Hirdetés
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Mobil flották
Új hozzászólás Aktív témák
- 

Benmartin senior tag válasz  broland

üzenetére broland

üzenetéreÉn is abból kezdtem neki 8.-os koromban, teljesen magamtól. Idén érettségiztem emelt szinten. Egy biztos: a sikert nem úgy fogod elérni az érettségin, hogy könyveket olvasol (ne érts félre, nagyon is kellenek), hanem hogy gyakorolsz. Ne feledd el, hogy a könyvből az adott programozási nyelv elemeit tanulhatod meg, valamint néhány alapvető vezérlési szerkezetet, de nem algoritmizálni. Az érettségi "programozás feladata" valójában algoritmizálás és adatmodellezés néven szerepel, így kell rá tekinteni. Javaslom az http://uva.onlinejudge.org/ oldal felkeresését; itt vannak egyszerű feladatok, de nagyon komolyak is. Jó gyakorlást! 
- 

Benmartin senior tag 
- 

Benmartin senior tag válasz  nickwearby

üzenetére nickwearby

üzenetéreNem lehet, hogy INDEX egy makró, ami valahol definiálva van? Csak tippelek, mert a kódodat egyik helyről sem tudtam letölteni. szerk: mondjuk akkor le sem fordulna, úgyhogy nem szóltam. Üdv. 
- 

Benmartin senior tag Szia! sort(szamok.begin(),szamok.end()); 
 for(int i = 0; i < szamok.size() && szamok[i] < 10; i++)
 {
 cout << szamok[i] << endl;
 }Így gondoltad? Még annyit megjegyeznék, hogy a hozzászólásszerkesztőben van kódbeillesztés gomb, így jobban átlátható az általad írt forráskód. Üdv. 
- 

Benmartin senior tag válasz  feherpeter

üzenetére feherpeter

üzenetéreszia! az írásodból nem derül ki, hogy hol deklarálod azt a vektort és hol akarod átméretezni. 
- 

Benmartin senior tag 
- 

Benmartin senior tag nem ezt írtam neked, és kiemeltem hogy string-et, és nem char-t konvertál, nem véletlenül tettem át egy atmeneti string típusú objektumba az adott karaktert. "a feladat alapján csak a memória mérete vagy a futásidő szabhat határt..." ezt meg nem így szokták megadni, hanem pl. 1<=n<=1000. mert így gyakorlatileg bármilyen rossz futás idejű algoritmus jó, mert nincs milyen feltételt kielgíteni.  
- 

Benmartin senior tag szia! ha c++, akkor miértne stl? atoi nem éppen a legjobb választás, nem kezel nagy számokat. 
 sstream fejállomány definiál viszont olyan osztályt, ami képes átváltani, string-ből számtípusba.#include <sstream> 
 string szam;
 int szam2;
 cin>>szam;
 ostringstream egeszbe(szam);
 egeszbe>>szam;ha számjegyenként meg valahogy így: #include <vector> 
 #include <sstream>
 string szam, atmeneti;
 vector<int> szamjegyek;
 cin>>szam;
 int szamjegy;
 for(int i = 0; i < szam.size(); i++) {
 atmeneti = szam[i];
 ostringstream egeszbe(atmeneti);
 egszbe>>szamjegy;
 szamjegyek.push_back(szamjegy);
 }ez miért kell a faktoriálishoz? 
 a kódot nem próbáltam ki, most írtam be.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- LicencAruhaz.hu OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK AZONNAL - Windows - Office - Win Server - ÖRÖK GARANCIÁVAL
- Gamer PC /Ryzen 7 9800X3D, RTX 4070Ti Super, 32GB RAM, 1TB SSD/ akciós áron eladó! BeszámítOK!
- Xiaomi 14T 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciaval
- BESZÁMÍTÁS! MSI H310M i5 9400F 16GB DDR4 240GB SSD 2TB HDD RTX 2060 6GB THERMALTAKE VERSAH17 600W
- AKCIÓ! 750W Seasonic PRIME TX-750 Titanium tápegység garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest