-
Mobilarena
I. Általános tudnivalók
1. Mielőtt kérdezel, olvasd el legalább a II. részben levő linkeket és semmiképpen se félj a Google-t használni!
2. Igen, lehet pénzt keresni vele de nem könnyű és kockázatos, ezt nem lehet elég sokszor hangsúlyozni. Csak akkor fektess bele, ha van játszópénzed, mert lehet, hogy egyik napról a másikra bukod az egészet és még egy jó nagy áramszámlát is kapsz a nyakadba.
3. A bányászat nehézségi szintje immár több éve olyan magasra emelkedett, hogy a videókártyák teljesítménye alkalmatlan profitcélú Bitcoin bányászatra, még "ingyen" árammal is. Amennyiben bányászatból remélsz számottevő profitot, több millió forintos beruházásra lesz szükséged, célirányú hardver (ASIC) vásárlására és specializált hosting megoldásra (lehetőség szerint valahol ahol Magyarországnál jóval olcsóbb az elektromos áram ára).
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
-
mepet
addikt
-
ninjacat
tag
Ezzel húzták csőbe a vaterásokat.
Eladott valaki egy kinőtt bakancsot meg egy kinyúlt sapkát, jött az adóellenőr és azt mondta, hogy mivel rendszeres a tevékenység, ezért üzletszerű is, nicsak nem váltott ki adószámot, az üzlethez, ezért vastag csekk bünti. -
Sokszor elhangzott itt, meg más helyeken is, hogy "egyéb tevékenységből származó jövedelem = 16% aztán csákány". Én próbáltam utánamenni kicsit az ügynek, de nem eszik ilyen forrón a kását sajnos, ez esetben ugyanis járulékokat is kell fizetni (pl. eho), a végén majdnem a felét le kell adóznod. Én most ott tartok, hogy szerintem az "árfolyamnyereségből származó jövedelem" talán a legjobb megoldás, ami 25% és nincs eho kötelezettsége. Aztán hogy ők is úgy gondolják e, az már egy másik kérdés.
-
butch3r
senior tag
egyetértek és ezért nem tartom valószínűnek, hogy a drága adóhatóságunk lemondana az adójáról.
Kérdés, hogy mennyi adó van rajta és van e és miylen jogi vonzata a dolognak.
Persze legjobb az lenne ha inkompetencia miatt sz*rnának az egészre de hát erre elég csekély az esély...
ninjacat: köszi, akkor ha megint visszadobnak azzal próbálkozom.
-
butch3r
senior tag
szerintem ez sokakat érint, szóval remélem publikus!
ha nem én is kérném az infót, pont most akartam erről ide írni, hogy erről mi újság (utolsó hsz-ben még azt olvastam, hogy nav nem nagyon nyilatkozott érdemben a dologról)
btw ezt láttátok már? (volt már róla szó, hoyg van Pozsonyban btc automata de itt van működés közben)
[link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Bitcoin adásvétel a topikban tilos!
- AliExpress tapasztalatok
- Bluetooth hangszórók
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- PlayStation 5
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen légkondit a lakásba?
- Milyen videókártyát?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Macska topik
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- További aktív témák...
- Xiaomi 11T Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- !FELVÁSÁRLÁS! RTX 4090 KORREKT ÁRON AZONNAL
- GAMER PC - RYZEN 5 5500 / ASUS RTX 2060 / AORUS 16GB DDR4 / 512GB SSD / 500GB HDD
- AKCIÓ! MSI Z790 i5 14600KF 64GB DDR5 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Apple Macbook Pro 13 2020 - M1 - 8GB/256GB SSD - Touch Bar - 102 Ciklus - 99% Akku - Ezüst - MAGYAR
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged