- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- iPhone topik
- Magisk
- Xiaomi 12 - az izmos 12
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Új hozzászólás Aktív témák
-
zseko
veterán
Nem értek veled egyet, én azt tartom normálisnak ha úgy rendszerezünk, ahogy valójában is hívják őket, pl. Amazonon is úgy van ahogy valósan a nevüket írják:
Ezt is tartom normálisnak, Agatha Christie-t is az Agatha-nál fogom keresni, nem a Christie-nél.
De ezen nem veszünk össze, ahogy írtad, ahány ház, annyi szokásHR24.hu
-
snowdog
veterán
Annyit segítsetek még, a Drive-ra hogy a bánatba tudom feltenni a könyvtáramat anélkül, hogy még a Drive mappába be kelljen másolni (duplikálni gyakorlatilag) ? Mert ezzel az öreg masinával rámenne a hétvége a másolásra/feltöltésre.
Elolvastam párszor ezt a kérdést, de még mindig nem értem.
Tehát másolás nélkül akarod felmásolni a fájlokat? Hát az nem fog menni. De ha azt kérdezted volna, hogyan lehet automatizálni a másolást, hogy ne egyenként kelljen, akkor arra már lehetett volna válaszolni. Azért nem írok róla többet, mert nem vagyok benne biztos mit is szeretnél.
-
snowdog
veterán
Ebben a témában lehet hogy elbeszéltetek egymás mellett.
Arra nincs lehetőség, hogy a Calibre-nek megszabd, hogy milyen fájlneveket használjon (a saját mappáiban). Tehát abban a mappában, ahol maga a könyv van, ott olyan fájlnév lesz, amilyent a Calibre meghatároz. Erre írták, hogy ezzel ne foglalkozz.
Ha az olvasóra küldöd, vagy kimásolod a HDD-re, akkor már megszabhatod, hogy hogy nézzen ki a fájlnév. Akkor már lehet elöl a szerző, vagy lehet elöl a cím, stb.
Azt is megszabhatod, hogy a Calibre kezelőfelületén hogy jelenjenek meg a szerzők nevei. Ha akarod elöl van a vezetéknén, ha akarod hátul. Ha akarod van közöttük vessző, ha akarod nincs. Csak akkor ennek megfelelően kell a Calibre-t beállítanod.
De akárhogyan is állítod be, maga a fájlnév mindig ugyan olyan lesz.
[ Szerkesztve ]
-
hampidampi
senior tag
"Miért ne érdekeljen mi van a Calibre Library mappában? Én azt is szoktam használni, pl ha olvasóra küldök könyvet akkor ott keresem ki."
Phülöp pontosan leírta. Felesleges. Ha egyszer használod a Calibre-t, hát használd a Calibre-t. Arra való.
Csatlakoztatod az olvasódat, majd Küldés eszközre gomb. Ennél nincs egyszerűbb. -
zseko
veterán
"Most pl Robert Jordan az R-nél található. Én azt szeretném, ha így szerepelne: Jordan, Robert."
Ezt sose fogom megérteni miért jó.
Nyelvhez egyszerűbb ha hozzáadod a nyelvek oszlopot, de ez oldalt is megjelenik, és onnan is leszűrhető.
Könyvet meg magából a programból célszerű feltenni az olvasóra, keresni, szűrni, felmásolni is könnyebb, egyszerűbb, gyorsabb És így ad például oldalszámot is. Legalábbis a Kindle-nél.
HR24.hu
-
-igu-
addikt
De hiszen ott van neked a calibre felülete, amiben úgy tudsz lapozgatni, mint egy valós könyvtárban - miért nem onnan küldöd a könyveket? Ott ráadásul úgy formázod a könyvcímeket, ahogyan szeretnéd.
A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem
-
hampidampi
senior tag
"Google Drive-ra felmásolom a Library mappát?"
A Calibre Libraryd maradjon a merevlemezen, ha arról készítesz rendszeres biztonsági mentést, vagy tükrözöd valahová, az elég." Vagy a Calibren belül van erre lehetőség?"
Nincs."akkor azt meg tudom úgy oldani, hogy csinálok egy új könyvtárat és a meglévőből áthelyezek elemeket?"
Igen. Szabadon másolhatsz, mozgathatsz könyveket a Calibre-ben a könyvtárak közt.
szerk.: Bár szerintem nyelv miatt nem érdemes külön Libraryt létrehozni, hiszen arra könnyen le tudod szűrni bal oldalt a címke böngészőben."van-e arra lehetőség, hogy a duplikációkat megmutassa nekem a program?"
Természetesen, ha már létező címmel találkozik, szól, és eldöntheted mit szeretnél csinálni. Nyugodtan próbáld ki. Már létező duplikátumok kiszűréséhez meg van plugin: [link]"Van-e arra megoldás, hogy a Calibre Library mappában a szerzők nevei vezetéknév szerint legyenek sorban?"
Nincs, de azzal nem is kell foglalkoznod, mi hogy van a Calibre Library mappában.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest