- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
bucsupeti
senior tag
válasz
Bobrooney #4147 üzenetére
Nem tudom de nekem simán elfogadták a saját megoldásomat. Vagy fgets-el vagy getc-vel csináltam és mindig a helyzetnek megfelelő inputot írtam. Soha nem használtam a Bauer féle getline-t. Igaz hogy ez 16 éve volt már, de akkor is ugyan azt a getline-t használta mint amit most. Neki rohadtul bejöhetett ez a módszer
-
kingabo
őstag
válasz
Bobrooney #3765 üzenetére
"Ha alapvetően a tömb összes eleme 0, akkor az összes elemnek a program futása során 1-nek kéne lennie."
Ez így nem igaz, hiszen az elsőt átállítod 0-ról 1-re, aztán a köveket is. Aztán kövi ciklusban a 2.at átállítod 1-ről 0-ra...
Ami pedig csak most tűnt csak fel: a while ciklisban z+=i, nekem ez vhogy z+=1 volt. -
aAron_
őstag
válasz
Bobrooney #3761 üzenetére
az első for ciklust kivettem, és átírtam a programom, de továbbra sem értem milyen számokat ír ki a végén, és azokat honnan veszi, ezt meg tudnád mondani? (hiszen minden elemet amelyet átírok valami másra az csak 0 vagy 1 lehet, mégis teljesen más számokat ír ki a végén)
egyébként a program arról szólna, hogy veszem egy tömb minden 1. elemét, ha az 0 átírom 1-re, egyébként 1-ről 0-ra, majd majd veszem az összes 2. elemet, majd minden 3., ... egészen 100-ig. lehet semmi értelme önmagában ennek, de most nem azzal van a fő bajom
-
válasz
Bobrooney #3697 üzenetére
A scanfnek három nagy problémája van kapásból:
1) Ha extra paraméterek nélkül használod a %s-t, azaz ahogy órán bemutatják, nem ellenőrzi a célpuffer méretét, így buffer overflowt okoz egy hosszabb bemenet. (Ezt a gets is tudja.)
2) Ha túl nagy integer számot akarsz beolvasni, tehát túlcsordulás keletkezik, akkor nem definiált a viselkedése. Márpedig milyen módon akadályozod meg a felhasználót, hogy túl sok számjegyet nyomjon? De a probléma fájlolvasásnál is áll.
3) Ha nem sikerült értelmezni valamit, a bemeneti stream állapota kiszámíthatatlan.(Ezt egyébként Google-lel találtam. Hasznos.)
-
válasz
Bobrooney #3695 üzenetére
A scanf érthető, mivel nagyon veszélyes, de hogy a switch miért fáj, illetve hogy miért tekinti jobb megoldásnak az ifek tengerét? Rejtély számomra. Főleg, hogy egyenértékűek*. Lehet ezért tanár?
* egész számok vagy annak megfeleltethető értékek esetén.
(Élesben meg persze ott a State és a Command tervezési minta.)
-
Ndrew8647
csendes tag
válasz
Bobrooney #3527 üzenetére
Hali!
Mielőtt összevesztek, köszönöm az eddigi fáradozásod.
Switch - cassel hogyan nézne ki a dolog?
Az if lenne a switch az else tagok pedig a case elemei?
Egyébként remekül működik a program nagyon hálás vagyok, így már kezdem is kapizsgálni a program elkészítését stb. -
Jester01
veterán
válasz
Bobrooney #3523 üzenetére
Ez is több sebből vérzik.
1. puffer túlcsordulás
2. egyébként is a puffer tök fölösleges
3. a getchar visszatérési értéke nem char
4. fájl végét nem '0' jelziEsztétikai kifogások
1. az if/elseif/else szerkezetet úgy hívják, switch
2. a '\0' az olyan mint az "artist formerly known as Prince" ... az a karakter aminek a kódja 0 ... akkor már miért nem mondod hogy 0. -
Ndrew8647
csendes tag
válasz
Bobrooney #3517 üzenetére
Köszi az infókat.
A scanf-et és a getline-t nem tanultuk még.
Sajnos ez volt a 2. óra eddig.
Nem volt szó arról, hogy mit szabad mit nem szabad használni, de gondolom feltűnő lenne, ha olyat használnánk, amit nem tanultunk.
Kaptunk egy pdf filet, amiben a c programozáshoz van segítség, tananyagféle.
De nyilván egy kezdőnek nem egyszerű összerakni egy progit külön példákból... : /
Tehát valahogy így kell kinézzen:beírom:
asdasd;dsada;das; nyomok egy entert
sadasd;asd;äđĐasd;asd; nyomok entert
as;df;sa; nyomok entert
ctrlZ1.sor:
asdasd
dsada
das
2.sor:
sadasd
asd
äđĐasd
asd;
3.sor:
as
df
saremélem érted :/
-
Ndrew8647
csendes tag
válasz
Bobrooney #3514 üzenetére
Kedves Bobrooney!
Köszönöm a megtisztelő fáradozásod.
Abban kérném még a segítséged, hogy a putchar(10) miért 10?
További kérdésem lenne, hogy ha lenyomom az entert, akkor eof, de nekem több sort kellene beírnom, és csak akkor kell kiírni a végeredményt ha eof lesz.
A soroknál pedig nem tudom megoldani azt, hogy kiírja, hogy 1. sor: és alá az értékeket.Ha ebben még esetleg tudnál segíteni, azt megköszönném.
-
bpx
őstag
válasz
Bobrooney #2261 üzenetére
ebben ugye nincs nagy mágia, több helyen fog futni a program, nyilván skálázódni fog, attól függően, hogy milyen jól tudtad a feladatot partícionálni meg a kommunikációt megszervezni (minél kevesebb legyen)
nekem a PWM szimpatikusabb volt, mert az MPI első látásra kicsit bonyolultabb szerintem, de mind a kettő teljesen jól használható
-
ArchElf
addikt
válasz
Bobrooney #2257 üzenetére
A megvalósítás (szerintem) meglehetősen OS függő, milyen OS-re szeretnél párhuzamosítani?
Linux alá kellett valami ilyen beadandót csinálnunk a ME-en, ha ebben vagy érintett és érdekel, akkor előtúrom - Bár jobban belegondolva sajna Vadász elhunyt, mióta végeztem - és nem hiszem, hogy még mindig kell operációs rendszerekből ez a hülye beadandó... Szóval ...AE
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a téma összefoglalót!
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Subaru topik
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen házat vegyek?
- PlayStation 5
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- World of Tanks - MMO
- Vicces képek
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Napi 700 ft tól elvihető RÉSZLETRE BANKMENTES HP 840 G11 Ultra 5
- Samsung ME46B 46" LED Monitor
- BESZÁMÍTÁS! Asus B350 R5 1600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1050Ti 4GB Cooler Master CM 690 III TT 500W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest