Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Parallaxis

addikt

válasz <Adamsky> #21 üzenetére

ne a Fenix-edből indulj ki!

Ebben az esetben a mobil gps-e van használva, ugye tudod? :D

Viszont a telefon eleve ott van a zsebedben. Ha nem lenne egyértelmű a dolog, előkapod.

De a dolog lényege pont az, hogy ne kelljen elővenni a mobilt. Pl. WearOS-en ez működik, szóval simán megoldható lenne más rendszeren is. Akár úgy is, hogy nem a teljes térképet küldi át az órára, hanem csak a nyomvonalat, amit követsz és azon látnád, hogy hol tartasz, és pl. milyen távolságra van a kereszteződés, ahol el kell fordulnod, mennyi idő múlva érsz célba stb.

minél kevesebbszer kelljen ébreszteni / bekapcsolni, a még az óránál is gyengébb üzemidővel bíró telefonod.

Ismét megkérdezem, ugye tisztában vagy azzal, hogy ebben az esetben a mobilod működik és csak tükrözi az infókat az órára? Így max. a képernyőidő kevesebb, de a GPS vétel, a navigáció számításai és a program futása ugyanúgy meríti a mobilod.

Miért is ne tudná.

Mert mondjuk kipróbáltam és nem tudja? :)
    Ha úgy indítod a navigációt, hogy van benne tömegközlekedés, akkor nem indul el az órán az alkalmazás és ha kézzel indítod is azt írja ki, hogy indítsd el a telefonon a Google Maps-et, vagyis nem tudja lekezelni.

• Parallaxis

addikt

válasz <Adamsky> #12 üzenetére

Őszintén! Városon belül minek térkép?

Mert a házak miatt vacak a GPS vétel, így az ilyen utasítás alapú rendszer sokszor késik, vagy hibás. A lassú gyalogos haladás is pontatlanabbá teszi alapból a navigációt. (Egyébként nem újdonság ez, mert jó ideje volt rá megoldás eddig is.)
    A térképre meg ránézel és látod, hogy hanyadik kereszteződésnél kell fordulnod, jóval biztosabb a navigáció.

Nekem inkább az nem világos, hogy ehhez miért kell Android 14 és jó eséllyel CIQ 4.2.

Gondolom a szinkron miatt, hogy a navi indításánál feldobja, hogy indítsd az appot.
    Máshoz nem kell, mert mint írtam eddig is volt ilyen alkalmazás a Connect IQ-n és annak nem volt ilyen megkötése.

Megnézném, ahogy városon belül letervezel egy útvonalat (ami tömegközlekedést is tartalmaz!) Fenix-el ...

Tömegközlekedésre ez sem alkalmas. Ha buszos útvonalat indítasz a Maps-ben, akkor azt nem tudja lekezelni, nem is veszi figyelembe. (Ellenben nálam üzenetként átdobja a Maps az órára, hogy melyik megállóból mennyi idő múlva indul a busz a célhoz :), de ezt eddig is megtette, nem kell hozzá app.)

• HKorn

veterán

válasz <Adamsky> #12 üzenetére

Pontosan, erre való ez. Én sokszor vagyok úgy egy idegen városban, hogy keresek egy látványosságot, hogy jutok el oda, Gmaps-en gyalogos navit elindítom és folyton a kezemben tartom a telefont hogy lássam melyik kereszteződésnél merre kell mennem. Na most ehelyett elrakhatom a telefont a zsebbe és elég lesz csak az órára ránézni mikor jelez merre forduljak.

Szerintem frankó újdonság.

Új hozzászólás Aktív témák