- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Google Pixel topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Fotók, videók mobillal
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Telekom mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
GeryFlash
veterán
válasz
Marci112233 #60967 üzenetére
RX 480-at inkább ajánlanám, nem AMD fanság vagy bármi, de az a 3GB nagyon necc lesz a következő 2-3-4 évben még Full HD-n is, a két kártya ára és sebessége ugyanolyan (15%os eltérések odavissza), de az az extra 1GB sokat fog számítani a későbbiekben.
Ha mindenképp Nvidinál maradnál akkor spórolj egy 6GB-os 1060-ra.
-
GeryFlash
veterán
válasz
távcsőves #60907 üzenetére
Megpróbálom, köszi
Illetve még most az jutott eszembe, hogy berakom a régi gépből a 160 wattos GTX 460-ot, mert eddig amit olvastam kommenteket azok mind Nvidiákra vonatkoztak. Tényleg nem tudom hova tenni, tisztába vagyok vele hogy a Delta nem a tápok Lamborghini-jei, de azért alapvetően nem szarok, az oké hogy nem tud leadni 400 wattot de hogy 330-at se... Erősebb tápot nehéz szerezni, látod hogy ez nem 2x12-es, de majd szétnézek. Nagyon idegesítő, a korábbi 320-asról amikor kiderült hogy nem elég és nem cserélhető mondták, hogy hát akkor gépcsere, lehetőleg 350 de inkább 400 wattos tápú gépre, amit meg is tettem, és most se megy. Még ha vmi 200 wattos szörnyről lenen szó, de könyörgök ez egy 110 wattos (alsó-) középkategória, egész rendszer fogyasztás nem lehet sokkal több 300 wattnál. És hogy mindkét újabb gépnél ugyanazok azok a tünetek az gyanús, lehet valami az elektromos hálózattal nem oké.
-
GeryFlash
veterán
válasz
turbokappa #60905 üzenetére
Mert
1.) Másnál 170 wattos VGA-k szaladgáltak, több ember használta ezt a gépet ezzel a táppal GTX [660]-nal 770 -nel 960-nal, amik mind többet fogyasztanak mint 110 Watt, szóval a tápnak elégnek kéne lennie. Ezek ugye mind 110 Watt TDP feletti kártyák
2.) Mert mintha ennek is valami HP szabvány tápja lenne, az alaplapba 2 sorban 9 pin menne bele, én amennyire tudom a szabvány 2x12, emiatt nem tudom azt se mire kéne kicserélni (az amúgy másoknál teljesen rendben lévő tápot).Reméltem hogy mondtok esetleg valamit,pl.: hogy R7 370 széria hiba/driverrel van baj esetleg az hogy próbáljam régebbi driverrel vagy mondjuk más konnektorba küldjem hátha az a probléma, és a régi gépben csak azért működik mert az összfogyaztás is kisebb (c2d 65 watt vs i5 95 watt). (Amit meg is csináltam, de nem segített).
Varmi remélem ezen jobban látszik, csináltam az alaplapi csatiról is képet
-
GeryFlash
veterán
Sziasztok!
Egy videokártya-tápegység dologban kérném a tanácsaitokat.
Adott volt egy HP 8200 CMT gép, i5 2400+8GB RAM+1 HDD. Ehhez vettem 2 hónapja egy R7 370-et (nem X-es), 110 Wattos Sapphire kiadás. A HP gében egy HP márkájú 320 wattos táp volt, a 6pint SATA-6pin átalakítóval oldottam meg. Sajnos az volt a helyzet, hogy Furmarkon mindent maxon tolva 10-20 mp között a monitor vagy színesen (zöld kék stb) világított vagy lekapcsolt. Egyértelmű volt számomra, hogy a tápegység lesz a bottleneck.
Mivel a HP 8-as szériában HP szabványtápok vannak, így nem lehet erősebbre cserélni (a méretük ATX, de az alaplapi csatijuk nem szabvány). Viszont 1 hete jó áron hozzá tudtam jutni egy HP Z210-eshez (nem vagyok HP fan, csak alapvetően a brand gépeket szeretem). Ebben egy 400 Wattos Delta táp van, a neten utána olvastam, sokan 150-170 wattos videokártyákkal (pl.: GTX 770) használták.
Felraktam a Win10-et+driver+furmark, beraktam a VGA-t (itt már tápból jövő 6 pin is volt, de később próbáltam SATA-6pin átalakítót), és ugyanazt kaptam az arcomba. Furmark megy fél percig, és kifagy. Ugyanez játékoknál, WoW, Skyrim 3-4 perc után színes képernyő...Arra gyanakodtam, hogy esetleg a VGA hibás, de beraktam a DC 7700-as gépembe, amiben egy 365 wattos HP táp van, ugyanazzal az átalakítóval, és ott hibátlanul ment, játékok is fél óráig, Furmark 15 perces teszt is lefutott .
A kérdésem, hogy mit csináljak, kölcsönbe nem nagyon tudok kérni 400 Watt feletti tápot (Z210-es szerencsére szabvány ATX, elvileg lehet cserélni), és az se tiszta, hogy a viszonylag korrekt (nem FSP-Corsair-Chieftec) de nem szutyok Delta táp se tudna a névleges 400 watt helyett mondjuk 350-360-ot leadni. Ha számolok egy össz rendszer fogyasztást akkor az i5+r7 370=205 watt, a többi meg maximum egy százas, tanácstalan vagyok, mert szerintem a 320 wattossal is mennie kéne, és a két gépben pontosan ugyanúgy áll le a dolog. Driverből a 299MB-os október eleji Crimsont raktam fel, a többszöri leállások után a teljesítmény küszöbös csúszkát huzigáltam, de nem sok hatása volt.
-
GeryFlash
veterán
Sziasztok!
Játékra vennék gépet, ez mennyire alkalmas? [link] Nem értek hozzá nagyon, de ez biztos gamer?
Üdv -
GeryFlash
veterán
válasz
Termi92 #38339 üzenetére
Kösz, már találtam, de szarnak egy pofon, először kék halált a gép, mert letöröltem az előző catalystot, utána sikerült leszednem a 13.1-et, erre a win7 azonnal rakta vissza, aztán azt is kilőttem felszenvedtem a 12.8a-t és a gép teljesen megbolondult (újraindítás után az intéző meg minden 5mp után leállt)... Remélem az intel összekapja magát igp téren, és sóval hinti be ennek a sz*r szemét cégnek a helyét, soha többé nem veszek semmiből AMD-t. És igen, a physx miatt ilyen szar, de anno működött, és az AMD elcseszte, a fórumokat telesírták a pc-sek de magasról szarnak rájuk. Undorító cég. Hihetetlen számomra hogy egy 2011-es játéknak a supportját ennyire leszarják.
-
GeryFlash
veterán
Hali!
Mafia 2 gondom lenne, egy 5770-es vgaval játszanám, ha a nem villognak a kép egyfolytában, Physxet lekapcsoltam, és már 3d analyzot is ráküldtem hogy kapcsolja ki a féyneket, de haogy nézem az csak tört verzión segít. Ugye a kedves AMD k*rta el az egészet, mivel a 12.8-as catalystig ment a dolog, és utána jött elő a hiba, egész neten nem találtam rá megoldást. Esetleg ha vki tudna egy 12.8-as catalystot (marha jó, hogy vissza kell butítanom a gépet egy játék mint, mert a hardvergyártó szarik bele) linkelni azt megköszönném, vagy ha van más megoldás akkor segítsetek
Ilyesmi van: [link] -
GeryFlash
veterán
válasz
TaylorXIII #33556 üzenetére
Ja, holnap felhívom őket, mennyi idő lenne, de nem értem, ez ekkora különlegesség?
sata to molex+ molex to pci-e mennyi lenne? Azért fura ennyi cuccon átküldeni azt a kis áramot
-
GeryFlash
veterán
válasz
energy4ever #33554 üzenetére
Lehet az lesz, de létezik: link1
link2A fogyasztást nem értem, valahogy nem tudom elhinni, mindenhol 108 wattot írnak, biztos csal a gyártó de nem ennyit szerintem. Anno amúgy volt ilyen kártyám, régi gépben, abban mondjuk nem 375 hanem 400 wattos chieftec táp volt, azzal nem volt gond, remélem ezzel se, abban két hdd volt ebben csak egy. A chieftec meg a hp szerintem egy szint lehet teljesítmény leadásban.
Szerk: ooh így egész más
Ja, az a fogyasztás egész konfig (vagy nem tudom, cpu nélkül meg túl kevés, na midn1).
Valahol csak lesz sata 15 pin to pci-e 6 pin -
GeryFlash
veterán
válasz
energy4ever #33552 üzenetére
Maxban nem 108 wattot eszik? Akkor még marad cirka 250 watt, proci 65 watt szal 180 csak elég lesz az alaplapnak meg egy vinyónak
-
GeryFlash
veterán
Hali!
Vettem egy Gigabyte 5770-es vga-t, és ahhoz keresek táp átalakítót, mert a egy Hp dc 7700-as gépem lenne 370 wattos táppal, de ha jól látom kizárólag sata csatlakozója van.
Vmi ilyesmi [ SATA 15 pin > 6 pin PCI Express] kellene nem?
Hol tudok ilyet kapni? Ahol néztem ott csak rendeslésre lenne és sürgős lenne, esteleg hardverapron nincs vki akinél tuti kapok?
Üdv és köszi előre is
Új hozzászólás Aktív témák
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- Apple iPhone 14Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1 év garancia
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix Thor Platinum II 1200W 80+Platinum Prémium tápegység!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Honor MagicBook 16 Ryzen 5 5600H 16GB 256GB FHD 144Hz
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest