- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Huawei Mate 9 - Mate evangéliuma
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
updog
őstag
válasz
tboy93 #132585 üzenetére
"Mondom, meg lehet ezt csinalni, vannak a kornyezetemben is peldak ra."
Tudtam én, csak annyi a baj, hogy az asszonnyal nem akarjuk eléggé, pedig akkor biztos működne a bevonzás
Amúgy no offense, én is annak a híve vagyok hogy a lehetőségekhez mérten kell megtalálni az elégedettséget. Csak ahogy a matektanárom mondta: példa nem bizonyít
Egyébként persze, keleti aggloban, úgy hogy a napi 2x dugón kívül nincs más lehetőség ki-bejutni, sokmilliós rálocsolást kívánó (ésvagy brutál pénzért fenntartható) családi ház lehet hogy nekünk is összejöhetne, csak ugye három gyerekkel már vannak úgynevezett igényeink is
Ez az igény nem a kacsaláb, de mondjuk hogy ne penészedjen a hőhidas szobasarok, ne folyjon a víz a plafonról, ne nyílt égésterű cirkó fűtse az öntöttvas radiátorokat etc. Ezt máris nem ugorgya meg az általunk elérhető ingatlanok 90%-a. A maradékra meg ott van a környék/közlekedés kérdése.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
tboy93 #132491 üzenetére
A karácsonyi csomagban volt 3 üveg fancy sör, egy üveg pezsgő, egy doboz Milka szaloncukor, egy csomag filteres teaválogatás, egy karácsonyi illatú (narancsos) illatmécses, egy kis rúd Pick szalámi, meg még valami, amire nem emlékszem.
Motorral mentem a céges partira, azzal hoztam haza. Az üveges sörök egyikének a kupakja nem tartotta meg a rázkódás miatt megnövekedett nyomást... Pár cent folyhatott ki a sisaktartó dobozba. Persze fent a lakásban derült ki, hogy inkább volt az 2,5 deci, mert a 0,33-as üveg alján csak egy ujjnyi sör maradt. A többit felitta a filteres tea, meg a szaloncukor doboza, illatgyertya csomagolása.
Sört, pezsgőt nem iszok, az illatgyertyát másnap dobtam ki, hogy az Asszony is megszimatolta. Fogyózok, párom inzulin rezisztenciával küzd, évek óta nem veszünk saját fogyasztásra szaloncukrot, de nem is kívánom. A szalámi finom, még van belőle. -
macilaci78
nagyúr
válasz
tboy93 #132408 üzenetére
Újépítésű kb fekete listán volt. Eleget látok, meg hallom az ügyfelektől, ismerősöktől, kollégáktól az elb@szásokat. Szándékosan a 20 év körüli társasházak mezőnyében nézelődtünk, ott már a szerkezeti elb@szások kijöttek, de annyira nem öreg, hogy a lakásajtón kívüli dolgokkal is tervezni kelljen pénzügyileg, a belteret meg úgyis alakítjuk a saját igényünk szerint.
A felettem lévő, stb eseményekre ott a biztosítás. De itt is szerepet játszik az épület kora. Szegeden építtetőként egy kis garzon lakásba ugrottunk bele, vadiúj minden. Épp csak a falba épített könyökök voltak gyári hibásak, amik rendre elrepedtek és áztattak... De ezek a hibák kijöttek az első 3 évben. Szóval nem csak az 40-60+ éves házakban fordulhat elő csőtörés.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
tboy93 #132194 üzenetére
Hétfő este mentem üzleti vacsorára, 2 fő. Telefont nem vették fel, honlap szerint tele. Személyesen tudtam foglalni 3-kor, érdekes, volt még hely, egy 4 fős asztalhoz ültünk, a mögöttünk lévő asztal végig üres volt. A másik oldalt, a volt beltéri cukrászda helyén háziorvosoknak valami éves díszvacsorája volt, kb 60-80 embernek foglalták le.
-
JanR
addikt
válasz
tboy93 #126627 üzenetére
Tudatosan építettem le az egész kommunikációm a facebookról meg a messengerről. Bár magát a face-t nem is igazán használtam sose, a messengert azért igen. Aztán kb. 2 éve volt egy nagyobb leállásuk, utána változtattam. Nyílván kommunikálok még ma is messengeren, de nem aktívan. A barátaim, családtagjaim (akikkel tartom a kapcsolatot
) pedig elérhetők más csatornán.
Nem ilyen titkolni való dolog van a döntésem mögött, szimplán nem hagyatkozom 1 kommunikációs csatornára, ráadásul úgy, hogy az utóbbi években azért voltak pár órás leállasok Zukerbergéktől.
Mészáros Úr
-
Sub-S
senior tag
-
-
-
válasz
tboy93 #124181 üzenetére
Lenovo is csinál ilyeneket. 45W töltővel akku nélkül alapórajel.
Ha mobile workstation, akkor a Lenovo sem tölt akármiről, csak a 100+W-os töltőivel. A Precision is WS kategória, ha jól emlékszem.@radi8tor : Azért a Dell csatijai is változtak, csak nem olyan gyakran, mint másoké
Viszont a tápfesz maradt 20V körül.
-
-
macilaci78
nagyúr
-
macilaci78
nagyúr
válasz
tboy93 #123393 üzenetére
Kb 3 éves a gép ezzel a konfiggal. Alig egy hete vagyok elégedetlen vele.
Mondjuk, összehasonlítási alapom még nincs, SSD-s gépet nem használtam még erre a héten.
Ja, céges gép...
Amúgy mintha minden lassult volna, de a facse látványosan gyatra.Magnum_: jól hitted. A kocsi és hobbi okán 1-2 csoportot követek, de ennyi A facebook ismerőseim száma változatlan legalább 6 éve. Ez sem igaz, az autószerelő és a szerepjátékos hobbitársakkal face-n megy a csevely, ők új ismerősök, heten.
-
Mercutio_
félisten
válasz
tboy93 #122362 üzenetére
+Jofi81: Ja, hogy ide járnak onnan is?
csak azért kérdezem, hogy az apróságok közül valamit bedobjak-e a kocsiba, mert hétvégén a környéken leszek.
kieg: Node202, Sneakersek, borotva, fejhallgató már elkeltek, ami még van az az aláírásomban + talán 1 Silverstone ML06B
-
zolee5016
őstag
válasz
tboy93 #122263 üzenetére
Szia....unokahúgomnak lenne..ajándékba,kertes ház sok mozgáslehetőség,lelkiismeretes orvos,vidéken....Nem gondoltam olcsó bulira,tudom 100-150 körül lesz....a 300 és afölötti árakat kerülném,ha meg valaki tud ismerőst akinél van,lesz kiskutya gondolom nem adna olyan tippet amiben ő sem bízna...
-
DeFranco
nagyúr
válasz
tboy93 #121118 üzenetére
marketing. most hogy tele van a sajtó a ps5 hírekkel sokaknak eszébe jut hogy nahát akartak ps4-et venni csak hát halogatták.
plusz jön a nyári szünet, kell valami a sok kiscsopis atkának kockulni.
én is nézegettem az exkluzívok miatt, aztán végigjátszás után eladni esetleg, de egyrészt ez most így nem időszerű másrészt arra a napi fél órára amit rá tudok szánni oly mindegy hogy van-e vagy marad a pc/wii
-
JanR
addikt
válasz
tboy93 #121014 üzenetére
Mi 2018-ban vettuk a lakasunk es a padloponozason+parkettatason es a fal vakaras, javitas, festesen kivul mindent szakik csinaltak. Nagyon messze vannak Darvinya araitol. Egyszeruen ezt a 2 millas arat ben tudom hovatenni, meg a 15 millios lakast.. de jo is lenne ha igy lenne. Inkabb kifizetnek 2 milliot festesre, ha 15-ert tudtam volna lakast venni Kaszasdulon.
-
7
addikt
válasz
tboy93 #120741 üzenetére
Szerintem amúgy a tablet/laptop problémára jelent érdekes megoldást a Microsoft Surface vonal.
A Surface Pro lényegében egy tablet form factorba sűrített laptop hozzácsatolható billentyűzettel. A Surface Book is valami hasonló, csak ott a "billentyűzetben" is vannak hasznos hardverelemek, szóval laptopként használva nagyobb teljesítményt nyújt -- cserébe a billentyűzet nélkül használva tabletként könnyebb, és tabletként valószínűleg egyébként sincs szükséged annyira nagy számítási teljesítményre.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
tboy93 #120741 üzenetére
Nálunk is van 1-1 okostelefon, volt tablet (egy céges, egy privát), céges laptop, privát laptop, PC. Oké, az is hozzá tartozik, hogy a tabletek az alsó polcról kerültek le a budget kategóriából, a céges már akkor is használhatatlan volt, amikor hozzám került.
A másik egy Opendott tablet volt, eleinte szerettem, de kb egy év után mindene fájt. Az 1 GB memória megtelt, pedig már csak a Play Store maradt fent és Chrome-ban böngészgettem. Mindezt úgy, hogy akkor egy Xiaomi Redmi 3 telefonom volt szintén 1 GB rammal és elvolt vele. Kisgyerekes barátoknak ajándékoztam el.
Egy erősebb tablet ugyanazt tudná, mint a telefonom, csak telefonálás nélkül, nagyobb kijelzővel. A filmezés a telefonon kicsi, de nekem megfelel, a tabletet nehezebb tartani a súlya és a mérete miatt, a laptop viszont megtartja magát.Kihajtogatósból van könnyebb is, például a linkelt is csak 1,35 kg. Például az Asusnak voltak modelljei, hogy a billentyűzetről le lehetett pattintani a képernyőt és tabletként használhattad, vagy épp a nagy képernyő hátuljába pattintottad a telefont és voiala. Én is látom létjogosultságát, de ennyi pénzt nem szánok egy gyorsan avuló IT eszközre.
-
Golyo69
senior tag
válasz
tboy93 #120432 üzenetére
jaja, de ahogy számolom ha bérelek egy autót kb. ennyire jövök ki ott is. most így a 30% kedvezménnyel egész baráti.
ugye a bérlésnél kell x kaucio is kb ( 50-100 000 ) + tankolás (ami most 300 ft os benzin árral nem vészes....) a bérelt kocsik általában km korlátosak is.
nekem az idő miatt is jó a limo mert kb ugy fogok visszaérni hogy már nem tudom leadni a kocsit és így szabit kéne kivenni a vissza adáshoz is. ezt meg lerakom ahol felvettem és kész.
meg ha 2-3000 többre is jön ki az időm többet ér mint intézkedjek emiatt
-
DeFranco
nagyúr
válasz
tboy93 #120128 üzenetére
"Anyamat ma munkabol hazafele majdnem agyontaposta a nyugdijas horda a Lidliben."
Trükkösen kedden kell majd menni a lidibe akkor már nem lesz senki, de ugyanúgy nyitva lesz.
Egyébként én is most jöttem a lidiből, viszonylag sokan voltak de 10 perc alatt végeztem, a kasszánál nem állt előttem senki.
-
attiati
veterán
válasz
tboy93 #119685 üzenetére
Mpl, posta... igen, sajnos jegyzőkönyv se lenne.
Ezek szerint akkor a többi futárcég sem jó.Semmi megoldás erre? Csak az ötmillió pozitív értékelés?
És akkor nem is értem, hogy miért az eladók ódzkodnak az utánvéttől?
(pláne, ha a vevő előre elutalja az oda-vissza szállítás költségét) -
-
darvinya
titán
válasz
tboy93 #119041 üzenetére
Nap mint nap látom, hogy mit építenek be.
Meg néha arra kerekezek, s rákérdezek miért nincs ez, nincs az, miért ezt a fűtés/hűtés rendszer építik.Amúgy mellettem épül e szép negyed, mert látványos, de érződik nagyon a spórolás.
Honlapjuk főoldalon sincs szó energia hatékonyságról. [link]
Azonnal költözhető lakások:
…
Külső nyílászárók:
Az ablakok, és az erkélyajtók korszerű műanyag profilrendszerből készülnek, 3 rétegű hőszigetelő üvegezéssel, kiváló légzárással. Minden lakásban legalább egy nyílászárón résszellőző elem kerül elhelyezésre. A homlokzati nyílászárók redőnytokkal, redőnnyel kerülnek kivitelezésre, tok mellett vezetősínnel.
Homlokzatok:
Az épületek homlokzata változatos színű és felületképzésű, megjelenik rajta többféle felületi kialakítású nemesvakolat típus, különböző textúrával vegyesen kőburkolattal illetve szerelt homlokzatburkolattal az építész tervek szerint.
Belső vakolás:
A falazatok gipsz,- vagy cementkötésű vakolatot kapnak, a mennyezetek vakolat nélküli, glettelt kivitelben készülnek.
…Épületgépészet:
A fűtési energia valamint a használati melegvíz központilag kerül előállításra, a költségek az egyes lakások közelében, de közös területeken elhelyezett almérőkön mért fogyasztások arányában kerül elosztásra.
Elszívó berendezések kerülnek a fürdő és azokba a WC és kamra helyiségekbe, amelyek természetes szellőzéssel nem rendelkeznek. A konyhai elszívók számára mellékgyűjtős rendszerű szellőző csövek kerülnek kialakításra.
Az épületen belül a szennyvíz és a csapadékvíz külön rendszert képez, és az épületből kilépve is elválasztott rendszerben a közterületi csatornákba lesz vezetve. Anyaga kemény PVC cső, tokos-gumigyűrűs toldásokkal. -
macilaci78
nagyúr
válasz
tboy93 #118859 üzenetére
Az sok mindenre jó, általában elég is.
Rászoktam arra, hogy amikor az Google Play sok dolgot frissít, akkor újraindítom a telefont. A kis sunyi nem mindig jelez verziófrissítést és csak azt érzem, hogy lassabb, nyűgösebb a szokottnál, pár app nem működik megfelelően. Aztán újraindításkor jelzi, hogy akkor most frissíti az oprendszert... -
darvinya
titán
válasz
tboy93 #118810 üzenetére
Általában nagy teljesítményű szerver parknál használatos.
De otthonra túl biztosítás és villám, zaj, stb. védelem, aminek feltétele az önálló földelés megléte.
Különben, mint ahogy fórumtárs írja, lesz belőle egy óriási rádió.
Aztán eszköz nélkül szól a Petőfi, vagy a hittérítés. -
MasterMark
titán
válasz
tboy93 #118810 üzenetére
Árnyékolt akkor kell ha valami zavaró dolog mellett fut hosszabb szakaszon. (Pl. elektromos hálózati kábel.)
Az árnyékoltat földelni kell a végén, különben egy krva nagy antennát csinálsz ami mégjobban zavarja a jelet. Ehhez árnyékolt csatlakozó kell, meg olyan kialakítás a végén, hogy az RJ-45 socket árnéykolt és földelt legyen. (Vagy vannak ezek a külön földelés pontos csatlakozók az is jó lehet, de azt is be kell kötni valahova.)
szerk.: Másra válaszoltam mint ami a kérdés volt. A kérdésre a válasz, hogy az árnyékolt csatlakozó az ehhez kell.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 16/512 Iris Xe FHD
- GeForce RTX 3060 Ti Gaming OC 8GB
- Gigabyte 15 G5 Gamer FHD IPS 144Hz i5-12500H 12mag 4.5Ghz 16GB 512GB Nvidia RTX 3050 Win11 Garancia
- Layer 2 Plus (Layer 3 Lite) Passzív rack switch, 24x1G + 4x10G SFP+ , SFP-kkel FS S3900-24T4S-R
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3035, 100% Akkumulátor
- Bomba ár! Dell Latitude E5450 - i5-5GEN I 8GB I 500GB I 14"FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z790 i7 14700KF 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4070S 12GB Be Quiet! Pure Base 501 750W
- Apple iPhone 14Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest