Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• don_peter
    senior tag

Olvasd el az interrupt kezelést még egyszer, hogy tisztában legyél hogyan működik. A következő azaz, hogy a kiválasztott perifériának engedélyezni kell, hogy megszakítson, aztán engedélyezni kell a globális a megszakítást. Ha jól emlékszem, akkor elég buta megszakítás kezelője van, mert egy függényt hívogat mindig, és azon belül kell megnézni, hogy mely periféria flag-e állt be. Vagy lehet keverem egy másikkal? Nem akarok hitvitát indítani, de ez egy ritka rossz megoldása a megszakítás kezelésnek. Eddig 4 architektúrára fejlesztettem és ebből 3-nak azonos az elv, kivéve a PIC-ét, továbbá a FreeRTOS sem képes stabilan futni rajta. Ha javasolhatom, akkor inkább AVR, de még inkább az ARM Cortex-M0-t javaslom. Ez lenne a legjobb választás.

Köszi, egyelőre még nem értem teljesen mi hogy működik, de rajta vagyok az ügyön.
    Most ezt dobtam össze ami részben működik, de egy idő után valamiért megkeveredik és összeakad a futása.
    [link]
    A lényege, hogy fut a főprogram, majd bekövetkezik egy magas jelre történő megszakítás (kapcsolóval) és eldúl az interrupt-ban megadott feladat. (visszaszámláló)
    Majd a feladat végeztével a program visszatér a főszálba és folytatja a futást.
    Ez szépen fut is egy darabig aztán káosz lép fel....(utóbbi változó idő után van amikor egyből)

Új hozzászólás Aktív témák