Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• <Adamsky>

nagyúr

válasz Parallaxis #23 üzenetére

"Ebben az esetben a mobil gps-e van használva, ugye tudod?" – jogos, nem gondoltam végig.

" ... a dolog lényege pont az, hogy ne kelljen elővenni a mobilt. Pl. WearOS-en ez működik ... "
    Akkora dráma előkapni? WearOS, hagyjuk már! Merül mint a nyeletlen fejsze. Tudom, hogy valakinek (sokaknak) ez nem gond, de aki nem konnektor mellett éli le az életét, és/vagy 4+ órát is képes kültéren sportolni (GPS használat), annak nem opció.

" ... hanem csak a nyomvonalat, amit követsz ... " – na, ennek már lenne értelme. Miért nincs? Jó kérdés!

"Így max. a képernyőidő kevesebb ... " – elég az. Tudom, a mai képernyők már napfényben is jól olvashatók, de azért ennek meg van az ára (szinte "horpad be" az akksi)

"Mert mondjuk kipróbáltam és nem tudja?"
    Az elég nagy gyász, ha ez a megoldás nem képes arra, hogy teszem azt a parlamentnél beállítom, hogy szeretnék eljutni az Örsre (tömegközlekedéssel) és nem képes az egyik tömegközlekedési eszköztől elvinni a másikhoz.

• <Adamsky>

nagyúr

válasz Parallaxis #17 üzenetére

"Mert a házak miatt vacak a GPS vétel, így az ilyen utasítás alapú rendszer sokszor késik, vagy hibás." – ne a Fenix-edből indulj ki! :P

"A lassú gyalogos haladás is pontatlanabbá teszi alapból a navigációt." – ezt viszont nem is értem. :F

"A térképre meg ránézel és látod ... "
    Ez nem vitás. Viszont a telefon eleve ott van a zsebedben. Ha nem lenne egyértelmű a dolog, előkapod. Ez egy kieg. funkció a telefonos / Maps-es navigációhoz, hogy minél kevesebbszer kelljen ébreszteni / bekapcsolni, a még az óránál is gyengébb üzemidővel bíró telefonod. Épp az előbbiek okán én nem látom sok értelmét a térképnek az órán (is).

"Tömegközlekedésre ez sem alkalmas. Ha buszos útvonalat indítasz a Maps-ben, akkor azt nem tudja lekezelni ... "
    Miért is ne tudná. A Maps-től veszi át az utasításokat. Elvileg egy szöveg egyszerű alkalmazás (ezért sem értem a szigorú megkötéseket). A Maps-ben, ha mész A-ból B-be, akkor míg gyalogolsz, mondja / rezeg, ha fordulnod kell. Ha buszra szállsz, nyilván nem fogja ezt csinálni (mert nem te vezeted a buszt). Ha leszálltál, folytatja a gyalogos navit.

• HKorn

veterán

válasz Parallaxis #9 üzenetére

Ez más mint a térképes navi, sokkal egyszerűbb telefonon Gmapsben megtervezni bármit, egy városban egy mittomén étteremre rábökni és odanavigálni. Telefont elrakhatod a zsebedbe, órára áttükrözi az utasításokat.

Új hozzászólás Aktív témák