- Google Pixel topik
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- A ZTE sem maradt adós csúcstelefonnal
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Poco F7 – bajnokesélyes
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- iPhone topik
- Szakított a OnePlus és a Hasselblad
Új hozzászólás Aktív témák
-
Drizzt
nagyúr
válasz
Canela88
üzenetére
A pozicio csak egy szamlalo, hogy mennyit leptunk a ciklusban eddig. Minden masodik lepesre akarsz kiirni valamit, ezert kell szamolni, hogy masodik lepesben vagy-e. Es igen, myVector [j] kell. Gondolom a size az 3? Nem kell azt se beegetni, az elso ciklusban lehetne myVector.size() a masodikban myVector[j].size(). Lehet a position neve ha stepsTaken, vagy valami hasonlo lenne, vilagosabb lenne a celja.
Meg latom azt elrontottam, hogy a positiont az if-en kivul kellene leptetni, s a feltetel is position % 2 == 1 lenne helyesen.
-
Drizzt
nagyúr
válasz
Canela88
üzenetére
Hát iterálj végig az össze elemen sorfolytonosan, lehetőleg index alapján. Előtte csinálj egy int sum = 0 változót, meg egy int position = 0-t. Aztán a beágyazott ciklusban: if (position % 2 == 0) {sum += myVector[j]; position++;} (i a sorokon iteráló int változó, j az oszlopokon.) De c++hoz továbbra is 10+ éve nyúltam, úgyhogy szintaktikailag lehet helytelen.
-
Drizzt
nagyúr
válasz
Ron Swanson
üzenetére
Szerintem itt van az idealis megoldas, a 3 kozul a kozepso. De elkepzelhetonek tartom teljesen mas megkozelitesek is hasonloan gyorsak lehetnek. [link]
A te megoldasod o(n2) - nek nez ki. -
Drizzt
nagyúr
Ja tényleg, elég nagy.
Viszont láttam egy kollégánál, s attól nagyobbra emlékeztem azért. Most minden nap viszek magammal egy adag nyomtatott részt a könyvből amit linkeltem. Az a lényeg abban amit most csinálok, hogy Linux alatt legyen a lehető legjobb megoldás, platformfüggetlenség igénye nem merül fel. De már most vannak olyan részek, amik másképp vannak kezelve win alatt meg linux alatt. Jelzések, processzek, osztott memória, dinamikus könyvtárak, ilyesmi.
[link] -
Drizzt
nagyúr
Valami expert, de annyira nem rohadtnagy könyvet tudtok ajánlani, amit reggel az ember a villamoson/héven tud forgatni, de azért nem cseszi fel az agyát egyórás úton?
Kéne. Valami nagyon mély c++ könyv. Elsősorban Linuxos oldalról közelítve. -
Drizzt
nagyúr
Hello.
Van egy Objectlistem, ezen belül van egy Object* objects[10]-em, heterogén kollekcióra, van egy gömb, s egy sík leszármaztatva az Objectből. Az lenne a kérdésem, hogy valahogy el lehet-e érni az objects-en for ciklussal végigmenve, hogy minden objektumra, ami gömb, meghívjon egy csak gömbre jellemző tagfüggvényt?
Eszembe jutott az, hogy csinálhatok egy virtuális függvényt, ami a síknál nem csinál semmit, a gömbben pedig megcsinálja amit akarok. Ennél van valami hatékonyabb/elegánsabb cucc?
Új hozzászólás Aktív témák
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Anime filmek és sorozatok
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Tőzsde és gazdaság
- Nem tudom a dal címét, előadóját
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Elektromos autók - motorok
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- EAFC 26
- További aktív témák...
- Eladó Konfig Ryzen 5 5500 32GB DDR4 1TB SSD RX5700XT 8GB!
- Lenovo Thinkpad P15S - 15.6" - I5 10310U 1.7GHZ - 16Gb - 512Gb - Quadro P520
- Lenovo Thinkpad W540 15.6" Wokrstation - I7 4700MQ 2.40GHZ 8Gb - 256Gb ssd - Quadro K2100M
- Asus PN40 passzív hűtésű minipc: Celeron N4000, HDMI, mDP, VGA, LAN, USB 3.1, USB-C, Wifi, BT, VESA
- Apple Iphone XR - A2105 6.1" Fekete - 64GO - GSM IOS, 18.7
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z490 i5 10400F 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman Z1 PLUS Enermax 650W
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U904 - i5-4G I 10GB I 256SSD I 14" QHD+ I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Önerő nélkül is elvihető! Részletfizetés. 27 % Áfás számlával Dell Alienware QD-OLED gamer monitor
- BESZÁMÍTÁS! LG 24GM79G-B 24 144Hz FHD TN 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3276
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

Viszont láttam egy kollégánál, s attól nagyobbra emlékeztem azért. Most minden nap viszek magammal egy adag nyomtatott részt a könyvből amit linkeltem. Az a lényeg abban amit most csinálok, hogy Linux alatt legyen a lehető legjobb megoldás, platformfüggetlenség igénye nem merül fel. De már most vannak olyan részek, amik másképp vannak kezelve win alatt meg linux alatt. Jelzések, processzek, osztott memória, dinamikus könyvtárak, ilyesmi.
Soustrupp könyve nem olyan jó, vagy az miért nem hangzott el? Azt is elkezdem.