Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• CPT.Pirk
    Jómunkásember

a parameteratadas pont ugy tortenik mint Lua-ban meg a programozasi nyelvek tulnyomo reszeben: a fuggvenynev utani zarojelbe irod :D igaz, a C tipusos nyelv, tehat azt is meg kell adni

viszont amit irsz, nem igazan jo
    a while ciklusod addig fut, amig a string elso karaktere nem a lezaro nulla, viszont mivel a pointert nem valtoztatod, mindig ugyanoda (az elso karakterre) mutat
    raadasul nem hasznaltal { } -t, igy ures stringnel a vegtelensegig azt fogja irogatni hogy ures
    egyedul akkor fog visszaterni, ha NULL pointert adsz at neki, mivel akkor mar a while-ba sem fut bele, viszont olyankor meg fix 1-et ad vissza

csak azt nem ertem, miert nem probalod ki a programot? akkor egybol kiderulne hogy nem jo...

No, végre összeállt a dolog. Miután végiggondoltam, rájöttem h. nem is kell nekem végiglépkedni a stringen, felesleges az egész while cucc bele, mert az már másnak a feladata, hogy akkor is üres stringet adjon vissza, ha space, tab van benne, nekem csak simán üres stringet kell keresnem. Beírva valamit a test[] mögé, frankón eldönti, hogy mi a helyzet. Szóval szerintem jó így.

#include <stdio.h>

int main ()
    {
    char test[]="";
    strIsEmpty(test);
    return 0;
    }

int strIsEmpty(const char *str)
    {
    if(!*str || !str){
    printf("A string ures\n");
    return 1;