- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Mindenki Z Fold7-et akar
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Yettel topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bélabácsi
tag
válasz
Bélabácsi #57576 üzenetére
Sziasztok!
Gondoltam megírom, hátha másnak is hasznos lehet: a Windows 10 és nVidia driver crash problémával kapcsolatban úgy tűnik találtam egy működő workaround-ot. Elnézést kérek a szokottnál hosszabb hozzászólásért. Mivel valószínűleg ahány ház, annyi szokás így nincs két egyforma rendszer és konfiguráció. Esetemben egyelőre 1 hete fagyásmentes a rendszer
VGA kártya: ASUS GTX660-DC2O-2GD5
nVidia driver verzió: 364.96
2 darab, DVI-on csatlakozó monitorral.Hónapok óta küzdöttem a "driver stops responding and successfully recovered" hibával és annak különböző változataival. Számos alkalommal az is előfordult, hogy egy egyszerű FireFox + Youtube is teljes fagyással megállította a rendszert. Játékok terén is igen vegyes volt az összkép: BattleField 4 egyik nVidia verzióval fagyott, a másikkal jól működött, amivel azonban a pl. a Half-Life döglött meg. A hibakeresés során igyekeztem minden hardver komponenst egyenként kizárni, végül maradt a szoftveres szintű hibakeresés. Több forrás és javaslat alapján próbálkoztam korábbi nVidia driver verziókkal is, de elég vegyesek voltak a tapasztalatok - több driver meglehetősen instabil volt.
Esetemben a következők segítettek:
• minden nVidia komponens szabályos eltávolítása a Control Panel / Programs and Features menüpontban
• reboot után Windows 10 safe mode-ban az esetleges nVidia maradványok eltávolítása DDU-val
• 364.96 (jelenleg még beta) driver letöltése és telepítése, a 3D Vision és a GeForce Experience kivételével
• az ASUS GPU Tweak szoftverben az eredetileg 108%-os gyári overclock visszavétele 98%-ra a GPU clock frequency csökkentésével
• a Logitech webkamerám a Windows elindulásakor egy autmatikusan elinduló szervizt indít el, ezt letiltottam (ezzel még a kamera elérhető maradt a Windows és alkalmazások számára).
• az nVidia Vezérlőpultban a "Power management mode" opciót "Prefer maximum performance" módra állítottam, valamint kikapcsoltam a "Vertical sync"-et.Remélem másnak is segítenek a fentiek. Ugyanezt megírtam az nVidia driver fórumában is.
Üdv,
-
Bélabácsi
tag
válasz
Bélabácsi #57537 üzenetére
Hát, azt hiszem én nem is nagyon akarok DisplayPort-ot használni
Igazából azért gondoltam áttérni a DVI-ról, mert küzdök a Windows 10 + nVidia driver fagyás + "driver crashed and recovered" hibával és egy lehetséges megoldás lehet más fórumok szerint a DP használata.
Tudom, ez a téma mélyre vezet, gondolom itt sem vagyok egyedül a problémávalÜdv,
-
SP4C3
veterán
válasz
Bélabácsi #57529 üzenetére
https://www.youtube.com/watch?v=Zgy5fX-VPCs
Ezer dollárért már elég minőségi, nem? Francokat...
-
Csupingo
veterán
válasz
Bélabácsi #57529 üzenetére
Én ilyen nagy ügyet nem csinálnék a dologból. Bemennék a legközelebbi boltba és mondjuk 3000 Ft környékén vennék egy kábelt. Ha nem jó, akkor könnyen vissza lehet vinni kicseréltetni. Nagyon ritka, hogy gond van egy új kábellel, hacsak nem fury, fury x, vagy nano kártyád van, azoknál már a kábelre is mutogat az amd, hogy amiatt csíkoznak a kártyák.
-
Csupingo
veterán
válasz
Bélabácsi #57155 üzenetére
Szerintem ez még nem sok. Akár 85 °C-ot is bírna hosszabb távon is gond nélkül. Rövidebb ideig 92-is akár.
Ha zavar, akkor kicsit mozgasd a levegőt a házban a házventikkel.
Vagy azt kipróbálni, hogy milyen hatással van rá, ha a kártya ventilátorait tekered kicsit feljebb, mondjuk msi ab-vel.csipszwizard: azok a hőfokok még nem rosszak, terhelve ugye?
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo ThinkPad X13 Yoga i5-10310U 16GB RAM 256GB SSD 13.3 FHD Touch 2in1
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3047, 94% Akkumulátor
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! I3 10100F / RTX 2060 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Gamer Notebook! Acer Nitro 5! Csere-Beszámítás! I5 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 500GB SSD!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest