Hirdetés
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- iPhone topik
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
Új hozzászólás Aktív témák
-
bucsupeti
senior tag
válasz
superfinest
üzenetére
Ahogy a többiek írták, rosszul gondolkodsz a dologról. Olyan mintha szeretnél egy sportautóval megtanulni száguldani, de előtte a biztonság kedvéért veszel egy markológépet amivel tök sok mindent meg lehet csinálni, és azon kezdesz tanulni vezetni, hiszen annak is négy kereke van.
Ha modern dolgokat akarsz akkor valamilyen objektum orientált nyelvet válassz, amihez van valamilyen jó framework. Ilyen nyelvek/környezetek a Java, C#, és a C++ is, de előtte keményen oop elméletet kell elsajátítani.
Ha rendszerprogramozás a cél akkor tökéletes a C.Ha egyszerüen csak meg akarod tanulni a programozás alapjait, vezérlési szerkezeteit, akkor jó lehet a Pascal.
-
fordfairlane
veterán
válasz
superfinest
üzenetére
Azért gondoltam először a C nyelvet tanulom, mert ez sok nyelv alapja "elvileg", javíts ha rosszul tudom.
Inkább csak hasonló szintaktikájúak bizonyos vezérlési szerkezeteket illetően. Jobban jársz magasabb szintű programnyelvvel, szerintem, hacsak nem hardverközeli programozást szeretnél megtanulni, mert akkor a gépközelibb C a jobb választás.
-
válasz
superfinest
üzenetére
Ha belátható időn belül "csak" kedvtelésből akarsz programozgatni, akkor én személy szerint a Java-t vagy a C#-ot javaslom neked. Csomó mindent "elébed tesznek", csak használni kell. Könnyebben, gyorsabban fogsz leprogramozni olyan dolgokat, amikkel C-ben rengeteg időd elmenne...
Nem elfogultságból ajánlom ezt, mert az én szívem a C és a C++ felé húz, na de én sejtautomatákat programozok + sokat számolok.
-
axioma
veterán
válasz
superfinest
üzenetére
Hiaba alap, a rae'pules pont azert van, mert pluszt nyujtanak a tovabbi nyelvek. Csak egy tokegyszeru pelda: dinamikus (futas kozben valtozo hosszu) tomb, lista, vagy barmi megvalositasa. Ha ansi C-ben megirod nullarol, megtanulsz egy csomo alacsonyabb szintu kezelest es kezdokent ve'rt izzadsz hogy jol kovesd le, jol foglalj helyet es szabadits fel stb. mig java-ban meg letrehozol egy (mondjuk) ArrayList-et, azt annyi. Nem beszelve arrol, hogy ha C-ben levo kodot kell egy nem kimondottan szepen kodolo embertol visszafejtene'd, az megint egy nyomozassal feler (persze java-ban is lehet ilyet elkovetni, foleg ha 2-3 betus valtozoneveket es/vagy mas nyelvu roviditeseket hasznal - multkor neztem egy ruszki programozo versenymegoldasat ahol ugye nincs ido csicsazni, eleg erdekes volt visszafejteni a core algot, de C-ben pont a nagyon nagy rugalmassag miatt nagyon nagy randasagot is el lehet kovetni ugy, hogy helyes, csak attekinthetetlen).
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Battlefield 6
- Call of Duty: Black Ops 7
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Futás, futópályák
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Napelem
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Milyen videókártyát?
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- További aktív témák...
- Kingston Fury Beast 2x8GB ddr4 2666mhz KF426C16BBK2
- OHH ! Dell Latitude 9430 Üzleti Profi Prémium Ultrabook 14" -80% i7-1265U 32/1TB IRIS Xe FHD+
- Canon EOS 200D +kit objektív és táska ( 6100 expo )
- Chieftec Eco Series 600W táp eladó!
- Szinte Új Razer Kraken 2019 Fekete/Fehér/Zöld Bolti ár:20k INGYEN FOXPOST
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 128GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4160
- Dell Precision 3571 4G LTE i7-12700H 32GB 1000GB FHD RTX A1000 4GB 1 év teljeskörű garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4022
- Dell Latitude 5430 14" Touchscreen i5-1235U 16GB 256GB 1 év garancia
- Bomba ár! Dynabook Portege X40-K - i5-1240P I 16GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs