Hirdetés
- iPhone topik
- CES 2026: A Hohem kompakt SSD-je telefonos USB-elosztó is
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- EarFun Air Pro 4 - a cél a csúcs
- Visszakerül a Realme az Oppo alá
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tim82
félisten
válasz
macilaci78
üzenetére
100*140-ből kettő darab pont megfelel a 140*200-as ágymatracunk alá. Nem látom így nagyon értelmét 80*120-asokkal szórakozni, ha méretre jobbat is tudok venni.

A tippeket köszönöm, a kerekeket még átgondoljuk.

-
DeFranco
nagyúr
válasz
macilaci78
üzenetére
a szellőzésre én is gondoltam, de a kihúzható kanapé(n)k alja is teli bútorlap, és nem penészedik.
akkor ez így hogy?
-
macilaci78
nagyúr
válasz
DeFranco
üzenetére
Ha jót akarsz magadnak és rosszat a penésznek, nem teszel teli lapot matrac alá.
Egy normál raklap colos anyagból deszkákból van, egy ágyrács sokkal vékonyabb.
Léc helyére lécet, ne bútorlapot. Különböző rugalmasságúak, különböző lesz a fekvés rajta.
Tim82: Én megfontolnám a 20×40 mm-es cserépléc használatát 4 centis közökkel is. Raklapos megoldás alá kerék, oda kell figyelni, hogy ne bántsa a padlóburkolatot. És oda kell arra is figyelni, hogy ha az emberben dolgozik a lendület, miközben az ágyat használja, a kerék akkor is ellátja funkcióját.

Szabvány 80×120 raklapból megoldani a dolgot? Át lehet szabni azokat a palettákat egy stíllel. Ettől függetlenül a raklap leggyakrabban gyalulatlan fűrészáruból vannak, mindenképpen érdemes szétszedni és szálanként lecsiszolni, ha nem akarod szálkásítani a matracodat. Felületkezelés után 2-3 napot hagyd szellőzni a fát, különben sérülhet, ha letakarod a matraccal, illetve amit a felületkezelő anyag kipárolog, azt a matrac veszi fel. Fenyőre én kültéri vékony lazúrt tennék, sose lehet tudni, időben észreveszed-e a 2. pelenkás korszakod eljövetelét.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Tim82
félisten
válasz
DeFranco
üzenetére
Ezt tervezzük (ill. 2 db kellene ebből), ehhez képest a jelenlegi ágykeret gyengébb szerkezetű és jóval ritkásabb. A helyzet az viszont, hogy a jelenlegi keret megcsináltatás után menne a nappaliba, ugyanis összehajtható/felállítható támlás kanapénak az eredeti, alváshoz azért vékony matracával.
Nem planking pózban adta meg magát a deszka, csajom ráállt valamiért az amúgy nem épp hatalmas súlyával, reccsent egyet és itt a vége. (Ritmikus páros testgyakorlatokat azért bírta a keret.)
Még egy méretre vágatott polifoam-on gondolkodom a matrac és a raklapok közé.
-
DeFranco
nagyúr
én inkább egy teli lapot tennék a mostani rácsozatra, hogy jobban eloszoljon a súly. a raklap sem mindenható, az is úgy bír sokat, hogy eloszlik a teher a teljes felületen, egyesével a lécek már annyira nem strapabíróak.
persze a fekvést simán megbírják, de gondolom a mostani sem planking pózban tört el.
a törött lécre egy vasalás, az egészre egy szabott bútorlap, és le van a gond.
-
Tim82
félisten
válasz
Magnum_
üzenetére
Alapvetően ha nem lenne az egyik deszka törött, illetve sűrűbben helyezkednének el a deszkák, a jelenlegi ágykerettel is teljesen jól ellennénk. Azon mindenesetre gondolkodunk, hogy egyrészt megoldjuk a két raklap egymáshoz rögzítését (mondjuk valami lakatos megoldással, tehát szükség esetén szétválaszthatóan), másrészt kaphatna kis kerekeket, amikkel könnyebb takarításkor arrébb tenni.
Lekezelés, festés/pácolás, esetleg lakkozás természetesen lesz.
-
Tim82
félisten
válasz
Magnum_
üzenetére
Nem, kb. ilyen magas a jelenlegi ágykeret is, csak az már nem bírja igazán a használatot: az egyik deszkát cserélni kellene. Asszem, nem annyira a magassága számítana, hanem a jelenleginél sűrűbben elhelyezkedő deszkák.
Nem emlékszem pontosan a matrac vastagságára, olyan 20 cm körül lehet.
-
Tim82
félisten
válasz
bandus
üzenetére
No offense, de attól még, mert nem érted, nem kell kötelezően belekötnöd.

Néha nyilván te is tudsz mások számára hülye kérdéseket feltenni, azt valahogy mégis toleránsabban reagálják le az emberek, mint most te.

Azért kérdeztem meg, mert 1. nincs normális kontakt megadva az oldalon (felhívhatom kb. a cégvezetőt meg a telepvezetőt, akik - ha szóbaállnak velem - nem biztos, hogy tudnak/akarnak 2 db raklap miatt velem foglalkozni), 2. nemrég volt szó pont a raklap-ágykeret témáról, hogy más is tervez ilyet - hátha már előbbre is van vele, mint én. Ha már van valakinek tapasztalata, akkor azt szívesen venném. Ha nem, azt is túlélem.
De szólj, ha a magyarázat ellenére sem értetted, illetve nehezedre esett befogadni mind az infót, mind az álláspontot!
De ha nem megy, akkor is nyilvánvalóan elfér a fórumon, minden önhergelésed ellenére. 
-
no offense, de nem értem az ilyen kérdéseket.
szerintem kb. 15 ember ha írogat ide, akiknek nagy valószínűséggel rendes ágykerete van. de ha nem, akkor annak megint marha kicsi a valószínűsége, hogy pont a p & p budafoktól vettek raklapot hozzá. a weblapjukon van egy telefonszám, azt felhívod és megkérdezed, hogy adnak-e el neked két db raklapot. vagy csak nekem ennyire triviális a dolog és húzom fel magamat azon, hogy már mindent e-maiben, webshopon, vagy akár itt a fórumon akarunk intézni/kérdezni, ahelyett, hogy sokkal egyszerűbben két perc alatt letudnánk egy hívással?

-
Tim82
félisten
Van valaki, aki vett már raklapot a P&P Budafok Kft.-től?
Konkrétan az érdekelne, hogy foglalkoznak-e magánszemélyekkel, kis tételes rendeléssel. A weblapjuk annyira informatív, hogy rendelésnél nekem be kellene pipálnom azt, hogy megismertem és elfogadom az oldalon semmilyen módon nem fellelhető ÁSZF-üket, így talán érthetően óvatos vagyok.
(DIY ágykerethez kellene 2 db 100*140 cm-es raklap, csak náluk találtam.)
-
Magnum_
nagyúr
válasz
DeFranco
üzenetére
panasz.
viszont van egy kis gond. mivel te nem vagy ügyfelük, lehet, hogy nem fognak válaszolni.írd meg a mailt, tárgymező panasz, írd meg, hogy nem vagy ügyfelük (nem is akarsz), de ez a probléma régóta fennáll, és ha nem szüntetik meg és igazolják részedre vissza, hogy törölték a rendszerből végre, akkor a Felügyelethez fordulsz.
-
DeFranco
nagyúr
eddig nekem is megvan, de gondoltam csak van valami altest(ület)i megnevezése az expszáf divíziónak.
azt mégsem írhatom, hogy bemegyek a bankba 'szt leszkapsz.
de mindegy, megoldom ofc.
a bank oldala viszont eszméletlen trágya, fél órája karikázik, legutóbb is ezt csinálta. megnyithatatlan.
-
-
-
-
-
Magnum_
nagyúr
Cool nem veszi fel a telefont...
-
Magnum_
nagyúr
válasz
CoolBoy323
üzenetére
Szia! Tolem mehet! 20perc mulva???
Melack: felkeltem, ma lesz egy komoly interjum, ami nagy remenyu, igy keszulok ra (pedug nem szoktam)
-
MurdR
veterán
válasz
CoolBoy323
üzenetére
Azért, mert elveszíti a pályajelet. Nem azért mert véletlenül befékez vagy nem tud vezetni

-
Mercutio_
félisten
válasz
CoolBoy323
üzenetére
Dokival randizool?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Sikerült bealudni, még most jön a kékhernyó

-
MurdR
veterán
válasz
CoolBoy323
üzenetére
Majd csütörtökön.

-
Melack
veterán
válasz
CoolBoy323
üzenetére
Ha nem lennék késésben, még el is mennek oda. Vagy ha időd van, ugorj be a munkahelyemre (ott van nem messze).
-
CoolBoy323
nagyúr
Reggelt!
KV vki a dozsa metronal?
-
Melack
veterán
válasz
macilaci78
üzenetére
Ez kb a babakocsis közlekedéssel egyenértékű hendikep Pesten sajnos.
Amugy morgen zen! Saint végre alhat

Mod: Elszoktam a metrótól, bácsika fehér vékony nadrágján csak úgy átüt a kinais 600Ft-os lenge alsónadrág. TL/TF felhozatal siralmas.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
DeFranco
üzenetére
A lift biztosan, a mozgólépcső rálékéskori kezdősebessége már kényelmetlenül sok.
A családi ház szinteltolásos, arra a 4-5 lépcsőfokra Apám már liftet tett be.
Egy körutat keresztező zebra zöldje édeskevés Anyám sétatempójához, ennyi lépcsőfok megmászása egy lendülettel nagyobb teher neki, mint Po-nak felmásznia a kung fu templomba. -
DeFranco
nagyúr
válasz
macilaci78
üzenetére
Milyen akadálymentesítés segítene Édesanyádnak egyébként a közlekedésben? Lift? Mozgólépcső?
Értsd jól, komolyan kérdezem, írtad hogy bottal jár, így gondolom a rámpa nem lenne neki megfelelő...
-
MurdR
veterán
válasz
macilaci78
üzenetére
És ha segít neki valaki?
-
MurdR
veterán
válasz
macilaci78
üzenetére
Mindjárt megkérdezem.
____
Nincs, még mozgólépcső sem.
Maga a peron lett megemelve 30 centivel, hogy ne kelljen akkorát lépni az első lépcsőig, és kb. ennyit jelentett az akadálymentesítés. -
macilaci78
nagyúr
Azért víztereset, mert nagyobb lesz az a tömeg, ami a hőt tartja, később hűl ki. Illetve ha teszel rá szivattyúmotort, akkor elviheted ezt e a hőt messzebbre is, pl radiátorokba.
Szóval a Népliget villamosmegálló hogy van akadálymentesítve? (Édesanyám bottal jár, már amikor nem busszal érkezik a Népligetbe...)
-
Mercutio_
félisten
Tablet szakik, erre vannak tippjeitek?

-
sss
őstag
Még mindig keresek nem túl nagy meggyőződéssel albérlőtársat, ide a III. kerületbe:link
-
Mercutio_
félisten
válasz
CoolBoy323
üzenetére
Ott, de én lépcsőzöm
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
macilaci78: Asszem úgy lehet, hogy a volt planetárium felé van akadálymentes lejtő/emelkedő és onnan vissza zebra a villamoshoz, de nem esküszöm meg 100%-ra.
Esetleg MurdR -t fűzd meg, hogy kérdezze meg az ottaniogrétbeosztottját
-
Tim82
félisten
válasz
macilaci78
üzenetére
Itt úgy írták a megálló elkészülte után, hogy igen.
Mondjuk liftre én sem emlékszem, elképzelhető, hogy ilyen oldalsó felvonó van. Fent átkelni a gyalogos átkelőket használva biztosan lehet.
Aluljáróból buszpályaudvarra sima liba, ott van lift.
-
CoolBoy323
nagyúr
válasz
macilaci78
üzenetére
Emlekeim szerint nem.
99% h csak lepcso van a villamosnal.De Mercutio minden nap ott jar-kel, o meg tudja mondani tutira
-
macilaci78
nagyúr
Emberek! A Nepliget villamosmegalloja(1-es vonala) akadalymentesitett-e a buszpalyaudvar peronjaig?
-
DeFranco
nagyúr
válasz
macilaci78
üzenetére
ez ahogy Mercu mondja egyrészt arra van hogy az Elnöki Pempő hamar elérje a 0-100-at, másrészt meg arra az esetre, ha véletlenül valamilyen oknál fogva el találódik záródni a gáznak, akkor ne álljunk ott a konyhában vállat vonogatva.
értelemszerűen azért szeretnék jót venni de egy ilyen megoldásról van szó, nem teljes értékű tűzhelyről.
a speciális edényigényről tudok, vannak vasmagos lábosaink. (amúgy a sima bonyhádi zománcozott is megbírja az indukciót, vagy azt felejtsem el?)
@Qru:

-
macilaci78
nagyúr
válasz
DeFranco
üzenetére
Az indukciós főzőlap és a tábori rezsó közt van különbség rendesen.
A mai indukciósra ugye mágnesezhető fémből készült edény kell, a rezsóra meg tök mindegy, csak bírja a hőt. Előbbinél érdemes figyelembe venni, hogy a főzőlapot keretező fém kávára felfeküdhet a nagy alapterületű fazék és csökken a hatásfoka, esetleg be sem kapcsol a lap. Mi olyan főzőlapot veszünk (4 zónás), aminek az üveglapja éltört, nem keretezett.
-
DeFranco
nagyúr
ok, ezt én is láttam már demonstrálva, csak arra vagyok kíváncsi, hogy van-e valami specifikus dolog, amire figyelni kell, mittudomén franciát ne vegyek, vagy ne legyen piros vagy mittudomain.
közös emeserős niputya i thémuba: mindegy milyet veszek, egyforma mind az alsó ársávban, arra figyeljek, hogy az alsó teljesítményfokozatokban is jól szabályozható legyen, de ezt csak vásárlás után fogom megtudni úgy is. meg vegyek kuvikot.
(#53514) Mercutio_: ma te vagy soron Mercucicó...
(az érdeklődő tömegeknek üzenem, hogy valszeg elkelt a tücsökbicska) -
Mercutio_
félisten
Ha kandalló akkor vízteres

Melack: Az valami ipari klíma lesz brumiéknál. A normál az 1 kültéri 2 beltéri, de utána kell nézni, mert van ahol a kültéri akkora mint 2x a sima, az nem jó, mert helyben ugyanott vagy, viszont ha megdöglik a külső egység leáll mindkét beltéri. Vannak méretben a sima kültérinél alig nagyobb (vastagabb) 2 belső egységes kültérik, annak kell utána nézni.
Egyébként én is annak néznék utána, hogy milyen fűtőanyaggal lehet az égés idejét elnyújtani.
-
DeFranco
nagyúr
1: az elmü képes volt kiszámlázni 2 Ft késedelmi kamatot. külön. gratulálunk, jár a keksz.
2: indukciós főzőlapokat nézegetünk, a kicsi 1-es fajtát, a.k.a. tábori rezsó. valakinek valami input a témában? vélemény? tapasztalat? mire figyeljünk, mire ne?
-
Melack
veterán
válasz
DeFranco
üzenetére
A falak jók és vastagok (vegyes falazat, cca 70 cm-es), gyakorlati tapasztalatunk nekünk még nincs vele - elmondások alapján bírja. A mostani tél lesz a vízválasztó ilyen téren
Nekünk tuti 
Macilaci: az szép! Gondolom vmi nagyobb márka az, ami ennyit ki tud szolgálni.
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Arc Raiders
- Milyen monitort vegyek?
- Suzuki topik
- iPhone topik
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Facebook és Messenger
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- iPhone 13 128GB gyári független gyári 94% akku számlával
- Fujitsu LifeBook E5410 üzleti laptop i5 Gen10 / 16GB RAM / 512GB SSD / Újszerű akku-szép állapot
- HPE ProLiant DL380 Gen7 --2x Intel Xeon X5650 -48GB ram -6 x 1TB HDD
- Eladó Apple iPhone 17 Pro 256GB Kozmosznarancs
- HPE Smart array P440 PCIe3 x8 SAS Controller (749797-001)
- Byintek Love U14 Projektor
- Vállalom telefonok,tabletek javítását ,(szoftveres hibát is,frp lock-ot is)márkától fügetlenűl
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- AKCIÓ! Lenovo Legion Go S 32GB/1TB kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 16GB DDR4 500GB SSD RTX 3060Ti 8GB SilentiumPC Signum SG1 TG FSP 700W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

le kell szoknom rola, hogy mas tehetetlensegen kiakadjak.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Nagyobb respekted lesz mint szeretnéd

mégeccer köszcsi