Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
 - Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
 - iPhone topik
 - One mobilszolgáltatások
 - Még nincs is Vivo X300 Ultra, de már a nemzetközi kameratrónra pályázik
 - „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
 - Yettel topik
 - Szakított a OnePlus és a Hasselblad
 - iOS alkalmazások
 - Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva

Új hozzászólás Aktív témák
- 

Davs
tag
Hali!
Lenne egy Qt-s memory managmentes kerdesem memory leakkel kapcsolatban. Van egy Dialogom, a constructorjaban ez all:QStandardItemModel *model = new QStandardItemModel(0,numCols,this) ;
Ugye mivel most megadom parentnek (3. parameter) a this-t, ezert ha bezarodik a program, vagy a Dialog bezarul, akkor az automatikusan torli a child elemeit, koztuk a model-t is.
Ha ezt a model-t beallitom pl egy QTableView modeljenek, akkor minden egyes "cellaban" egy pointer lesz egy QStandardItem-re. Ezek az elemek ugyebar a QStandardItemModel childjei lesznek, tehat ha a Dialogom bezarult, torli a childjeit-> modelt, ami szinten torli az o childjeit, azaz a cellak egyes elemeit.
Mi tortenik azonban, ha meghivok egy
model->setItem(row,1,new QStandardItem(QString("Hello")));
Ilyenkor, ha a setItem elott nem hivom meg a delete-t arra a bizonyos cellara, akkor az torlodik magatol, vagy memory leak keletkezik? (termeszetesen a "magatol torlodest" ugy ertem, hogy a Qt automatikusan torli-e helyettem) 
Új hozzászólás Aktív témák
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Szebb napokat látott T14s Gen3 - i5-1245U / 16GB / 512GB
 - Bomba ár! HP ProBook 430 G3 - i3-6GEN I 4GB I 128SSD I HDMI I 13,3" HD I Cam I W10 I Garancia!
 - GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3765, 100% Akku
 - GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3832, 96% Akkumulátor
 - GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3856

Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő