- Android szakmai topik
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Google Pixel topik
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
Hirdetés
-
Mobilarena
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
cbm1974
tag
válasz
dethroner #75325 üzenetére
A 6600GT?
Még a 2. részéhez is kevés lenne, mert az 8-as szériával érzi jól magát, a 3. pedig min.8800, HD2900, de ajánlott HD5-ös, ill. gtx 480.
Annyit még elmondanék, hogy nekem 4magos procival, 8G ram, HD6850-el láthatóan akadozott, pedig ez bivaly volt akkor.
Ne felejtsük, hogy én 1920x1200-ben full maxon néztem és a gtx 980-al már kiválóan hasított!De hogy hajtanám meg friss játékkal, mikor már a furmark is eldobja teljes képernyőn?? Valószínű ez történne, de mikor nem találkozik hasonló korlátokkal, hiba nélkül, vígan teljesít! Az is fontos, hogy menet közben egyszer sem vágódott hanyatt, ha már elindult a grafikával, a kártya nem hibázott.Ez mitől lehetne ram hiba, de a gpu-nak sem lehet sok köze hozzá szerintem ?!
Majd meglátjuk a szervizest, az lesz mérvadó, mi meg csak találgatunk...
-
Csupingo
veterán
válasz
dethroner #75310 üzenetére
Jó ötlet lehet hdmi-hdmi kábellel is kipróbálni. Ha mondjuk 4k monitor, akkor hdmi high speed with ethernet kábel kell, ha csak fhd 60 Hz, akkor jóval olcsóbb is elég.
(#75312) droti25: kérdezz rá a kártya topikjában. Nem a legjobb, de talán vállalható.
-
Csupingo
veterán
válasz
dethroner #75224 üzenetére
Háát, akkor nálad talán egy javaslat se fog bejönni.
Dvi-re annyira nem jellemző ez, a kihúzás, bedugás se segít szerintem. Inkább DP-vel szokott vacakolni ha minden igaz és olyankor hdmi-t használva nem szoktak előjönni a gondok. A win 7 többnyire legacy módban szokott települni, szerintem akkor azt is kihúzhatjuk. Valamint a gyorsindítás kikapcsolásából adódó hibák megszűnése is inkább win 10 -re jellemző.
(Nem is tudom, hogy a 7-ben van e ilyen menüpont.)
Biztos, hogy alvó állapot nincs engedélyezve az energiagazdálkodásoknál?Esetleg még biosban lévő proci energiagazdálkodásra tudnék gondolni, vagy tényleg tápegység, esetleg végső esetben vga gond (bár az talán nem, mert hetente olvasni ilyen furcsaságokat tulajoktól tökéletesen működő kártyák esetén).
Akár a 18.12.1.1 drivert is kipróbálhatod, az elég stabil. Ha kell, akkor egy alapos ddu-s törlés után.
-
Csupingo
veterán
válasz
dethroner #75222 üzenetére
Az első talán lehet táphiba is, vagy "gyári hiba", amit mondjuk Csak DP-vel produkál, vagy hdmi-vel. Érdemes másik porton másik kábellel is kipróbálni, ha van lehetőség. Végső esetben alaplapi bios frissítéssel is lehet próbálkozni, vagy legacy módban telepített win-nel.
A második talán egy olyan dolog, ami már több éve visszatér az amd drivereiben. Nem tökéletes a zero cool, a sleep, stb. Tehát az inkább driver gond. Érdemes lehet helyette csak egy sima monitor kikapcsolást engedélyezni, az altatást pedig tiltani. Akár a win gyorsindítást is ki lehet kapcsolni.
Szerintem ezek a jelenségek inkább az amd-nél gyakran meglévő, felbukkanó kijavítatlan hibák miatt vannak és nem a kártya a rossz. -
Csupingo
veterán
válasz
dethroner #56910 üzenetére
Innen töltötted le? Ezen és ezen a fórumon sikerült megoldaniuk. Lehet, hogy 32 bites c++ -t is fel kéne tenned. (a 960 topikban talán többet tudnak segíteni)
Még ezt találtam: Files installed by Unigine Heaven DX11 Benchmark 2.5 version 2.5SHDocVw.dll - Assembly imported from type library 'SHDocVw'.
OpenAL32.dll (by Portions (C) Creative Labs and NVIDIA) - Standard OpenAL(TM) Library (Standard OpenAL(TM) Implementation)
wrap_oal.dll (by Creative Labs) - Creative Labs OpenAL32 (OpenAL32)
AxSHDocVw.dll
Unigine_x86.dll
unins000.exe - Setup/Uninstall
d3dcompiler_42.dll (by Microsoft) - Microsoft® DirectX for Windows® (Direct3D HLSL Compiler)
d3dx10_42.dll (by Microsoft) - Direct3D 10.1 Extensions
d3dx11_42.dll
d3dx9_42.dll - Direct3D 9 Extensions
msvcr100.dll - Microsoft® Visual Studio® 2010 (Microsoft® C Runtime Library) -
Csupingo
veterán
válasz
dethroner #56901 üzenetére
A 64 bites microsoft visual c++ telepítettétek? Meg kéne próbálni több változatával, 2010, 2012 esetleg 2013.
Pedig más fórumokon ez volt a megoldás.
Meg kéne kérdezni pl. a 960 topikba, hogy akinek megy ez a progi, melyik visual c++ van a gépén. -
BlackPriest
őstag
válasz
dethroner #50094 üzenetére
asztalon jobbegér, képernyőfelbontás, ott meglátod a két megjelenítőt, fogod és áthúzod egyiket a másik mellé. másik, hogy belekattintasz a mostanidba és legördülőből kiválasztod, hogy az legyen az alapértelmezett, a másikba kattintva meg kiterjesztettet választasz vagy amit akarsz
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3033, 100% Akkumulátor
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 256GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3147
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest