Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Kis méret, nagy változás a Motorolánál
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- MIUI / HyperOS topik
- Redmi Note 14 Pro+ 5G - a tizenhármas átka
Új hozzászólás Aktív témák
-
kingabo
őstag
válasz
bandi0000
üzenetére
Végig gondoltad, hogy az általad írt program mit csinál? A napok egy 10 elemű tömb első (0.) elemére mutat, amin indítasz egy ciklust, ami addig fut amig a fenti ptr értéke nem 0. De hol állítod a ptr nullára? Sehol -> végtelen ciklus! Az if-ben lévő feltételt nem értem, de a fenti tömb -1-edik elemére állítod teljesülés esetén a ptr-t. Aztán a -2, -3...
Én megszámolnám egy tömbben, hogy melyik nap hányszor szerepel, aztán már csak 7 elemet kell ellenőrizni, hogy melyik 0.Spoiler!
Én csinálnék egy 7 elemű tömböt, kinulláznám, és a napokban lévő számok -1-el indexelve mindig növelném az ott lévő értéket. (nyilván előtte ellenőrizendő, hogy a tömbbön belüli lesz-e az index...) Aztán a fenti ciklus után egy másik ciklus végig nézi, hogy a fenti tömbben hol maradt 0 érték.A másodikra szerintem is a struct a jó. Nyilván amikor a másik 2 értéket is megadod, akkor kiszámolod a távot és az alapján pedig a költséget.
-
cattus
addikt
válasz
bandi0000
üzenetére
Mivel csak 7 lehetséges érték van, én megpróbálnám, hogy leellenőrzöm egyesével, hogy benne vanak-e a tömbben egy for ciklussal végigmenve, azon belül pedig egy while-t használva:
for (int i = 1; i <= 7; i++)
{
int j = 1; // ez itt vagy 1 vagy 0, attól függ, hogy kezeled a tömböket
while ((t[j] != i) && (j < "tömbhossz")) // a tömbhossz persze egy változó, előtte meg kéne adni az értékét mondjuk egy while ciklussal, ami addig növeli az értékét, amíg nem ér el az első NULL értékig
{
j++ ;
}
if (j > "tömbhossz") //túlfutott a while ciklus, azaz az i aktuális értéke nem szerepelt a tömbben
{ eltárol();
}
}
}
Új hozzászólás Aktív témák
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Synology NAS
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Flint 2 OFF topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Mini PC
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Exkluzív órák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Bomba Ár! HP ProBook 650 G1 - i5-4GEN I 8GB I 128-256SSD I 15,6" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Samsung Galaxy A36 5G / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / BONTATLAN
- 2db x Green Cell UPS 2000VA 1200W teljesítményálló tartalék tápegység 2000VA 1200W
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF B760M i9 14900K 32GB DDR4 1TB SSD RX 7900 XTX 24GB ZALMAN Z1 Plus Seasonic 850W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest