Hirdetés
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Apple Watch
- Fele annyit ér az iPhone Air, mint amennyibe pár hete került
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hunmugli
aktív tag
Sziasztok!
Egyik ismerősöm ma ezt kérdezte tőlem:
"helpstruct struktura {...};
struktura** s = ...;Ezt hogy kell szebben irni??? `
(*s)->data`
Nagyon rondaaaaa"Én még mindig kezdő stádiumban vagyok, úgyhogy inkább csak poénból kérdezte, de mutatott egy kódot, és tényleg ráférne, hogy szebb legyen. Én szoktam tőle kérdezni
Jöhet bármilyen megoldás, ami "szebb", csak ne veszítsen értékéből a kód [kell mind2 *].És egy saját kérdés:
van egy char, ami binárisan mondjuk így néz ki [hogy pontosan melyik, az nem fontos]:char C = 001 000 100Nos, ha van egy
int Nbemenő adat, akkor hogy lehetCN-edik bitjét minél egyszerűbben:
-lekérdezni (módosítás nélkül),
-biztosan igazzá tenni,
-biztosan hamissá tenni?Olvasgattam a bitenkénti műveletekről, meg a shift operátorokról, de nem akar működni a dolog
Amúgy sem sikerül elképzelnem 100%, mert a fejemben egy hang ezt mondja: "Baloldalt egy char van, jobboldalt egy bit, ez nem fog menni".Cbitjei balról jobbra vannak számozva, 0tól kezdődően 7ig. Function szerűen kéne, plbool lekerdez (int N) {...}
Szakirodalommal nem vagyok kisegítve, ezért kérdeztem. Most egy class-t írok gyakorlásképp, ami kb annyit tudna, mint egy bool tömb, csak mivel ebben bitenként lennének az értékek, 8x olyan kevés helyet foglalna.
Új hozzászólás Aktív témák
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- 16 GB-os Quadro RTX5000 HP
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i3 10105F 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 1050Ti 4GB Zalman T4 ADATA 600W
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 7500F / RTX 4060 / 32GB DDR5 / 1TB Nvme SSD
- Oyomba VGP-BPS26 utángyártott akkumulátor / 12 hó jótállás
- Sima Vs.Windows Logitech Mx keys s plus és hagyományos Mx keys magyar bemutatása. Új videó linkel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Jöhet bármilyen megoldás, ami "szebb", csak ne veszítsen értékéből a kód [kell mind2 *].
Amúgy sem sikerül elképzelnem 100%, mert a fejemben egy hang ezt mondja: "Baloldalt egy char van, jobboldalt egy bit, ez nem fog menni".