- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Apple Watch
- Honor 400 Pro - Gép a képben
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Erős, de energiahatékony lesz a Dimensity 9500
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
mrhitoshi
veterán
Üdv! Írtam egy programot arra, hogy hogyan fog repülni egy ágyúgolyó a kilövés után. A program figyelembe veszi a légellenállást is, elvileg.
Az lenne a gond, hogy a program gyorsan lefut, ha nincs légellenállás... ki hitte volna, az matematikailag könnyebb feladat. A kódot úgy írtam meg, hogy fogtam a dolog fizikáját, és megoldottam a differenciálegyenletet, majd pedig a kapott függvényeket leprogramoztam. A program jól működik, ha nincs légellenállás, szépen megadja a kilövési sebességhez, és a távolsághoz tartozó szöget, és szépen ki is rajzolja, tehát ezzel nincs gond. A légellenállásos egyenletekkel viszont nem tud megbirkózni. 16 percen keresztül számolt, közben 1 GB memóriát elhasznált, és semmi eredmény. Igaz sajnos, csak egy szálon fut a program.
Van valami ötlet esetleg erre a problémára ? Nem tudom linkeljek programkódot ?A vicces a dologban az, hogy még így is csak közelítek a valósághoz.
Új hozzászólás Aktív témák
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2036
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i5-8GEN I 8GB I 256GB I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Lenovo, Dell, HP, Panasonic Getac üzleti és ütésálló katonai laptopok + Ipad 6-13. gneráció
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest