- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- VoLTE/VoWiFi
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
-
Mobilarena
Bambu Lab X1 és P1P egy nagy innovációt tett le az asztalra 2022 ben ezzel megzavarva a 3D nyomtatók körüli állóvízet szerencsére!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Imy
veterán
Ha jó modelleid vannak, akkor igen lehet vele pontokat gyűjteni. Nekem csak pár sikeresebb modellem, de nagyon sok modellem (majdnem 300 db) van feltöltve. Így heti 1 de akár 2 kupon is beesik.
Annyi, hogy igen a nyomtató hosszabb idő alatt, vagy a filament me van hozzá.
Köszi a letöltést! -
Emunem
őstag
ha már unoka, majd nyomtatás közben ne legyen sokat a gyerköc a nyomtató környékén. Sajnos nem a leg egészségesebb a szag, ami távozik olyankor.
mondjuk én a PETG és PLA szagát (meg bármelyik üzemanyag szagát) nagyon bírom, szeretem a frissen nyomtatott cuccok szagát érezni...
-
Vesa
veterán
Teljesen jó az A1 Combo! A bed ugyanakkora mint a P1S-en, nyomtatási minősége is szinte azonos. Mindkettőt megvettem, még az életben nem nyomtattam ASA és ABS-t sem, a P1S-ben sem, és nem is nagyon fogok. Az A1 egy nagyon jó kis nyomtató, de mindenképp AMS-el vedd meg, mert azt viszont bánni fogod ha nincs.
-
JasL
őstag
Hát nézd, 8 éve nyomtatok, és még nem hiányzott az ABS se az ASA, soha nem nyomtattam ilyenekből. PLA, PETG, TPU volt rengeteg, kb mindenre is elég. Nyomtattam még PA-t is, de azt nem a P1S-emen. Az csak akkor kell, ha technikai alkatrészt nyomtatsz (én pl. RC autó pótalkatrészt), de hétköznapi cuccokhoz nem. Ha feljebb akarsz lépni, akkor pont ne az ABS/ASA tartson vissza, mert egy jobb PETG-CF nem sokkal van ezektől elmaradva. P1S inkább az AMS miatt jó, életemben nem volt ilyen könnyű elindítani egy nyomtatást különböző anyagokból. Szerintem kezdésnek elég az A1.
-
Vesa
veterán
Lehet, de kezdéshez azt az anyagot engedd el szerintem. Néztem mérési teszteket róla, szinte alig erősebb mint a normál anyagok, cserébe jó drága, és megeszi a PTE csövet, nozzle-t, extrudert. Ha veszel is erősebb anyagúakat ezekből, akkor is ledarálja csak sokkal később. Ha mégis veszel majd ilyet, figyelj a kompatibilitásra, mert AMS Lite-ban (ami az A1-hez való) nem lehet betenni mindengyiket, a PLA-CF-et mondjuk pont lehet, de a PETG-CF már nem.
-
molnartibor
tag
Szia!
Én csütörtökön 03.13 2pm körül rendeltem P1S Combót pár filamentel (EU store).
- Csütörtök estére lett tracking
- Péntek este pedig fel is éledtek (külön jön a nyomtató és külön az accsessory)
- Csütörtökre (03.20) jelzi hogy érkezik, a nyomtató DPD a kiegek DHL->Posta leszA nyomtatóra 16eur szállítást számolt fel. És a németektől jön.
-
-
Joshi
titán
"hogy az ilyen kezdő\láma kérdéseket megválaszolják."
Azzal semmi bajom nincs ha valaki nem tud dolgokat és kérdez. Azzal viszont már igen, hogy ignoráltad az első válaszomat és mással csverésztél, aztán meg még én vagyok a bunkó ha visszakérdezek. A másik meg hogy aki azzal jön hogy a barátja/haverja/ismerőse mondta... Na ettől eldobom az agyam. -
Joshi
titán
"De úgy látszik hogy Joshi fórumtárssal nem egy nyelvet beszélünk vagy csak kötözködni akar, vagy elfelejtette hogy annó valamikor ő is volt kezdő/láma a nyomtatás világába"
Erre a hozzászólásomra nem válaszoltál, hanem elkezdtél tovább kérdezősködni. Arról nem is beszélve, hogy te azt a tényt kérdőjelezted meg, hogy a gyártó által megadott méret annyi valójában.
Teljesen felesleges azon agyalni, hogy mekkora modellt tudsz nyomtatni, mert minden bed méretnél belefuthatsz abba, hogy már kicsi lesz. A szeletelő progikban van lehetőség a modell darabolására is.
A Bambu P1S valós bed mérete ~266mm, tehát le van belőle számolva a nyomtatófej által elfoglalt terület. Persze előfordulhat hogy bizonyos modelleknél ennél is kisebb méretben lehet csak nyomtatni.
-
ParadoxH
aktív tag
Lehet vele ekkorát nyomtatni. Azzal viszont számolni kell, hogy aránylag nagyobb eséllyel futhatsz bele ilyenkor tapadási vagy mondjuk magassági nyomtatásból eredő hibákba. Ennek is megvan a menete, hogy ezeket a kockázatokat hogy tudod minimalizálni. És a nyomtatott tárgytól is függ sokminden (tudsz-e alkalmazni mellette brim-et vagy suportot ha szükséges, stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó ASUS TUF F15 Gaming laptop i7-11800H RTX 3050 Ti 32GB 1.5TB SSD
- (50db) 250GB SATA Bazár (Samsung, Kingston, Crucial, Sandisk stb.)
- Lenovo LOQ 15APH8 15.6" FHD IPS Ryzen 7 7840HS RTX 4060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Okostelefonok és eszközök felújítása, akkucsere, törött kijelző csere, ODA-VISSZA FUTÁRRAL IS!
- ASUS Dual RTX 4060 OC 8GB GDDR6/Garancia 26-07-27/
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 127 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 (ELKELT)
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z370M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB ZALMAN S2 TG Corsair S650W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged