Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• buherton
    őstag

(És egyben don_peternek is válasz.)

Ez villamosmérnök végzettséggel (de gondolom már műszerész/villanyszerelő szakmával szintén) biztosan nem nagy kunszt; de tisztán szoftveres háttérrel, no meg esetemben az informatikus diplomámmal, azzal az egy félévnyi elektronika tárggyal és egy darab mérés laborral - ahol kész sablon alapján össze kellett pakolni breadboardon két áramkört -, azért nem ennyire triviális.

Nyilván meg lehet tanulni a digitális áramkör építést is, jó szakirodalommal vagy mondjuk kompetens ismerőssel. Én csak annyit akartam mondani, hogy szerintem nem ördögtől való, ha kulcsrakész hobbi platformot vesz.

Ha meg élesben is ezzel akar foglalkozni, akkor a Ti hozzáállásotok követendő, természetesen.

Az a baj, hogy ha beírod a gugliba, hogy ARM/NXP/ST/AVR/PIC development board-ra, akkor szívszédülést fogsz kapni az árak miatt. Egy kb semmit se tudó fejlesztő board 20-30-40-50k huf. Emiatt nagyon sokan adják a fejüket saját elkészítésére. Például. Viszont az való igaz, hogy elektronikát meg kell tanulni, mert enélkül hardveres problémákba ütközhet a programozó, mert itt mindent neked kell írni. Nincsenek driverek :D . Kezdésnek ha megkérsz valakit, hogy építsen neked, akkor ilyen 10k huf alatti összegből kijössz. A hobbielektronika.hu-n jobban foglalkoznak ilyesmivel.

MOD: és OS sincs, ami ütemezné a taskjaidat ;] . Persze lehet ráírni.

Új hozzászólás Aktív témák