- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Google Pixel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Hívószám-hamisítás
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Vico87
tag
Én nem ismerek olyan IDE-t, ami C++ esetén is tudja ezt (bár tény, hogy nem használtam sokfélét
). Java és C# esetben sok dolog lényegesen egyszerűbb, ezért is "okosabbak" az IDE-k ezekhez a nyelvekhez (pl. C#-nál olyat is tud a VS, hogy kitalálja mit kell "include-olni" amikor eddig nem definiált típust használsz).
-
WonderCSabo
félisten
Először azt akartam írni, hogy az Eclipse ilyet nem tud, de télleg. Írok egy ilyen kódot:
package main;
import java.util.*;
public class Main {
public static void main(String[] args) {
System.out.println(Arrays.toString(new int[] {1, 2, 3}));
System.out.println(new Date(System.currentTimeMillis()));
}
}És az Organize imports parancsra átalakítja erre:
import java.util.Arrays;
import java.util.Date;Tuti.
-
Davs
tag
Apropo nincs olyan lehetoseg Qt creatorban/azon kivul, hogy mindegyik *.cpp at lenne nezve a projectben es rendberakna az includeokat? (java-eclipseben azt hiszem volt hasonlo)
Pl. ha includeolom az egesz QtGui-t, de csak a QDialogot hasznalom belole, akkor irja at automatikusan, vagy torolje a nem hasznalt includeokat? Ugy faszan lehetne csokkenteni az includolas-t..Igy ahogy jobban belegondolok amugy Java-eclipse-ben tuti, hogy van.. -
doc
nagyúr
-
dabadab
titán
Igazabol a -j parameterere olyan nagyon egzakt formula nincs, az altalanos elkepzeles az, hogy legyen tobb, mint a magok szama, hogy ha az egyik IO-ra var, akkor elo lehessen huzni egy masikat, de ne legyen tul sok, mert az mar egy ido utan rontja a teljesitmenyt. A dologba a HT meg pluszba bekavar, szoval ha erdekel a dolog, akkor a legegyszerubb ha csinalsz par rebuildet kulonbozo -j-vel.
A qtcreatorban igy elsore nem latom, hogy honnan veszi a qt patheket, Linux alatt legegyszerubben egy bindes mounttal lehet megoldani a dolgot, valahogy igy:
mount -B /ramdrive/include/qt4/ /usr/include/qt4/Igazabol eleg a headereket atmasolni, igazabol azoknak az atnyalazasa telik idobe, meg ugy is dinamikusan linkel, szoval a /lib eleresi ideje nem oszt, nem szoroz.
-
Sk8erPeter
nagyúr
Nem magok száma+1, itt pl. ezt írja:
"It is best to give a number to the -j option that corresponds to twice the number of processors in the system. So, for a machine with 2 processors present, use:
$
make -j4and for a machine with four processors, use:
$
make -j8
"Mondjuk feltételezem, itt processzormagokra gondol, nem fizikailag is különálló procikra, bár ez a szövegben szerintem nem sikerült túl egzaktra...
Aztán persze az is kérdés, hogy ez az "aranyszabály" mennyire állja meg a helyét. -
dabadab
titán
Nezed forditas kozben a CPU terhelest, ha alacsony, akkor az IO lassitja.
Mivel ugyis van 8GB-d, viccbol csinalhatsz egy RAM drive-ot is es kiprobalhatod, hogy hogyan hat a sebessegre, ha ott van a forras meg a QT-s headerek.szerk: meg lehet, hogy nincs bekapcsolva a parallel make, ha qtcreatort hasznalsz, akkor menj a Projects fulre, ott a Build beallitasok, a Make-nel nyomj a Detailsre es a Make argumentshez ird be hogy pl -j4 - enne hatasara egyszerre negy szalon fog futni a forditas.
-
doc
nagyúr
nem helyes
vannak ra megoldasok, en pl ugy csinalnam, hogy letrehoznek egy osztalyt a gombnak, aminek csinalnek egy enterEvent(QEvent* event) { setText("mouseover");} es egy leaveEvent(QEvent* event) { setText("mouse out"); } metodust
ezeket az esemenykezelo meg fogja hivni a megfelelo alkalmakkor (egerkurzor fole kerul, illetve elmegy rola) -
Vico87
tag
Ahogyan doc is rávilágított, csínján kell bánni az inline-nal. A különbség az inline és a VC++ __forceinline között az, hogy egyrészt előbbi szabványos, míg utóbbi nem, másrészt az előbbi csak javaslat a fordító számára (amit olyan esetekben, amelyekben nem lenne jó, figyelmen kívül hagy), míg utóbbival kifejezetten kéred, hogy mindenképp inline-osítsa. Mint mindennel a programozásban, jól végig kell gondolni, hogy mit csinál az ember, és ha jó indoka van rá, akkor nyugodtan használja. Nem jön és esz meg a raptor, ha leírsz egy goto-t, __forceinline-t, amennyiben jó okod van rá. Különben jön és megesz.
-
dabadab
titán
A qtcreator is a .h-kbol meg a tobbibol szedi ossze a szukseges infot, szoval mukodik a kodkiegeszites mindennel (es a QT-t is csak onnan ismeri, szoval ha pl. nem includolod a QHash-t, akkor nem fogja tudni, hogy milyen metodusai vannak).
Egyebkent tudtatok, hogy QT-ben van foreach? Szoval a kovetkzo tok jol mukodik:
QHash<int, QString> stringHash;
.
.
foreach (const QString &s, stringHash)
qDebug() << s; -
Sk8erPeter
nagyúr
Szerintem semmi. Olyan 50 hsz.-szel ezelőtt volt egy kisebb vita arról, hogy vajon kezdőknek jó-e a Visual Studiós IntelliSense, tehát hogy folyamatosan segít programozás közben. Kezdők szemszögéből egy bizonyos szempontból jó (egyből szól, ha para van), más szempontból nem biztos (nem biztos, hogy a fejébe verődnek a programozási alapelvek - vagy épp, hogy emiatt fognak, nyitott kérdés). Igazából nem egyértelmű, hogy jó-e vagy sem.
-
WonderCSabo
félisten
Jajjjjjjjj. A legtöbb programozási nyelv nullától indexel, ezt nagyon jól jegyezzétek meg, különben rengeteg overflow errort fogtok kapni.
mystring[mystring.length() -1] az uccsó karakter C++ string esetén.
Des1gnR problémáját én meg úgy oldanám meg, hogy beolvasom a sorokat stringek vectorába, és aztán megszámolom az előbb említett módszerrel az uccsó helyen lévő 'A' - kat és 'F' - eket.
-
Des1gnR
őstag
Közben rájöttem, hogy elég nagy hülyeséget próbáltam, mert így a olv_buffer stringem tartalma üres, de csináltam egy olv_buffer2[] string tömböt és utána azon végigszaladok ezzel
char *a, szóval most így néz ki a kód:int n,i=0;
cout<<"Melyik sorban?"<<endl;
cin>>n;
char *a=new char[olv_buffer2[n].size()+1];
a[olv_buffer2[n].size()]=0;
memcpy(a,olv_buffer2[n].c_str(),olv_buffer2[n].size());
do{
i++;
}while(a[i]=='A' || a[i]=='F');
cout<<olv_buffer2[n]<<endl;
cout<<a[i]<<endl;De ezt már tényleg nem értem miért nem működik
nagyon beblokkolt az agyam
-
kispx
addikt
Melyik könyvtár/technológiát szeretnéd használni?
Win32 API
Qt könyvtárt is lehet lehet visual studio alatt használni
Tudtommal az MFC is erre való.
Meg még a Winforms ami még eszembe jutott.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Intel Core Ultra 7 265 /// Bontatlan, Teljesen Új // Üzletből, Számlával és Garanciával
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X Processzor!
- Újszerű Gamer Asztali PC Számítógép 2026-ig Garis ASUS H510M-K R2.0 i5 11400F RTX 4060 8GB Dobozába
- Samsung Galaxy Tab A8 (2021) , 3/32 GB,
- Samsung Galaxy S6 Lite (2022) , 4/64 GB ,Wi-fi
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 5700X3D Processzor!
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Felújított számítógépek/merevlemezek Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- NJOY Aster 3K 3000VA/2700W Rack Szünetmentes Táp
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest