- Huawei Watch 5 - okosóra érintőlegesen
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- iPhone topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Az Euronics is elkezd használt mobilokkal foglalkozni
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
-
Mobilarena
I. Általános tudnivalók
1. Mielőtt kérdezel, olvasd el legalább a II. részben levő linkeket és semmiképpen se félj a Google-t használni!
2. Igen, lehet pénzt keresni vele de nem könnyű és kockázatos, ezt nem lehet elég sokszor hangsúlyozni. Csak akkor fektess bele, ha van játszópénzed, mert lehet, hogy egyik napról a másikra bukod az egészet és még egy jó nagy áramszámlát is kapsz a nyakadba.
3. A bányászat nehézségi szintje immár több éve olyan magasra emelkedett, hogy a videókártyák teljesítménye alkalmatlan profitcélú Bitcoin bányászatra, még "ingyen" árammal is. Amennyiben bányászatból remélsz számottevő profitot, több millió forintos beruházásra lesz szükséged, célirányú hardver (ASIC) vásárlására és specializált hosting megoldásra (lehetőség szerint valahol ahol Magyarországnál jóval olcsóbb az elektromos áram ára).
Új hozzászólás Aktív témák
-
failed
tag
Ezzel az a probléma, hogy: tegyük fel én azt mondom, hogy elvesztettem a jelszavam. Így kivontam a forgalomból mondjuk 1.000.000 bitcoint - csak, hogy jelentős mennyiségről beszéljünk, ami akár jelentheti azt is ugye, hogy 1.000.000 ember hagyott el 1-1 bitcoint.
1. Amíg a világ nem tud arról, hogy ezek a bitcoinok már nincsenek forgalomban, addig nem befolyásolja az 1 milla btc hiánya az árfolyamot - pusztán annyira, hogy nem forog a pénz, nem generál forgalmat -> valamivel kevesebb adok-veszek -> valamivel alacsonyabb árfolyam.
2. Tegyük fel, a világ megtudja, hogy 1 milla btc elúszott. Mondanád, hogy hoppá az árfolyam meg fog indul felfele. A bökkenő ott van, hogy mi van akkor, ha az emberek hozzáférnek a bitcoinjaikhoz, csak azt hazudják, hogy nem - így "csökkentve" a forgalomban lévő btc mennyiségét, az árát meg növelve. Ebben az esetben, ha elkezdenénk újra kibányászni 1 milla btc, akkor ugyanoda lyukadunk ki, mint a pénznyomtatós verziónál.Főleg ha ne adj' isten, még a blokkok tartalmazzák azt is, hogy összesen mennyi bitcoin létezik az adott pillanatban. Mert az oké, hogy nyilván az elhagyott btc-okat kivonjuk az összes btc-ból, de amint valaki újra forgalomba hoz egy "elhagyott" elhazudott btc-t, és ez kiderül mondjuk egy blokkból... Onnantól mindenkiben az a kérdés fog felmerülni, hogy vajon mennyi lehet még "elhazudva". Asszem ez lenne az a pont, amikor sokan a 130. emeletről hirtelen az aluljáróban találnák magukat
-
failed
tag
válasz
Dany007 #7329 üzenetére
Az zavart, hogy csak úgy lehet termelni ahogy...
Azért ér ennyit, mert csak úgy lehet termelni, ahogy. A valódi pénz - többek között - azért nem ér lófingot se a bitcoinhoz képest, mert a valódi pénz esetén gondolnak egyet, a seggükre vernek, aztán máris nem 500-ast nyomtatunk, hanem 20.000-est. Aztán amíg senki nem tudja, hogy mennyi 20.000-es is van valójában, addig a frissen nyomtatott 10 kamionnyi is ugyanannyit ér, mint 10 kamionnal ezelőtt. Jójó, tudom, hogy ez nem ilyen egyszerű, mert van 89486 hivatal, ahol nyomonkövetik, számon tartják, stb. De, nem lehetetlen. Na most amíg a bitcoint sem lehetséges más módon előállítani, és csak annyi lesz belőle összesen, amennyi meg van írva, addig oké. Amint kiderül, hogy az eddig tervezett összesen létrejövő 21 millió btc mondjuk 42 millió lesz, azonnal e-wc-papír lesz belőle
bár itt vannak szakértők majd megmondják ha tévedek
-
failed
tag
Volt az elmúlt napokban 400$ alatti árfolyam? Én szentül meg vagyok róla győződve, hogy minap visszaesett egészen 330-ig, és ITT pedig semmi nyoma!
-
failed
tag
Penge, nem értem miért rágódsz a "vettem volna" témán. Nem vettél, oszt kész! Én már akkor hallottam róla, amikor megjelent... gondoltam is rá, hogy veszek, de nem vettem. Én is eljátszottam a gondolattal, hogy "dejó lett volna...", de most már mindegy, késő bánat. Nem számít. Felesleges rágódni rajta. Engem vigasztal a tudat, hogy jó volt az akkori megérzésem annak ellenére, hogy nekem sem volt éppen nélkülözhető vasam se - mivel diákmelóból tartottam el magam, nem anyuci/apuci pénzéből. Mivel már nem egyszer volt jó megérzésem, így tudom azt, ha legközelebb jön egy megérzés féle, akkor hogyan kell cselekedjek... Ennyi.
Csak hogy a legemlékezetesebbet és egyben a legviccesebbet idézzem fel:
Anno hónapokig vártam a számítógépem megvásárlásával. Napi szinten néztem az euro/dollár árfolyamokat - mert pl. az euro árfolyam ingadozása volt akkora, hogy egyik nap egy gyári hűtéses videókártyát kaptam X pénzért, másnap meg már ugyanazért az X pénzért speckó egyedi hűtésest, mindezt az árfolyamoknak köszönhetően... Szóval követtem piaci eseményeket - mert akkoriban érdekelt valamennyire a dolog -, sakkozgattam, vártam, aztán megvettem a gépem 150.000-ért. Rá egy hétre az a gép akkor ~200.000-et ért. Annyi volt a malőr, hogy benézett a "nagy gazdasági világválság"... szia... Kamu lenne azt állítani, hogy biztosra tudtam mi lesz, mert nem... viszont az előszelét észre kellett venni, meg egy jó megérzés - hogy most nyomd meg a "kosárba" gombot -, és ennyi..A múlton kár zsörtölődni, mert csak saját idegeidet őrlöd fel feleslegesen. Ha nem tudod kezelni a kockázattal járó stresszt, akkor kerüld el az ilyen ügyleteket... Ez a hajó anno elúszott, keress mást, ahol kisebb a rizikó. Játszadozhatsz 0,001 BTC-vel is, csak nem fogsz belőle meggazdagodni - sőt -, ha eleve úgy indulsz neki, hogy Te márpedig rövidtávú, és rizikós ügyletekkel akarsz meggazdagodni, akkor ki kell, hogy ábrándítsalak! Nem fogsz nyerni, sőt csak bukni fogsz! Ahhoz nagyon informáltnak, és kb közgáz zseninek kell lenned, hogy tudatosan csinálj tízezerből százezreket. Feltételezem nem vagy jól informált, és zseni sem. A közgázhoz szerintem lövésed sincs - ahogy természetesen nekem sem -, így marad az, hogy várod a következő nagy ötletet, és addig nem csinálsz hülyeségeket...
a legmélyebb tisztelettel...
és bocsi ha hülyeséget írtam, nem akartalak piszkálni, de szerintem ez objektív lett...
-
failed
tag
Előre szólok, hogy 120 hozzászólással ezelőtti csevejre reagálok, és egy kicsit OFF a dolog... Mély nyomot hagyott bennem a "nem kockáztattál" duma... bocsi
Üdv
Régóta olvasom a híreket a btc-ről, viszont annyira sosem mozgatott meg a dolog... blablabla.. Most ugye volt ez az árfolyamcsúcs, aztán gondoltam, hogy tüzetesebben utánaolvasok a dolgonak... balblabla... így kerültem ide, és olvasgtam a hozzászólásaitokat (incselkedésetek....)
Szóval ne haragudjatok, hogy egy útszéli jöttment beleugat abba, ahogy szívjátok egymás vérét, de ennél a hozzászólásnál már nem tudtam elmenni szó nélkül...
Nalátod, pont erről van itt szó. ... HSM, nézd... Azért beláthatjuk azt, hogy általában aki kockáztatja a pénzét, az nem a mindennapi kenyerét teszi kockára. A pénzének egy olyan hányadával játszik, ami ha elvész, az nem sodorja veszélybe a megélhetését. Tehát, aki "máról-holnapra" tengődik, az bizony az 1.000.- forintot is megnézi, hogy mire költi, esetleg miért nélkülözi, és meddig. Oké, hogy nekem van 10.000 forintom 5$-os bitcoin ár mellett... addig, amíg ki nem küldik a vízdíjat. Ezzel arra akartam reflektálni, miszerint lehet, hogy valaki felismerte az ebben rejlő "bizniszt", ha egyszerűen nem volt _hosszútávon_ nélkülözhető pénze. Azt nyilván Te sem vállaltad volna be, hogy megvonsz minden kis plusszt, minden kis örömöt magadtól a mindennapi életben azért, hogy félre tudj tenni havi pár ezer forintot bitcoinba 2-3 éveken keresztül.... Aztán vagy bejön, vagy nem...
Másrészről igazat adok Neked (HSM), hogy a gazdagok általában azért tesznek is érte, hogy meggazdagodjanak... Nyilván világos az is, hogy sokan tisztességtelen módon gazdagodtak meg.. blablabla... Az sem fair, hogy nyilván amíg mondjuk én fillérezek a kifli árán hónap végén, addig akik anno loptakcsaltakhazudtak meg sefteltek, azok játszi könnyedséggel mondják, hogy"veszek 100btc-t 5$/btc áron, oszt majd lesz belőle valami, ha meg nem, akkor ott eszi a rosseb"... meg úgy általánosságban a tehetősebb réteg.Nyilván Penge_4 részéről érződik a "savanyú a szőlő" effektus, ami szintén nem korrekt, de mindenesetre azért szerintem nem fair az orra alá dörgölni, hogy miben bízott meg mennyire... Mert ahogy fent is leírtam amikor 5$ volt a bitcoin, akkor neked lehet, hogy 10.000.- ft éppen egy éttermi vacsorát jelentett a barátnőddel, neki meg lehet, hogy a van melegvíz, vagy nincs melegvíz kérdést...
Mindezzel azt a kérdést próbáltam körüljárni, hogy amikor valakinek azt mondod, hogy nem kockáztattál, akkor nem tudhatod, hogy neki mi forgott volna kockán, egy éttermi vacsi, vagy hogy holnapról hidegvízzel fürdik a család...
Azoknak a számát elenyészőnek tartom, akik hitelt vettek fel azért, hogy BTCt vegyenek... Aki mégis megtette, az úgy volt vele, hogy "most veszek 150.000-ért" csak nem tudok elővarázsolni hirtelen annyit, majd 3-4 hónap alatt visszatörlesztem a ratyifájzennek, "OSZT LESZ AMI LESZ" (tehát mit nélkülöz?)
A másik aki meg hitelt vett fel rá, az az volt akin behajtani a hitelt úgy sem lehet, hiszen így csak nyerhetett. Ha elbukja a pénzt akkor nem történik semmi, ha meg szakít vele, akkor aprópénzként visszacsengeti akár az alaptőke 2-3x-osát pár év után... addig meg kit érdekel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Bitcoin adásvétel a topikban tilos!
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- World of Tanks - MMO
- Arch Linux
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- E-roller topik
- Asztalos klub
- Huawei Watch 5 - okosóra érintőlegesen
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Zebra ZP505 EPL - Hőpapíros címkenyomtató
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7900XT 20GB Videokártya! Bemutató darab!
- BESZÁMÍTÁS! Dell Latitude 5550 üzleti -Intel Ultra 7 165U16GB DDR5 RAM 1TB SSD Intel Graphics WIN11
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged