt a verziót, így ellenőrízni sem tudom.
A képen látható hibaüzenet nekem azt sugallja, hogy az a Calibre verzió amire ezt a plugin-t betöltötted még Python 2.7 verzióval fut, márpedig Python 2.x csak a Calibre 4.x-ig volt használatban.Mindenképpen ellenőrízd le a Calibre verzióját!
Ha a verziószám arra utal, hogy a Calibre 4.x vagy régebbi, akkor neked a másik plugin-re van szükséged (Moly_hu 404.rar).A Calibre verziószámát a bal alsó sarokban láthatod, mint az alábbi képen az enyémet.
-
snowdog
veterán
De igen, te rontottad el!

Eddig azt hittem teljesen világosan leírtam, hogy a Moly_hu 505.rar hibás volt ezért töröltem, és feltöltöttem helyette a javított Moly_hu 506.rar-t. Természetesen a törölt állomány linkje a továbbiakban már nem él, csak a javított verzióé.Röviden, neked a Moly_hu 506.rar-t kell letöltened és telepítened. A link él, és a file letölthető. Nálam a Chrome-ban erre a linkre kattintva azonnal elindul a letöltés.
[link]De ha a feltöltés helyét szeretnéd meglátogatni, akkor használd ezt a linket. [link]
-
snowdog
veterán
-
snowdog
veterán
válasz
paolinho
üzenetére
Nálam ilyen sor nincs is, de egyébként eddig az előtagokról nem is volt szó.
Nálam ezzel a beállítással rendben működik, de mivel a Calibre verziómban még python 2 van, ezért az u betűt hagyd figyelmen kívül.
# Szerző rendezési forma algoritmus
author_sort_copy_method = u'copy'
author_name_suffixes = (u'Jr',
u'Sr',
u'Inc',
u'Ph.D',
u'Phd',
u'MD',
u'M.D',
u'I',
u'II',
u'III',
u'IV',
u'Junior',
u'Senior')author_name_prefixes = (u'Mr', u'Mrs', u'Ms', u'Dr', u'Prof')
author_name_copywords = (u'Corporation',
u'Company',
u'Co.',
u'Agency',
u'Council',
u'Committee',
u'Inc.',
u'Institute',
u'Society',
u'Club',
u'Team') -
snowdog
veterán
válasz
paolinho
üzenetére
Ami a súgóban olvasható, azt a author_sort_copy_method = 'copy' megadása után végrehajtottad? (Ne foglalkozz az u betűvel!)
Ha ez a módosítás módosul, az egyes szerzőknél tárolt author_sort értékeket újra kell számítani úgy, hogy a bal oldali címkék panelen jobb gombbal kattint egy szerzőre, kiválasztja a "Szerzők kezelése” lehetőséget, majd megnyomja az "Összes szerzői rendezési érték újraszámítása” gombot.
-
snowdog
veterán
válasz
paolinho
üzenetére
Nálam is így van: author_sort_copy_method = u'copy'
Nálam nem tűnik el az u betű! Lehet hogy ez verzió függő? Én a 4-es verziót használom.
A Súgó nálad mit mutat?
Azonosító: author_sort_copy_method
The algorithm used to copy author to author_sort. Possible values are:
invert: use "fn ln" -> "ln, fn"
copy : copy author to author_sort without modification
comma : use 'copy' if there is a ',' in the name, otherwise use 'invert'
nocomma : "fn ln" -> "ln fn" (without the comma) -
snowdog
veterán
válasz
unravel
üzenetére
Nekem igen.

A vastagon kiemeltek a műfajok (lásd #2964), a többi pedig egyéb cimke. Számomra pont elég a műfaj meghatározása. Egyébként a publikált verziókban minden cimke letöltésre kerül, csak a vastagon kiemeltek lesznek a lista elején.
Viszont ha lesz olyan könyv, ahol egyetlen vastagon kiemelt sem lesz, na az már nekem is problémás lesz.

-
snowdog
veterán
válasz
jan herz
üzenetére
Pont ez volt az elszúrás, hogy a
queryhelyett simaqvolt a parancssorban.
Régebben a moly.hu azt a formátumot használta, nem értem ez a régi verzió nálam most hogy került képbe. Illetve értem, figyelmetlenség.
u.i. Azért egy kicsit még aggódom, mert a fene se tudja már akkor még miket módosítottam.
-
snowdog
veterán
válasz
e-könyvtáros
üzenetére
Szia!
Elnézést, de elcsesztem, azóta javítottam, ha ismét letöltöd akkor remélem már működni fog. -
snowdog
veterán
válasz
kanocpapa
üzenetére
Nem számít, mert végül is semmi titok nincs benne, a parancssorok meg ki vannak kommentelve.
Viszont ha neked eddig nem működött, ezzel meg működik, akkor ez nekem azt mondja, hogy korábban a 404-es verziót használtad (Calibre 4.x verzióig jó), viszont a Calibre verziód 5.x-nél magasabb számú lehet. -
snowdog
veterán
válasz
jan herz
üzenetére
Igazad van, köszönöm hogy jelezted!
Amit az előbb beírtam, az a Moly_hu 404.rar-ra vonatkozott, ami a Calibre 4.x-hez való.
A Moly_hu 505.rar-ban (Calibre 5.x-től felfelé) valóban a hibás sor volt, amit most kijavítottam, a feltöltési helyen a régit töröltem, és feltettem a javított verziót. -
snowdog
veterán
válasz
jan herz
üzenetére
Sajnos a jelenleg előjött problémák már meghaladják a hobby szintü programozási ismereteimet. A saját használatra szánt plugin nálam is furcsán működik. Betettem egy olyan parancssort, ami a Napló megtekintése gomb megnyomása után egyedi információkat jelenít meg. Azt vettem észre, ha nem csak a vastagon szedett cimkék jelennek meg, hanem az összes cimke, akkor az általam beírt egyedi info sor sem jelenik meg. Ennek ellenére az oldal tetején a saját plugin-em azonosítója látható. Megjelenik az összes cimke. De mégsem az a plugin fut le, vagy nem úgy, ahogyan én azt gondolom. Egyenlőre nem jöttem rá, hogy ezt mi okozza.
Nekem is úgy tűnik, mintha a Calibre megjegyezne valami korábbi keresést. és annak az infóit jelenítené meg. Furcsa. -
snowdog
veterán
válasz
kanocpapa
üzenetére
Ez nem volt egyszerű! Ha letöltöttem az általad készített fájlt, akkor hibaüzenettel kidobott a program, ha bemásoltam az ide leírt sorokat, akkor meg újra előjött az eredeti hiba: nem talált semmit. Aztán innen és a fájlból összeollózva sikerült végre letölteni a címkéket.
Csak egy ötlet. Az utolsó saját célra készült moly.hu plugin-t elsőre bemásoltam a Calibre Settings/plugins mappába és onnan próbáltam meg telepíteni. A Calibre nem engedte, azt üzente hogy már van olyan plugin, holott előtte nem volt telepítve, hibaüzenet nyugtázása után ki is törölte e plugin-t. Ezt követően máshova másoltam a plugin-t, és onnan sikeresen telepítettem. Viszont ezt követően - annak ellenére, hogy csak ez az új plugin volt engedélyezve - hol jól működött, és csak a műfaj cimkéket jelenítette meg, hol meg az összes cimkét, ami érthetetlennek tűnt. A Beállítások/Bővitmények menüpontban töröltem a plugin-t, majd egy külső helyről újratelepítettem, most jónak tűnik.
Javaslat! Talán neked is érdemes lenne a problémás plugin-eket törölni, és egy külső mappából - nem a Calibre-ből - újratelepíteni. -
snowdog
veterán
válasz
kanocpapa
üzenetére
A papírkönyvek sem etalonok, az oldalszám attól függ mekkora a lapméret, milyen betűtípussal és mérettel nyomtatták. Ezért javasoltam, hogy a könyvoldalakat számoltasd meg a Calibre-vel, mert ha ott megadod a paramétereket, akkor minden könyvet ugyan olyan feltételek szerint számol, viszonyítási alapnak az meg már bőven elegendő.
-
snowdog
veterán
-
snowdog
veterán
válasz
snowdog
üzenetére
Azt hiszem ezt jelentheti a vastagon szedett szöveg. A html oldalon található szövegrész: "tag genre"
A műfaj (görög: genosz) a különböző típusú műalkotások csoportosítására szolgáló fogalom. Műfajokat egyrészt tartalmi, másrészt alaki sajátságok, különbségek és egyezések alapján állapítunk meg. [link]
-
snowdog
veterán
válasz
snowdog
üzenetére
Ha már belepiszkáltam a plugin-ba készítettem magamnak egy olyan verziót, ami csak a vastagon kiemelt cimkéket jeleníti meg, mert megfigyelésem szerint eddig nekem csak azokra volt szükségem. De hogy az üzemeltető, vagy a szerkesztők mi alapján döntik el, hogy mely cimkék legyenek vastagon kiemelve arról fogalmam sincs.
Ha valakinek van ezzel kapcsolatos ötlete, kérem ossza meg velünk. -
snowdog
veterán
válasz
snowdog
üzenetére
Ha a fejlesztéssel kapcsolatban ezek a legújabb információk, akkor a legújabb Calibre is Python 3.x-et használ. [link]
"A Calibre elsősorban Python nyelven íródott, a sebesség és a rendszer interfészekkel való kapcsolattartás érdekében némi C/C++ kóddal. A Calibre legalább Python 3.8-as verziót igényel."
-
snowdog
veterán
Nem tudom, soha nem használtam 5.x-nél nagyobb verziószámú Calibre-t.
De ez nem is lényeges. Az a különbség a Calibre 4.x és a Calibre 5.x között, hogy a program készítője a Calibre 5.0 verzióban áttért a Python 3-ra. Mivel a korábbi verziókban Python 2 volt, ezért kell (legalább) kétféle plugin-t használni.Tehát a kérdésedre az a válasz, ha a Calibre 7.x verziókban is Python 3 van, akkor jó hozzá az 5-ös moly.hu plugin is. Egyébként meg próba - szerencse, más baj nem lehet, minthogy nem működik.

Újdonságok a calibre 5.0-ban
Egy év telt el a calibre 4.0 óta. A két legfontosabb újdonság a Kiemelés támogatása a calibre e-könyv megjelenítőben, valamint az, hogy a calibre átállt a Python 3-ra. Ennek oka, hogy a Python 2 idén véget ért. Ennek teljesen átláthatónak kell lennie a calibre felhasználók számára, az egyetlen figyelmeztetés, hogy néhány harmadik féltől származó calibre plugin még nem lett átültetve Python 3-ra, és ezért nem fog működni a calibre 5-ben. Ez a váltás félmillió sor Python kód és több tízezer sor bővítmény kódjának Python 3-ra történő átültetését jelentette. [link] -
snowdog
veterán
válasz
snowdog
üzenetére
Az előző hozzászólásom a Calibre 4-es verziójára vonatkozott.
Mindkét módosítást ellenőríztem, nálam mindkettő működik.
A Calibre 5-ös verziója esetén pedig erre kell módosítani:tags_node1 = root.xpath('//*[@id="book_tags"]//*[@class="tag genre"]/text()')
tags_node1 = [str(text) for text in tags_node1 if text.strip()]
tags_node2 = root.xpath('//*[@id="book_tags"]//*[@class="tag"]/text()')
tags_node2 = [str(text) for text in tags_node2 if text.strip()]
tags_node = tags_node1 + tags_node2 -
snowdog
veterán
válasz
kanocpapa
üzenetére
Próbáljátok meg az alábbi worker.py fájl módosításokkal.
A vastagon szedett cimkék lesznek a találatok elején!
tags_node1 = root.xpath('//*[@id="book_tags"]//*[@class="tag genre"]/text()')
tags_node1 = [unicode(text) for text in tags_node1 if text.strip()]
tags_node2 = root.xpath('//*[@id="book_tags"]//*[@class="tag"]/text()')
tags_node2 = [unicode(text) for text in tags_node2 if text.strip()]
tags_node = tags_node1 + tags_node2 -
-
snowdog
veterán
Azt nem tudom hogy a 4-es verzió jobb-e mint az újabbak, de mivel több fájlt módosítottam azokat minden frissítés után ismét módosítanom kellene, és ezt untam meg. Mivel a 4-es verzió is kielégiti minden igényemet - pedig naponta 10-20 új könyvet teszek bele - nincs okom rá hogy állandóan bíbelődjek az újabb verziókkal.
-
snowdog
veterán
Nem tudom mi lehet nálatok a probléma, de a kedvetekért - annak ellenére hogy én még mindig a 4-es verziót használom - a 5-ös verziót is kipróbáltam. Nálam ez is rendben működik.
Calibre verziószáma: 5.0
moly.hu plug-in verziószáma: 5.0.4És az eredmény jelen esetben 20 cimke (utólag láttam meg, hogy csak azért 20, mert a max. érték ennyire volt állítva, a második tesztelésnél a max. értéket 30-ra állítottam):

GrandS
A moly.hu pluginnak lehet a hibája? 5.0.4-es a száma.Ezek szerint nem a plug-in hibája.
Új hozzászólás Aktív témák
- Nagyon nem szokványos módon ment tönkre egy ASML gép Kínában…
- Elektromos autók - motorok
- Okos Otthon / Smart Home
- Battlefield 6
- Elon Musk billiomos lesz, ha kitör a gépek forradalma
- Építő/felújító topik
- alza vélemények - tapasztalatok
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- LEGO klub
- További aktív témák...
- Bontatlan! Új Lenovo Thinkpad T14 G5 Tartós Üzleti Laptop 14" -45% Ultra 7 165U 16/512 FHD+ Magyar!
- Bomba Ár! Fujitsu LifeBook E751 - i5-2GEN I 4GB I 500GB I DVDRW I 15,6" HD I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude E6440 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude E6540 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I HDMI I 15,6" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad E15 G4 AMD - Ryzen 5 5625U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I W11 I Gari
- 170 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
- Samsung Galaxy S21 Ultra 5G 12/128GB Fekete / 12 hó jótállás
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO LOQ 15IRX9 notebook - i5 13450HX 32GB DDR5 512GB SSD nVidia RTX 4050 6GB WIN11
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro+ 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell Latitude 5290 i5 8350U, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, EU bill., szép állapot, számla, 6 hó gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

könyvtáram van (az ABC betűinek megfelelően, a szerzők nevének kezdőbetűje a rendező kulcs), ennek egyik oka a program kezelhetősége (túl sok könyv volt egy könyvtárban, ez többek között lelassította a kezelést).