Új hozzászólás Aktív témák
-
Davs
tag
Hali!
Lenne egy Qt-s memory managmentes kerdesem memory leakkel kapcsolatban. Van egy Dialogom, a constructorjaban ez all:QStandardItemModel *model = new QStandardItemModel(0,numCols,this) ;
Ugye mivel most megadom parentnek (3. parameter) a this-t, ezert ha bezarodik a program, vagy a Dialog bezarul, akkor az automatikusan torli a child elemeit, koztuk a model-t is.
Ha ezt a model-t beallitom pl egy QTableView modeljenek, akkor minden egyes "cellaban" egy pointer lesz egy QStandardItem-re. Ezek az elemek ugyebar a QStandardItemModel childjei lesznek, tehat ha a Dialogom bezarult, torli a childjeit-> modelt, ami szinten torli az o childjeit, azaz a cellak egyes elemeit.
Mi tortenik azonban, ha meghivok egy
model->setItem(row,1,new QStandardItem(QString("Hello")));
Ilyenkor, ha a setItem elott nem hivom meg a delete-t arra a bizonyos cellara, akkor az torlodik magatol, vagy memory leak keletkezik? (termeszetesen a "magatol torlodest" ugy ertem, hogy a Qt automatikusan torli-e helyettem)
Új hozzászólás Aktív témák
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Filmvilág
- Egy módosított állománnyal több GPU-ra is engedélyezhető az AMD-féle FSR 4
- Milyen TV-t vegyek?
- Villanyszerelés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- LG 77CS6 - 77" OLED - 4K 120Hz & 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - Szupervékony
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3320
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő
- 134 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4090 - 3 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest