- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
AthlonXP
őstag
válasz
wolf033 #4591 üzenetére
Szia.
Szerintem érdemes mindig a legutóbbi, stabil biost felrakni, ha már frissíted az alaplapot. Természetesen, frissítés után, ugyan úgy használhatod majd a régebbi cpukat/ramokat is, ahogy addig, szóval megmarad a visszafelé kompatibilitás.
Be is b.szna, ha frissítés után dobni kéne a régebbi cuccokat! -
AthlonXP
őstag
Ezeken már túl vagyok... Bekapcsolástól számítva, majd' egy perc, mire eljutok a Windows asztalig. Vicc!
Most van már egy frissebb Bios verzió az Asus honlapján, a gépen levőnél, még nem tudom, fel rakjam-e, de lehet az lesz majd. Bár sztm. a boot időn, semmit nem fog változtatni.
#4581Pyttawrx: Nálam nincs "delay" opció, max. a post képernyő mutatásának ideje van, ami állítható, de ez huszad rangú, nincs érdemi befolyása semmire. Jelenleg 3s-re van állítva, de nem ez döntő a majd" egy perc mellett. -
AthlonXP
őstag
válasz
Pyttawrx #4576 üzenetére
Na igen, de mint említettem, a korábbi gépemen már bő 10 éve béta bios fut ( azóta sincs újabb hozzá ) és hiba nélkül teszi a dolgát.
Na de mindegy is, mint írtam, fel tettem utána az egyel korábbi, de stabil verziót, amivel megy rendesen (majdnem).
Egy dolgot leszámítva, hogy baromi lassú a rendszer indulás.
A bekapcsolástól számítva, majd 8-10s, mire megjelenik a post képernyő, addig semmi, utána kezdi tölteni a windowst. A teljes betöltés, mire eljutok az asztalig, bő 40-45s.
Mindezt egy alig egy hónapos rendszerrel.
Egyéb okok miatt, 2 napja újra kellett telepítenem a korábbi i7-4770-es gépemet. Friss Win 10 Home van rajta, lefrissítve ahogy kell. Kb. 7s mire a bekapcsolástól eljutok az asztalig jelenleg! Ennyi idő alatt, a mostani gépemen ( ami fényévekkel gyorsabb elvileg ), a post képernyőig nem jutok el!
Már mindent is néztem, állítottam a biosban, de nem jövök rá, mit kéne állítanom benne. Az a poén, hogy az eredeti biossal, ezen is másodpercek alatt kész volt a bootolás, csak frissítés után lett ilyen lassú. A CPU mikrokód frissítés miatt, muszáj volt frissítenem ugye, egyébként nem tettem volna.
Ahogy olvastam, ez egyébként egy sokakat érintő hiba, legalábbis az Asusos fórumok alapján. Még Tecsős videók is vannak róla.
De megoldást, nem nagyon láttam eddig. -
AthlonXP
őstag
válasz
traktorgumi #4573 üzenetére
Hali. Nekem is Asusom van, bár az enyém "csak" TUF-os, de ez szerintem ebből a szempontból, nem lényeges.
Én is felraktam pár hónapja az akkori legfrisebb biost, ami béta volt és bizony volt vele egy kis gondom, fentebb olvashatsz róla.
Na most én leszedtem az egyel korábbi, de stabil verziót, azt pedig ugyan úgy, mint a bétát, csak simán telepítetem a leírás szerint és azota is megy gond nélkül a cucc. Szóval semmi extra, simán telepíted, ahogy kell. -
AthlonXP
őstag
válasz
HantekDSO #4562 üzenetére
Számomra nem riasztó a béta. A jelenleg is használt, régi 4.-ik generációs i7-es gépemen, már vagy 7 éve megy gond nélkül a legfrissebb béta bios. Nem csináltak belőle normál verziót, így a mai napig az a béta a legutolsó, amit le lehet szedni hozzá, de az hiba nélkül megy. Gondoltam, itt is mennie kéne. A leírás alapján, egyébként a cpu c1e opciójának tiltási lehetőségét vették ki belőle a korábbihoz képest, csak valamiért bétában hagyták.
Na de mindegy is, ennyi baj legyen, a mostani telepítés óta, megy rendesen a gép, remélem a cpuval se lesz gond a jövőben és tényleg megelőzi a bajt ez az intel frissítés!
Mondjuk, lehet írni kéne egy visszajelzést az Asusnak, hogy figyeljenek már oda, mert ilyen hülyeséget csinál a bétájuk.
Bár biztos nem én vagyok az egyetlen, aki belefutott, bár túl sokan sem lehetnek, mert egy hete jelent meg a frissítés... -
AthlonXP
őstag
Na lehet, hogy megoldódott a probléma.
Újra frissítettem a biost. A múltkor én a legfrissebb, ám béta állapotú biost tettem fel a gépre (1666-os verzió ), amivel csinálta ezt a hibát. Most leszedtem az egyel korábbi ( 1663-as ) biost és ezt felrakva, megoldódott a probléma. Mindent úgy csináltam, mint korábban, de most már bekapcsoláskor a windowst indítja és nem lép be a biosba.
Igazából nem lett volna muszáj frissítenem, mert minden jól működött, csak ugye az Intel cpu mikrokódos frissítése miatt kellett, megelőzvén az esetleges cpu hibát a későbbiekben.
Valami hiba lehetett abban a béta biosban, ami ezt okozhatta nálam, de szerencsére az egyel korábbi, alig egy hónapos verzió, nem tartalmazza ezt, így most okés.
Köszönöm srácok a tippeket, segítséget! -
AthlonXP
őstag
válasz
Doky586 #4557 üzenetére
Ki van kapcsolva a csm.
Elem kivétel egyelőre halasztva, mert ahhoz ki kell vennem a vga-t a gépből, pont alatta van az elem. Majd hétvégén, akkor több időm lesz.
Biosban bármit állítok, bekapcsolás után, mindig az EZflash menüt adja be. ESC-vel kilépek, átlép a normál bios ablakra, újabb ESC, majd indítja a windowst...
Elég idegesítő. -
AthlonXP
őstag
Sziasztok!
Kellene egy kis segítség, ha nem gond.
Biost frissítettem az alaplapomon ( Asus TUF B760m plus d4 ) és azóta, minden bekapcsolásnál a bios "EZflash" menüjébe lép a rendszer. ESC-vel ki kell lépkednem belőle mindig, majd utána kezdi tölteni a rendszert. Egyébként hiba nélkül megy minden, csak ezt a lépést, nem tudom, miért csinálja.
Van erről "GY.I.K" az Asus honlapján, ott azt írják, csinálni kell alapbeállítást a biosban, majd utána beállítani a bootoláshoz használt lemezt és utána jónak kell lennie. Na most ez nyilván nem segített.
Van ötlete valakinek, hogy mit lehet tenni ez esetben?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Óvodások homokozója
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Revolut
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vezetékes FEJhallgatók
- 3D nyomtatás
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest