- One mobilszolgáltatások
- Honor Magic V2 - origami
- Apple iPhone SE (3. generáció) - szélsebes múltidézés
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Dőlnek az S25 Slim és Ultra infók
- Samsung Galaxy Z Fold3 5G - foldi evolúció
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
kesztió
aktív tag
Na, lehet röhögni. Pierre Cochereau-val tesztelt az említett haver is.
J.S.Bach - Passacaglia BWV 582 (P. Cochereau) - YouTubeBug és debug fia vagyok én
-
kesztió
aktív tag
Ez lehet, hogy csak olyan, hogy az olajbogyót és a kesernyésebb ízvilágú söröket sem szereti senki elsőre, de ha megtanulod az ízeket, utána már nem tudsz lemondani róluk. És nem tudod elmagyarázni azoknak, akik (még?) nem szeretik, hogy mitől olyan finom…
Bug és debug fia vagyok én
-
kesztió
aktív tag
Sőt, továbbmennék (elnézést ezért az utolsó OFF-ért).
A Bluetooth-os True Wireless Stereo aktív hangfalakért valószínűleg a pokol tüzében fogok égni, de ha már megvannak:
1. A hagyományos aktív hangfalakkal ellentétben ezeknél egyenesen az jelenti a minőségromlást, ha az *analóg* bemenetet használom, elemi mérnöki paraszti logikával ez belátható.
2. Ugyancsak evidens, hogy valójában pont a Sony Blu-ray lejátszó fogja a legjobb minőséget nyújtani az eszközön (CD-ről), ugyanis
a) az analóg RCA bemenetet amúgy is vissza kell konvertálni BT codecbe, másképp nincs sztereó, tehát ez megint dupla konverzió → vélelmezhető minőségromlás, lásd 1.,
b) az USB bemenetről 100 esetben 99-szer MP3 zene fog menni, amiről ugye még nekem is muszáj elismernem, hogy nem az optimális,
c) Spotify és társai a telefon Bluetooth-járól: a Sony Blu-ray lejátszó Bluetooth adója feltételezhetően sokkal jobb, mint a telefoné (hogy magáról a Spotify-ról be is beszéljünk).Tehát azt javasolni, hogy a Blu-ray lejátszó audio kimenetét használjam a Bluetooth helyett, eleve nem eléggé végiggondolt tipp volt…
Bug és debug fia vagyok én
-
kesztió
aktív tag
Valóban ritka, elismerem.
De ha már a Bluetooth aktív hangfalak eleve Bluetooth-alapúak (nincs drótos összeköttetés a jobb és bal sztereó rész között), ráadásul arról szól a True Wireless Stereo, hogy két csatprnán, EGYSZERRE tudja az eszköz küldeni a jobb és bal stream-et, nem lenne öntökönrúgás, hogy drótos megoldást válassszak? Mert akkor az aktív hangfal így is, úgy is Bluetoot-codec-en kell hogy keresztülengedje az analóg audio-adatot, nem?Bug és debug fia vagyok én
-
kesztió
aktív tag
Az ég szerelmére, akkor már nem jobb és egyszerűbb, ha direkt olyan Blue-ray lejátszót veszek (érezhetően kevesebb, mint) 25 ezer forinttal drágábban, amelyik már eleve tudja a Bluetotth kimenetet? Mint pl. a Blakey Félisten Úr által javasolt S6700-as.
Amúgy nekem nem a kütyüzéssel van a dolgom. Hanem azzal a HiFi alapigazsággal, hogy a minél több láncszemen práseled át a hangot, annál sanszosabb, hogy minőségveszteség lesz az eredménye.Bug és debug fia vagyok én
-
BBéci
legenda
Plazmára váltottam, az nem volt nehéz, csak csupa élvezetet okozott. LCD-ért sosem adtam volna pénzt. Volt nálam legalább ötvenféle különböző modell, típus.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Joshi
titán
A kadenciahelyes lejátszás azt jelenti, hogy a 23.976fps-es videót valóban 23.976-al játssza le a lejátszó. A mozi filmek 24p ami nagyon alacsony képkockát jelent, nagyjából ez a minimum amit az emberi szem még folyamatos mozgásnak lát. A 24p-t oldalpásztázásnál (svenkelés) már nagyon darabosnak, szaggatottnak látja az ember. Anno ez ellen használta a plazma technológia a BFI-t (Black Frame Insertion) azaz a valós képkockák közé fekete képkockákat szúr be a technika, ezzel növelve meg a képkockák számát. Egyébként ezt az LCD is használta. Ezzel meg az a baj, hogy így sötétebb lesz a kép, illetve a fekete képek miatt vibrálásnak érezzük.
Aztán van az interpoláció ami az alacsony képkockák miatt lett kitalálva. A 24p-t megsokszorozza hogy 50p vagy 60p legyen. Ezzel meg az a gond, hogy egyeseknek fura lesz a mozgás. Erre szokták mondani a szappanopera hatást, vagyis folyik a mozgás. Illetve az interpoláció képhibákkal jár, ugyanis a nem létező képkockákat megpróbálja kitalálni az elektronika ami nem mindig sikerül hibátlanul.
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
Nincs mit olvasnom, a H6500-s Blu-ray lejátszó és van olyanom, köze sincs az UHD Blu-ray lejátszókhoz.
BÚÉK! - *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
A H6500 Blu-ray lejátszó, az M7500 meg UHD Blu-ray lejátszó, nem egy kategória, előbbi felbontása max. 1080p, utóbbi meg 2160p.
BÚÉK! - *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Mercutio_
félisten
-
blakey
titán
Embyt régen próbáltam, akkor működött, de nem mindegyik készüléken, több, mint egy éve Serviio-t használok és eddig mindegyik eszköz felismerte és "szerette", H6500-as is jól kezeli, borítók is vannak, magyar, jelöli az utoljára nézettet. A Sony lejátszó is jól kezeli, de minden más is.
-
blakey
titán
Gyakorlatilag az összes Oppo CFW, vel, korábbi Pioneer lejátszók, LX55, 140/150/450 ilyenek voltak, Samsungok DLNA-n az ISO kivételével gyakorlatilag mindent visznek amit a hardver enged (F6500, H6500, F7500, J7500), Sony BDP6700 (4500, 6500 stb), ezek a lejátszók kadenciahelyesen visznek minden formátumot. Panasonic ezt nem lépte meg viszont az SMB elérést igen, de sajnos az kevés. Ezekről az infórmációkról itt mind olvashatsz, többynire leríjuk, hogy mi mire képes.
-
RudY
addikt
Náliunk a családban 3 Samsung van használatban évek óta, vegyes lejátszásra.
BD-D5300
BD-E5300 - 2
Fölösleges és költséges lett volna a nappaliba, plusz a hálószobába, plusz a gyereknek is mindenből 1-1 lejátszót beállítani, bár sokan képtelenek elszakadni attól, hogy 1 személytől és 1 helyiségtől tovább lássanak.
Úgy tudom, hogy az újabb H, J szériák is megfelelően viszik a médifájlokat is.[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
Hasonló a helyzet, sok Blu-ray lejátszó nem alkalmas médialejátszónak, nem képes lemezen kívül fps-t váltani, de van olyan amelyik elég jól használható médialejátszásra.
-
blakey
titán
TV okosító, nem médialejátszó.
Android TV egy rendszer, nem konkrétan a megjelenítőre vonatkozik hanem az Android nem telefon/tablet rendszerére. Teljesen más, olyasmi, mint az Apple TV féle tvOS.
Milyen Android TV BOX-ot vegyek? - ezt nem értem, ha a topikra gondolsz akkor nem érdekel, pont ahogy a Milyen LCD TV-t vegyek sem, sok a félrevezetés és a szakmaiság hiánya, tévesen jelölik a legtöbb Androidos boxot médialejátszónak. a médialejátszó egy fogalom aminek követelményei vannak, ezek a dobozok többsége nem képes automatikus frekvencia áltásra, többcsatornás LPCM továbbítására, stb.
Szerintem további ezirányú kérdéseidet már nem itt kéne feltenni.BÚÉK! - *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
Egyszerű, Androidos boxok kis százaléka médialejátszó, S905 és társai azért kaptak külön topikot amiért a Himedia, Dune, Mede8er stb. Android TV meg egy másik platform.
-
Panthera
őstag
Ahogy olvasgatom a Mede8er, HiMedia tapasztalatokat, van elég sok bug. Pedig gondoltam, hogy 50e körül már nem kell kompromisszumot kötni. A támogatás is vicces, hiába adnak 5 év garanciát, hogy ha közben akadoznak a frissítések és szolgáltatásokat szüntetnek meg (pl. a Med-nél a YouTube, de ez lehet hogy nem a gyártó hibája).
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
Amit leírtál, az világos és egyértelmű, de nem arról volt szó.
Nálam van a hifiállványon Blu-ray- és médialejátszó is, mert utóbbinak a tudását egyetlen általam ismert Blu-ray lejátszó sem közelíti meg. Még CFW-rel sem.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
blakey
titán
Nálam a gyerekeknél van a lejátszó, wifin csatlakozik 5GHz-en de még soha nem akadt a lejátszás, szintén Serviio megy NAS-ról. Szerintem tud a vezetékes kapcsolat 90Mbit körül csak sok mindentől függ, pl. a routertől, a kábelektől, az adatforgalomtól, stb. Mivel mérted?
-
blakey
titán
Bár nem tudom megnézni csak wifin, de mihez nem elég ez a sebesség egy Blu-ray lejátszó esetében?
-
CheGhost
aktív tag
Egy gyors kigyűjtés után az alábbi kommenteket találtam valamennyire relevánsnak számodra. Én nem vagyok igazán benne a témában, de a most már törölt részek már zavartak engem is...
Szóval szerintem vegyél egy Samsungot.
(Emellett megjegyezném, hogy nekem Panasonic van, szóval nem vagyok részrehajló.)blakey (#7947)
"Inkább ennyi pénzért egy Panasonic vagy Samsung, sokkal jobbak mint a Sony. A Samsung kadenciahelyesen játszik le ISO-k kivételével (kicsomagolva azt is) szinte mindent. Panasonic meg képes SAMBA-n is kommunikálni a DLNA mellett, hátránya, hogy nem kadenciahelyes. Panasonic DMP-BDT370/371 ill. Samsung BD-H6500."blakey (#8021)
"...a Panasonic nem játssza le a fájlokat kadenciahelyesen 24p esetén USB-ről, hálózatról, csak lemezről, de ott sem mindegyiket. Pioneer nem ér annyit amennyit most kérnek érte (BDP-180), szóval Samsungot javasolnék 100e-ig, újonnan. Használtan mást is ki lehet fogni."blakey (#8068)
"Még a Panasonic lejátszóit is érdemes megnézni, nagyon jók, tudom, nincs 24p csak gyári lemez esetén, de minden másban nagyon jó, sőt, gyárilag van SMB támogatás is. Samsungoknál jók a Smart részek, van Plex és elég jól működik..."*** Ha egy probléma megoldódik, akkor kérjük a megoldást is leírni, nem csak annyit, hogy "megoldódott"! *** Hosszú log-ok esetén külső oldal ajánlott mindenki lelki békéjének megőrzése céljából! https://pastebin.com ***
-
Zanik
addikt
Figyi, mindenki olyan felesleges tevékenységgel (pendrivera másolgatás, lemezre írás) pazarolja el az idejét, amilyennel csak akarja, de 2016-ban már egy torrent klienssel ellátott és médiaszervert kreálni képes 12e Ft-os wi-fi router + egy 2,5"-os HDD kombinációjával minden ilyen vesződség megspórolható! De te tudod!
Arra viszont nem válaszoltál hogy akarsz-e/fogsz-e eredeti blu-ray kiadványokat nézni a készüléken. Ha nem, akkor szerintem felesleges blu-ray lejátszót venned.
Origin/Steam: PaJKoS PSN: PaJKoS82
-
Zanik
addikt
Kedves cocka!
A kérdés az, hogy a felsorolt funkción túl (DVD+R DL, meg a sok formátum) akarod-e esetleg eredeti blu-ray lemezek lejátszására használni a lejátszót?
Mert ha nem, akkor nem biztos hogy neked feltétlenül BD-lejátszóra vám szükséged.
Amúgy se értem, hogy ha amúgy is digitális formátumban szerzed be a dolgokat, akkor miért vesződnél azzal hogy egy optikai adathordozóra kiírod őket?
Nem lenne alkalmasabb számodra egy külső HDD + egy minden formátumot kezelő médialejátszó?Ezt csak azért kérdezem, mert nem akarlak felesleges költekezésre biztatni azzal, hogy olyan készülék megvásárlására tegyek javaslatot, amire igazából - a leírt igények alapján - nincs is szükséged.
Origin/Steam: PaJKoS PSN: PaJKoS82
Új hozzászólás Aktív témák
Ez a topic kifejezetten a Blu-ray lemezek lejátszásához használt keszülékekkel foglalkozik.
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- Vírusirtó topic
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- One mobilszolgáltatások
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- BestBuy topik
- Honor Magic V2 - origami
- World of Tanks - MMO
- 2025 - Boldog Új Évet Kívánunk!
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Steam topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest