- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Kikristályosodik a Razr 60
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Fotók, videók mobillal
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- One mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
agressiv
addikt
Semmitől. Esetéeg a vrm meghülyült és nagyobb feszt ad a magnak, de ez nem valószínű.
Az viszont nem kizárt, hogy léket kapott az egyik hőcső és egyszerűen nem működik.Amúgy a csodapasztáknak éppen VGA-n van jelentősége, mert nincs annyira rászorítva a hűtő a videókártyákon és nekem annó csak egy nagyon durva paszta segített A GTX260-on, ami dettó olyan volt, mint a gyári szürke, ami egyébként nagyon jó.
-
agressiv
addikt
válasz
kabibara27 #11482 üzenetére
Érdemes a Ti-re költeni, jól jönnek a plusz shaderek.
-
agressiv
addikt
válasz
cashback #11404 üzenetére
Dehogy ösztönzöm arra, hogy vegyen új alkatrészt. Erre vannak a tesztek, lehet ramot is tesztelni, lehet vinyót is berakni másik gépbe. A bad sector nagyon gyakran oka a nem induló windows-nak, amit a reinstall megold pár napig, aztán kezdődik minden előlről.
A tesztgép fél éve volt telepítve és azóta, ha nem volt benne az utóbbi 4 év minden kártyája, akkor egyik sem és még mindíg megy.
Ha a VGA csíkoz vagy hibás, akkor másik vásárlására ösztönzöm, mert végigjártam a javítgatós, reballos műsorokat (kolléga csinálja) és annyi pénzem ráment már, hogy most egy GTX580-am, lehetne kb.
Amúgy az én gépemben is cserélgetem a kártyákat és csak akkor volt ilyen problémám, amikor a kezemmel kifordítottam egy ramot a slotból, de elég csak picit hozzáérni és máris meghűlyül a gép. A Driver ilyet nem csinál, ha esetleg csinálna is (több rossz 6200-nál volt ilyen), akkor csökkentett módban elindul és driver törlésével, majd újratelepítésével megoldódik.
-
agressiv
addikt
válasz
andronymus #11366 üzenetére
A tápegységet érdemes lenne csekkolni, amúgy lehet, hogy szerelés közben hozzáértél a ramokhoz és kontakthiba van, ezért hűlyül meg a gép.
-
agressiv
addikt
válasz
VGAKILLER123 #11329 üzenetére
Az történt, hogy a forrasztás szétment, persze valószínűbb a lapka és a hordozója közti kontakt hibája, amit a nagy meleg ideiglenesen helyrehozott.
HollyBoni: Ne mondogasd a sütést állandóan, így is elég hülye van aki csinálja!!
-
agressiv
addikt
válasz
cashback #11217 üzenetére
viszont nálam soha nem volt nagy küzdelem a driverekkel... hiszen a hotfix mindig kéznél volt
Látod itt az ellentmondás, mert ha az AMD támogatná, akkor nem kellene hotfix. Az AMD nem csinál a HD 4xxxx szériából referenciát elvileg, csakis a gyártópartnerek csinálják őket és nekik is kell hozzá a drivert biztosítani, persze azóta úgynéz ki, hogy meggondolták magukat, de nem értem miért ez a cirkusz, mert nem a kisujjamból szopkodtam ki ezt.
Amúgy az X1950-en annó azért nem ment egy csomó játék, mert régi volt a driver és mindenféle hibák voltak vele.
G@ben
Nyomj a monitorokon auto beállítást.Vagy cserélj átalakítót, az ilyen átalakítók 90%-a szar.
-
agressiv
addikt
válasz
agressiv #11214 üzenetére
AGP-ből, ha tényleg az 1 GPU-s csúcs kell, az az X1950XTX ami peltier cellás hűtővel jött ki, és hamar meg is szűnt, mert a peltier, nem bírta...
cashback: Ez valóban érdekes, mert én ezt az AMD oldaláról szedtem és egy az egyben onnan van az infó. AGP-s 939-es rendszerből gyaláztam ki a maximumot az AMD támogatása nélkül. és ennyit sikerült kihozni belőle és a támogatás hiánya miatt váltottam platformot. Persze azóta a meló miatt is a nehalem mellett döntöttem.... Ami azért tud valamit. De komolyan végigjártam az AGP minden kínlódását 2 évig!!!
-
agressiv
addikt
válasz
cashback #11212 üzenetére
Ha nem támogatná nem adna ki újabb frissítéseket hozzá. Nem?
Nem is ad. Az nem az AGP verzióhoz van!!!!
Ezért nem kompatibilis vele!! Én már végig jártam ezt és nem kivánom senkinek. A 10.02 az ami hivatalosan támogatja az AGP-t mint mondtam az AMD nem támogatja az AGP-t, ha van is AGP-s kártya azt egy gyártó dobja ki, de drivert más nem csinál hozzá!!!
-
agressiv
addikt
válasz
cashback #11200 üzenetére
Olyan nincs hogy nem támogatja a saját gyártmányú kártyáit.
Az AMD nem támogatja az AGP kártyákat a 2000-es széri óta, csak a gyártók csináltak ilyet és támogatják.
Az AMD kvázi elitéli a rialto-s AGP megoldásokat...
Ez nem vicc és a fele sem tréfa, ha a gyártó nem csinál hozzá drivert, akkor mindegy. Mit gondolsz miért kell hotfix, ahhoz, hogy felismerje a telepítő?.... -
agressiv
addikt
válasz
audi100td #11173 üzenetére
Csak a halál 100%, de a leírtak klasszikus hiajelenségek és az például kizárt, hogy driver okozna ilyet, ráadásul BIOS alatt, amikor nem is megy a driver... nem is értem, hogy mitől jut valakinek az eszébe ilyesmi.
Végig gondolva: Megmerevedett a kép, majd újraindításnál nem adott képet. Egyértelmű, hogy a VGA meghalt. Eztuán a Windows-ban adott képet, de zöld pötyök voltak.... nyílván nem a processzor a hibás, vagy a lap például.
Majd utána már volt post alatt is kép, de a driver nem ment fel rá. Mivel a VGA Driverről beszélünk egyértelmű, ráadásul a driver előtte jó volt, tehát nyílván változott valami.
Az sem meglepő, hogy miután csesztetted egyszer csak megjvault, ugyanis a hő hatására erősen vetemedik, mind a nyák, a GPU és így tovább.Nem téged hülyéztelek.
-
agressiv
addikt
válasz
Eastwood #11151 üzenetére
Mi lehet a gond szerintetek?
Bios beállítás?
vagy már túl gyors az új lapom pci-e csatija a szalag kábelnak?Egyik sem. Az új alaplap valószínüleg nem csípi a kábel kapacitását és vagy ellenállását. Semmit sem lehet tenni, azzal a riser-el nem fog menni, viszont próbálkozhatsz másikfajta riser-el, hátha jó lesz valamelyikkel. Keresd meg szab.tam-ot, ő csinált passzív hűtőt VGA-hoz és risert használt amiből neki sem mindegyik működött, de kipróbált néhányat és volt ami bevált, ő szerintem tud mondani neked egy típust, ami valószínüleg jó lesz.
-
agressiv
addikt
válasz
audi100td #11131 üzenetére
Nem a Vram hibás, hanem a GPU-nál van kontakt hiba, ami a hőtágulás miatt ideiglenesen megoldódott, de kikapcsolás után, ha rendesen kihűl, nem valószínű, hogy megint jó lesz. Ha pedig sehogy se megy fel a rendes driver, akkor még máshol is van kontakt hiba és nem fog meggyógyulni magától.
-
agressiv
addikt
válasz
cashback #11087 üzenetére
Nem kell új dolgot venni, de nyílvánvaló, hogy a riser kártya nem használható az új lappal és csak azért kínlódni egy ilyen baromsággal, hogy fekvő házban legyen a gép összetákolva, nevetséges és nem nagyon van más megoldás.
Gondolom az új lap pci-expressz portja nincs annyira szűrve, vagy a riser szalagjénak ellenállása is meghülyíti.
Kell venni töbféle risert, hátha jó lesz az egyikkel.
-
agressiv
addikt
válasz
Vesztor87 #10835 üzenetére
NFS Shifttel játszott full hd-ban magas graf.ra állítva, azért állok értetlenül kicsit
Persze... Valakinek a 10FPS is "megy", de annak a játéknak olyan optimalizálatlan a motorja, hogy az én gépemen sem menne játszhatóan az említett grafikai beállításokkal, nem hogy egy 4670-en.
-
agressiv
addikt
-
agressiv
addikt
válasz
BigDarkJoy #10801 üzenetére
Ha nem bírja a táp, lekapcsol. Szét kellene szedni és belekukucskálni, de lehet, hogy a szellőző nyílásokon bekukucskálva is lehet látni.
-
agressiv
addikt
válasz
BigDarkJoy #10799 üzenetére
Nem kevés a táp, de lehet, hogy picit már puposak benne a kondenzátorok.
-
agressiv
addikt
válasz
littlemole #10740 üzenetére
A másik gépemben ami ugyan jóval erősebb gép
Egyértelmű, hogy az erős gépen nem szaggat, a gyenge gépen pedig szaggat.
-
agressiv
addikt
Mutatnék fényképeket a szkópról, de most nincs itt egyetlen seasonic sem, amúgy egyszerűen arról van szó, hogy nem tiszta a tápfesz.
Nem vagyok én mérnök, semmi ilyesmi, de egyszerűen nem tetszik a belviláguk, amióta javítok tápokat láttam már mindent és eddig csak az FSP győzött meg igazán, a seasonic-ban jónak tűnt és frankón működött is a túlfesz védelem például.
-
agressiv
addikt
válasz
Joseppe210 #10653 üzenetére
Bakker srácok ne ugorjatok be az ilyesmiknek, mert ezek a kártyát nagyon kevesek, főleg a mai játékokhoz, inkább nézzetek körül apróban és vegyetek egy GTX260-at vagy 280-at, amin lehet, hogy nincs garancia, viszont, ha csak fél évig megy, addig is legalább úgy megy, hogy azzal nincs gond, viszont ezek az új olcsó kártyák nagyon gyengék és még a garancia idő alatt is használhatatlanok leszenk, a gyenge teljesítmény miatt.
Én csak használt, de erős kártyákat veszek és szó szerint bármivel eljátszok, ami szerintem többet ér mint pár év garancia egy hurka kártyára ami semmire sem jó....
-
agressiv
addikt
válasz
bimbilla09 #10647 üzenetére
A Gridnél 100%, hogy túlcsordul a VGA ram, olyankor csinál ilyet.
-
agressiv
addikt
válasz
Ragnar95 #10569 üzenetére
Pedig most találtam egy külföldi leírást, hogy az OEM-ekbe is van GDDR3 meg GDDR5-is és a netes gépu-z képek alapján valóüszínüleg lényleg hármas, mert felismeri az 5-öst is.
És ami még bizonyítja, hogy a GDDR5-ös alap órajele 1000MHz a 3-asé pedig 900 és a tiéd is 900-on megy,
-
agressiv
addikt
válasz
droving #10540 üzenetére
Alpenföhn Peter. Ez a pontos típusa.
MeroM:
Nálad valami anomálisa miatt ment, illetve a DLL-ek hiányába gondolom nem is ment a physx, mert magas fizika beállítás mellett még az én szisztémám is kínlódik olykor a physX-el pedig egy 9800GT van pluszba ami fizikázik a 460 mellett...
Szerk. Ja most nézem, hogy te az asylummal játszol, én konkrétan a city-re gondoltam...
Új hozzászólás Aktív témák
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Xbox Series X|S
- Milyen TV-t vegyek?
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Apple MacBook
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS VS228DE FHD TN 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 64GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2190, 100% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
- LG 32GS94UX - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest