- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- iPhone topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Kiborult a Nothing Phone (3) pletykakosara
-
Mobilarena
Bambu Lab X1 és P1P egy nagy innovációt tett le az asztalra 2022 ben ezzel megzavarva a 3D nyomtatók körüli állóvízet szerencsére!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sketch001
kezdő
válasz
icemad #11575 üzenetére
A lézerek között a bambu egyszerűségű cuccok az xtoolnál vannak... Ami vág is és nem vészesen - ahhoz képest - drága, az az s1. A mélységet ezzel a fókuszt magától állítja be, de nincs benne kamera úgyhogy kézzel kell beallitani hogy mi hol van. Ami szintén nem bonyolult dolog.
A sebesség és tarsaira meg vannak kalibraciok, mert anyagról meg attól függ hogy mi a cél kell beallitani hogy gravírozol, vágsz, akármi. De ez sem ordoglakat...
A lézer viszont egy nagy téma. És eloszor ki kell találni hogy mit akarsz gravirozni, vágni, és mi a keret. Aztán nézegess egy pár tesztet youtube - on, és látni fogod hogy mi a különbség a dióda, egy fiber, vagy a co között. Jelentős difi van ezek között tudásban és árban is.
-
Sketch001
kezdő
válasz
icemad #11552 üzenetére
Ami sokmindent tud az mindig kompromisszumos. A h2d ams2 lézer kombo pont az amit leirtal, de...
Az ams 2 pro szárít, de amíg szárít nem tudsz abból nyomtatni...
A h2d alapból 2k eur, lézerrel majd 3. És a lézer nem egy tiszta buli... Sűrű takarítás mellett is lerakodik a kosz olyan helyeken ahova soha nem férsz be takarítani... Azon túl meg a tudása is limitált a dedikált gépekhez képest. Ha az egyszerűbb hobbista lézereket nézed meg, egy xtool s2 brutálisan nagy munkadarabokat is tud kezelni ha kap egy futoszalagot, és van hozzá forgó tárgy rögzítő is. A galvos fiber lezerek sebessegben és minőségben köröket vernek gravirozasban a h2d-re.
Én soha nem tennék nyomtatóba lézert
-
Joshi
titán
Nekem ~1 hete már ugyan olyan mint a többi felület, lehet hogy már csak a fizetős csomagban maradt meg. Te előfizetsz a PH-ra?
-
Joshi
titán
"Ha fűtőszál és/vagy vezeték probléma lenne, akkor miért kapcsol be a ventilátor teljes fordulaton? Ez valami megelőző biztonsági program lenne, hogy ne égjen szét az egész?"
Meg mondom őszintén fogalmam sincs. A lényeg, hogy ha szétszeded, akkor minden egyes mozdulatot figyeld, hátha csak valami alkatrész rosszul illeszkedik, vagy valami hasonló. Ha szétszedted feltétlenül számolj be róla hogy mi lett a végkifejlet. -
Joshi
titán
A tárgyhűtő nem igazán hűtheti le a nozzlet, ott valami fűtőszál probléma vagy vezeték probléma lehet. Első körben nézd meg a Bambu Lab Wiki hibaelhárító utasításait.
-
poli27
Topikgazda
-
fabula
őstag
Nekem nincs A1-em, de mindkettővel, tehát a Minivel is lehet TPU-t nyomtatni, csak lassítani kell 30-50 mm/s közé és nem kell tárgyhűtés, sőt asztalfűtés is kevesebb, 30-45 C kell. Én amúgy nem közvetlen a sebességet állítom, hanem a Max. vol. speedet veszem le a filament profilban 3-4 mm3/s-re TPU-nál, ez felel meg 30-50 mm/s-nek. A visszahúzás sebességét is érdemes levenni 10mm/s-re és esetleg kicsit növelni a visszahúzás mértékét, de midenképp 1 mm alatt kell maradjon. Nekem a P1P-n így működik.
A TPU keménysége sem mindegy, a keményebb shore 90A és 95A TPU-kat künyebb nyomtatni, a puhábbakat 80A és alatta nehezebb, vagy nem is lehet szépen kinyomtatni.
Az ABS már keményebb dió az A1-eknek, ugyan is ahhoz zárt ház kell az állandó hőmérséklet miatt, egyébként vetemedni fog, illetve rétegelválások lesznek. Talán kisebb darabokat huzatpajzzsal meg lehet próbálni nyomtatni, de nagy dolgokra nem alkalmas. A huzatpajzs egy a tárgy köré nyomtatott 1 fal vastagságú henger, amit a tárggyal együtt nyomtat és a lehető legközelebb van hozzá.
Magát az A1 nyomtatókat tilos bedobozolni, mivel az elektronika hűtése akkor nem lesz megoldott és túlmelegedik. -
axlfsi
veterán
Hát ez jó kérdés, ... eddig jó volt vagy mindig ilyen volt? melyik anyaggal csinálja; az összes vagy egy specifikussal? nincs ott neked esetleg dugulás? Milyen anyaggal, milyen hőmérsékleten történik mindez? Ha skippelteted a kalibrációt a nyomtatás elején, hogy sikerül a nyomtatás, hibátlan?
Itt is írnak hasonló jelenségről... -
fabula
őstag
Nem egészen, mert a színváltáshoz a kakiba üríti ki a filamentet, a segédtornyban az egyenletes nyomást állítja be elsősorban, meg a kaki lerázása után maradt kis anyagfolyást törli le.
A másik, hogy nem csak színes nyomtatásnál csinálhat ilyet, hanem timelaps felvételnél is, ha hagyományos helyett simára állítod a BS-ben. -
icemad
nagyúr
Na közben megjött a csomag, 24 óra se kellett nekik.
Szóval gyorsan összeraktam és lemértem, hátha másnak is hasznos lehet.
Szélesség nálam 70 cm lett, de ezt úgy mértem, hogy nyomtatok "poop" kosarat a hotendhez, így abba kerül a szemét. Kb 40 perc és kész lesz. Nagyobb kosár méretnél, nyilván több hely kell.
Mélység nálam 55 cm, így kényelmesen tud előre hátra menni a bed és az ams lite is kb ennyi, ha van rajta tekercs.
Magasság 55 cm, mivel a hotend jobbra-balra mozog, így a teflon csövek magassága is változik. Úgy mértem, hogy 55 cm még jó.
Ezeket a sima natúr géphez mértem, extrák, pl fogantyú az A1 minihez nincsenek benne. Szerintem az nekem nem is kell.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! Lenovo Ideapad 3 Gamer notebook.I5 10300H / 16GB DDR4 / GTX 1650 / 250SSD +500HDD
- HP Victus 16-d10008tx 16.1" FHD IPS i7-12700 RTX 3060 16GB 512GB NVMe gar
- Lenovo Legion 5 Pro Gamer Laptop 2év garanciával (i7 13700HX, RTX 4060)
- IPhone 11 Pro max 64GB megkímélt új emelt kapacitású akku!
- Apple Pencil Pro bontatlan 1 év Apple jótállás
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest