- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Milyen mobilnetet vegyek?
- Google Pixel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Formaster
addikt
válasz
KillHates #1807 üzenetére
Erre írjon valaki hőprofilt
Kap mellé lcd kijelződ tőlem
-
f27
senior tag
válasz
KillHates #1765 üzenetére
400 ezerbe volt fel eve.
Ahogy nezem most olyan 300ezerbe mennek hdd vel ebbe pedig ssd van.
Nem en lottem be az arakat hanem az emberek
Az elso ember 210 adott volna a kovetkezo 215. Volt egy 225 ks is bar annak oda kellet volna adnom.
Gyakorlatilag dobozos keveset futott garancias gep.
Meghat a 230 iranyar lett -
zorroka74
csendes tag
válasz
KillHates #1766 üzenetére
Minden tiszteletem a Gergőé.
Negyven percembe került, amíg átnéztem mikroszkóp alatt hogy nincs e dupla golyó egymáson a stencilen
Tegnap azt hittem hogy hiányzik egy pad az icről, de egy kis ónozással kiderült h mégis van
Tesztelem hogy jó e ,de nem sok reményem van,mert már újramelegítettek párszor,azt mondták(itteni viszonylatban gondolom hőlégfúvó). -
ielektros
senior tag
válasz
KillHates #1739 üzenetére
USB nincs ezen az µC-n, es semmi mas sincs USB-hez kiepitve a panelon. Hardveres USART van majd azt fogom atbanyaszni, hogy netan kuld e soroson valami debug infot magarol. De mire gondolsz mire jo az nekem?
Gondolom rem egyszeruen oldottak meg az egeszet. 3db K tipusu szenzor hozza 3db muveleti erosito. Ezek fuggvenyben szabalyozza a 3 futeskort a 3 SSR-el. A PLC-s vezerles igazabol ugyan ez maximum tobb erzekelo tobb futeskorrel. Nagy varazslat az sem lehet. Mondjuk a PLC sem mas mint egy µC a hozza tartozo koritesekkel.
-
ielektros
senior tag
válasz
KillHates #1726 üzenetére
Uj generacios szkopokban mar nem hat meg a Tekrtronix. Sot az uj szkopjaik kifejezetten szarok. Szerintem a cegnel egesz nagy bajok lehetnek. A Rigol-okrol mar sokat hallottam Jingce nem mond sokat de ez nem jelent abszolut semmit. Engem annak a tipusa erdekel amit vettel helyette
Amugy a 80 penz az teljesen korrekt ar erte.
kva Pirelli. Teljesen tonkrevagja a Forma1-et erre az idenyre.
-
ielektros
senior tag
-
-
ielektros
senior tag
-
f27
senior tag
válasz
KillHates #1499 üzenetére
Talan virus nem,mivel ez a hiba mar 2008ota jelen van.
Viszont en nemtudom feltenni a bios frisitest,mivel az akkuja doglott.
Nem engedi a rohadek ahelkul frisiteni,ezert is kerdeztem ra hogy nincs e valami mas hiba lehetoseg,mivel olvastam ez a bios mizeria nemmindenkinek jott be. -
ielektros
senior tag
válasz
KillHates #1480 üzenetére
Nekiestem megint ennek a franya Vaio-nak ahol a 3.3 hol van hol nincs. Nalatok is ugy van, hogy a haverok gepe a legszoposabb? Nalam rendszerint a csalad meg a haverok masinai a legszemetebbek ha hibarol van szo.
Hat tovabbra sem talalom mi a fene lehet vele. Mar vettem hozza masik alaplapot joarasitva nem stressz hajtja a kivancsisagom hanem az, hogy mi a tokom lehet ez a hiba. Melegitettem, hutottem, felvettem minden tantal kondit es meg egy halom alkatreszt, a fontosabbja mar ki is van cserelve. Kelet fele fordulva imakat mormoltam, de nem. Nem segitenek az isteneim. Ilyet meg nem b
sztam. Tap bedug, semmi 3.3V. Kimegyek cigizni majd visszajovok, latom a szkopon ott a szep 3.3, gep indul. De van hogy fel ora kell neki (annyit nem cigizhetek
) Egyszer csak elkezd ciceregni aztan indul.
Az is lehet, hogy egyszeruen csak rohadtul rossz iranyba indultam el es nem latom a fatol az erdot, de jelenleg meg azt sem tudom magamnak mondani, hogy "szerintem ez vagy az a hibas". Lovesem nincs. Vagod? FINGOM sincs
-
f27
senior tag
válasz
KillHates #1441 üzenetére
Az optikai kabalan a jelforas veszteseg mentes mindig, kabalan pedig sajna nem.
Nagy durranas volt ez a drue hd vagy mi azt mar az ebay on lehet venni az atalakitokat hogy ujra optikan menjen direkbe betolva a hdmi csatiba es a kabel helyett mar optika, nelegyen jelveszteseg.Szerintem sosem volt zajmentes a kabeles jelforas,az optikai kabal meg soha nemvesz be zajt akarmekora tavrol beszelunk.
Csak nezd telefon/internet kabelek is optikaikabelek a fo gerincek. -
f27
senior tag
válasz
KillHates #1434 üzenetére
A minoseg vegett inkabb optikain megy.
Legalabb is ha millios erositokrol beszelunk.
A kabeles jelet inkabb mellozik mint ahogy a hdmi n levot is most vissza csinaljak optikaira mivel nem jo ha nagyon high end rol beszelunk.nade a noti amirol beszelunk csak high fos max -
ielektros
senior tag
válasz
KillHates #1418 üzenetére
Hat en most ezt felreteszem egy rovidebb idore
KBC kornyeken minden ok, de addig nem is jutok el. Ha csak nem tenyleg az "ENE" hasalt el, de nem hiszem, hogy annak koze van ehhez.
Egy egesz kis reszen toporgok 3cm2 ket oldalon. Nem jutok ki innen es mar egyre ritkabban van 3.3V-om.Latszolag minden ok, a fel alaplapot felszedtem es a helyzet ugyan az. Tekercsek jok legalabbis amiket neztem, hogy koze lehet hozza. Egy fet korul vagyok nagyon gyanuban de az sem eselytelen, hogy a MAX 1909 adta fel a harcot es a cicergest az okozta, hogy rangatta a tapot. Bar nem tudom. Labortaprol probaltam es soha nem lattam kimagaslo aramfelvetelt indulaskor. Akkor megis inkabb KH valahol.
De ennyit nem er meg, 150€ folott ugysem fizetne erte senki... Inkabb vesz egy ujat. Majd egyszer ha ismet lesz ihlet
Az a baj a ref pontok ertekeinek a gyujtesevel, hogy amig van 3.3V addig nezelodok orult modon aztan fel orara elmegy. Akkor felalitok egy uj teoriat es igy tovabb amikor visszajon...
Koszi a segitseget.
-
ielektros
senior tag
válasz
KillHates #1416 üzenetére
Maradok maradok
Nem usztok meg
Koszonom. Valoban sanszos, hogy mechanikus problema. A furcsa csak az, hogy mozgatasra, csavarasra semmi sem tortenik. Legalabbis eddig nem vettem eszre valtozast lehet akar eppen olyan allapot, hogy el a 3.3V -os ag, de akkor is probalgattam amikor eppen nem elt. De ha elindult onnantol nem all le soha magatol a 3.3. Bekapcsolhatom a gepet, csinalhatok akarmit. Amig elnem veszem a tapot.
Tudok folytast merni is, most elkezdtem felemelgetni a tekercseket elsonek es ellenorzom.
Zarlatot nem talaltam egyik tantalon sem egyelore. Kozben leszedtem a kapcsrajzot is ehhez a laphoz, ezt kezdem el atnyalazni amint vegeztem a tekercsekkel.
MS90 alaplap (Sony Vaio) kapcsrajz: Link
Koszi a helpet.
-
robick5
tag
-
robick5
tag
válasz
KillHates #1311 üzenetére
Nekm még mindíg a fluxal való áztatás utáni lassú profil a bevált módszer.
Illetve egy trükk ,amit szívesen megosztok veletek ,biztos találkoztatok már olyannal,hogy a fólián nem akar megtapadni a cin, rézkefe "bronzkefe",fogászati segédeszközök boltban is lehet venni,illetve festékboltban kb 400huf.Denszesz+ez a kefe jól megsikálod,majd láss csodát szépen elfut a forraszanyag,akár ólmos,akár ólommentes. És nem karcol,nyugodtan lehet használni ! -
-
ielektros
senior tag
válasz
KillHates #1212 üzenetére
Hasznaltok hasonlo POST card-okat mint amit az oreg is mutogat? A 386/486-os idokben volt nekem is vagy 3 fele ilyen POST card-om es sokszor segitett is a hibakeresesben, de laptopoknal elkepzelni nem tudom, hogy jo e valamire. Ara szinte nincs ezeknek a nyavajaknak 5-20€ szoval csak ki kellene probalni.
Link -
f27
senior tag
válasz
KillHates #1166 üzenetére
Megfelelő hőprofil kell hozzá és lelehet szedni mint egy BGA-t
persze 240fok felett pöppet szétég a foglalat,szóval kellően alatta kéne maradni külömben füst leszTegnap egy bizonyos márkaszerviz hozott 5 gépet és mind az ötnek az volt a baja.
Lestem ki a fejemből
Bár tudták ők is hogy ott a bibi. -
robick5
tag
válasz
KillHates #1157 üzenetére
FuckeR19: 99%,hogy a déli lesz a ludas,rakd újra a chipet,ha nem megy akkor szólj van vagy 5db lapom ilyen fujihoz. (bár valamennyi nem látja a billentyűzetet,vagy nincs rajta kép) Még nem volt időm foglalkozni velük,osztrák szervízből került hozzám,de a bga-kat nem piszkálták.
-
f27
senior tag
válasz
KillHates #1141 üzenetére
pobáld meg így
igaz hamár az eredetnevén adják akkor 35,000$ ba dobálják -
f27
senior tag
válasz
KillHates #1139 üzenetére
Ami gépekkel dolgoztam,ott kétféle képpe gyolyóztak.
Az egyik mikor egy robot egesével feltette a golyókat.
Illetve a másik mikor egy (nagyobb képkeret) közepében egy titán lemez befolt feszítve és azon keresztül kente fel a gép a ónpasztát.Mellesleg a LY -X4 utánérdemes nézned nemhiába választottam ezt a gépet,de megkeresem neked mindjárt a valódi nevét enek a gépnek
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hirdetni!
- Easun iSolar SMW 11kW Twin Hibrid inverter // Dupla MPPT // BMS // WiFi
- GAMER PC : RYZEN 7 5700G/// 32 GB DDR4 /// RX 6700 XT 12 GB /// 512 GB NVME
- GAMER MSI LAPTOP : 15,6" 144 HZ /// i5 12450H /// 16GB DDR4/// RTX 4050 6GB/// 1TB NVME
- Manfrotto 055 magnézium fotó-videófej Q5 gyorskioldóval
- Sony ECM-W2BT
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S23 Plus 256 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Már csak 12 db 5G ROUTER! - Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő (bolti áruk 100.000Ft)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged