- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- További kavarás a Pixel 10-ek körül
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
Új hozzászólás Aktív témák
-
Silεncε
őstag
válasz
Ereshkigal #6304 üzenetére
goto end_of_discussion;
-
pmonitor
aktív tag
válasz
Ereshkigal #6304 üzenetére
Szép lassan el. Csak még egy idézet a B. W. Kernighan - D. M. Ritchie: A C programozási nyelv című könyvből:
Bár nem kívánunk az ügyben dogmatikusak lenni, kimondjuk : minél kevesebbet használjuk a goto-t, annál jobb.
Mi lenne, ha dogmatikusak akarnának lenni?
Aztán én ezennel kijelentem: akármi is történik, a goto-val kapcsolatban ebben a topicban többet nem nyilvánulok meg.
-
buherton
őstag
válasz
Ereshkigal #6068 üzenetére
Igaz is meg nem is, mint a mesében. Fájlra lokális vagy globális lesz a függvény a static kulcsszóval. Szerintem jattila48 a lambda és társai gondolt, ami mint nyelvi elem hiányzik a C-ből. Ettől persze implementálható, ahogy az egéz C++-t. Most hirtelen nem találom ezt a könyvet, de arra emlékszem, hogy temérdek void* és -> volt benne
.
-
jattila48
aktív tag
válasz
Ereshkigal #6068 üzenetére
attól az még globális, abban az értelemben, hogy nem lokális. persze nem elérhető más tu-ból. De ha nagyon akarod, tekintsük kivételnek. A c-ben ettől még nincs lokális fv.
-
Reinkz
senior tag
válasz
Ereshkigal #5289 üzenetére
Nem ez sajnos nem tökéletes pl nagy ékeztes betűkkírása ugyan ugy nem megy vele, ha vki tudja mi a megoldás azt meg köszönném.
-
DrojDtroll
veterán
válasz
Ereshkigal #5004 üzenetére
Nekünk, most középsuli másodikban vannak ilyenek.
Természetesen én nem itt tartok, túl unalmasak a programozás órák.
Egyetemeken nagyon nehéz a programozás, pl.: Debrecenben?
-
BTminishop
aktív tag
válasz
Ereshkigal #4957 üzenetére
C nyelven programozok,csak mi az iskolában úgy szoktuk meg a microsoft visual studio-t,hogy c++
Tehát akkor ha C nyelven szeretnék programozni akkor a fenti tutoriálok nem érvényesek,igaz?
-
alapz@j
tag
válasz
Ereshkigal #4901 üzenetére
-
törölt tag
válasz
Ereshkigal #4901 üzenetére
Ezt tapasztaltam én is.
-
don_peter
senior tag
válasz
Ereshkigal #4889 üzenetére
Szívből ajánlom:
Stephen G Kochan - Programfejlesztés C nyelvenVannak benne leckék is.
Én ezt végigolvastam és a példa programokat is begépeltem amelyek sokban segítenek a megértésben. -
alapz@j
tag
válasz
Ereshkigal #4551 üzenetére
A Random.org atmoszférikus zajból készít véletlenszámokat, amelyek publikus API-n keresztül elérhetőek. Ez a link pl.
http://www.random.org/cgi-bin/randbyte?nbytes=16&format=h
128 bit valódi random számot ad hexában (az url paraméterek magukért beszélnek).
-
Jester01
veterán
válasz
Ereshkigal #4553 üzenetére
Nem olyan nagyon jó
Mivel az OS valószínűsíthetően tiszta lappal indítja a processzed, ezért ez a memóriaszemét jó eséllyel determinisztikus lesz. Ráadásul fordítási és memóriaellenőrzési (valgrind) figyelmeztetést is okoz. -
buherton
őstag
válasz
Ereshkigal #4551 üzenetére
Memória szemét? Függvényen belül hozz létre egy auto típust, és ennek veheted a címét is.
-
oli717
csendes tag
válasz
Ereshkigal #4359 üzenetére
uhh kösziiiii
-
aAron_
őstag
válasz
Ereshkigal #4191 üzenetére
az lett végül, ott beraktam valahova majd töröltem, így most jó, remélem mással nem lesz problémám már
köszi a segítségeket
-
doc
nagyúr
válasz
Ereshkigal #3998 üzenetére
a Qt-hez a legfontosabb az OOP gondolkodasmod, es nem art ha van mar tapasztalatod C++ -szal
-
doc
nagyúr
válasz
Ereshkigal #3996 üzenetére
nem kell qt5, a 4.x tokeletes lesz
temetni nem kell, a qml az teljesen mas, a Qt tokeletes a C++ melle
a GTK-nak mar az alapotlete is borzalmasan elhibazott, a megvalositas meg csak ratesz egy lapattal, raadasul mostanra mar az egesz felulet nagyon elavult -
doc
nagyúr
válasz
Ereshkigal #3989 üzenetére
a GTK+ totalis katasztrofa, mar maga az otlet is borzalom, de ha nem C++ hanem sima C a valasztott nyelv, akkor muszaj lesz...
a wxwidgets idejetmult, onmagaval sem kompatibilis
a Qt sok pluszt hoz be, ami tulmutat a C++-on, cserebe platformfuggetlen, atlathato, remek a doksija, tud OpenGL-t is ha kelltalan nem meglepo hogy en a Qt-t ajanlom
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a téma összefoglalót!
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Yettel topik
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Milyen videókártyát?
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- További aktív témák...
- MSI Sword 15 A12VF 15.6" FHD IPS i7-12650H RTX 4060 16GB 512GB NVMe gar
- GAMER PC : RYZEN 7 7800X3D /// 32 GB DDR5/// RX 9070 XT 16GB /// 1TB NVME
- Eladó garanciális Hohem iSteady V2S gimbal
- Creative 3D Blaster 3Dfx Voodoo Banshee PCI (CT6760)
- Samsung Galaxy S22 Ultra 12/256GB Megkímélt,Kétkártyás,Tartozékaival. 1 év Garanciával!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- 118 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 - UK billentyűzet
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- 119 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest