- iPhone topik
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Yettel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Hirdetés
-
Mobilarena
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
-
Üdv mindenkinek!
Találkozott már valaki a következő jelenséggel?
Adott egy GeForce 9600GT, rajta 2 darab (egyforma!) Samsung 931BW monitorral. Mindkét monitor DVI-on keresztül csatlakozik, kiterjesztett asztallal használom őket. Az egyik néha megbolondul, és vízszintes színes csíkok jelennek meg rajta. Van, hogy a kép is eltűnik 1-1 másodpercre. A másik monitor teljesen tünetmentes.
Kezdetben a DVI kábelre gyanakodtam, és kábelcsere után látszólag meg is oldódott a probléma, de aztán újra előjött. Van, hogy órákig tünetmentes a monitor. Már a harmadik DVI kábellel próbálom, de ugyanaz.
Videokártya 50 foknál nem melegebb sohasem.Van valami ötletetek? Egyáltalán, zavarhatja valami is a DVI-t?
-
Üdv!
Köszi a választ! Ezeket majdnem mind próbáltam, de nem vezetett eredményre. A dátumátírós megoldás érdekes lehet, erre nem gondoltam, ezt meg fogom próbálni! Egyébként nem *.exe-s a telepítő, hanem már ki van csomagolva, de a driverpakkban sincs semmilyen exe...
Végsősoron megpróbálok egy friss WinXP telepítést, hátha az segít, de ha úgy is kiakad, akkor valószínűleg a kártya hardveresen rossz.
-
-
Erre valaki?
-
Üdv mindenkinek!
A segítségeteket szeretném kérni.
Van egy Abit NV8-as lapom, amiben meghibásodott a PCI-Express slot - ellenben a PCI slotok jók. Szereztem bele egy 32mb-os S3 Savage4-es videokártyát, de nem akarja az igazságot a gép...
A WinXP alapból telepített hozzá drivert, de azt produkálja a kártya, hogyha belépek pl. TotalCommanderbe, és elkezdem görgetni egy mappa tartalmát, akkor befagy az egér, és vagy újraindul a gép, vagy kidob egy szöveget, hogy a "képernyőillesztő meghibásodott". Csökkentett módban nincs ez a hiba, ezért gondolom, hogy a driver körül lesz valami, de szeretném tudni, hogy találkoztatok-e már hasonlóval?Más PCI-os kártyával nem fagy meg, de nekem mindenképp ez a 32 megás Savage4 kellene.
Ha nem nyúlok a géphez, akkor nem indul újra, csak ha görgetem egy mappa tartalmát, de teljesen mindegy, mit görgetek, mindig lefagy...
Kerestem drivereket neten, de nem tudom ráerőltetni, mert mindig azon balhézik az XP, hogy már újabb driver van fenn.
Van valakinek valami ötlete?
-
-
...egészen hihetetlen, de most, hogy lefrissítettem a drivert, már nem csíkozza a képet. Ettől függetlenül nem hinném, hogy driverprobléma lenne, mert már a Windows betöltésénél is csíkozta...
-
Üdv mindenkinek!
Találkozott már valaki a következő jelenséggel?
Adott egy nVidia 9600GT videokártya, amin 2 darab DVI csatlakozó található. A monitoromat rácsatlakoztatom az "egyik" DVI-ra (DVI kábellel, tehát nem alakítom át D-SUB-ra), és azt produkálja, hogy random elveszi a képet 1 másodpercre, majd visszajön, valamint néha vízszintes fekete csíkok jelennek meg a monitoron. A DVI kábelre gyanakodtam, de furcsa módon ha átdugom a "másik" DVI-ba, akkor tökéletesen működik, nem veszi el a képet, és nem is csíkozza.
Létezik, hogy az egyik DVI nem jó, a másik pedig igen?! Egyáltalán, hallott már valaki ilyen hibáról?
Köszi a válaszokat előre is!
-
-
válasz
Taifa Díaz #34193 üzenetére
Akkor a .NET még mindig szükséges neki. Nem tudom, hogy a Win7 hogy reagál rá, de az XP-t megölte, legalábbis az indulást mindenképp.
-
válasz
keke69 #34178 üzenetére
Csak egy tipp, de nem lehet, hogy a .NET Framework lassítja be a gépet? Úgy tudom, a CCC-hez kell minimum a 2-est, de az újakhoz talán már a 4-es .NET keretrendszert is telepíteni...
Én WinXP-n jártam így. Van egy programom, amihez a 4-es .NET szükséges. Ha feltelepítem, 2 perccel lassabban indul el a gép - bár a leállásnál nem vettem észre, hogy lassabb lenne. Ha letörlöm, akkor megint gyorsan indul, bár akkor meg a programom nem indul el.
Szóval nézz rá erre is, hátha...
-
válasz
TaylorXIII #34149 üzenetére
Köszi! Megbeszélem a sráccal, aztán itt érdeklődünk!
-
Jó, igazából nem az összerakás a lényeg, azt én meg is csinálnám neki, de mondom, jó ideje nem követem az eseményeket, szóval nem vagyok tisztában azzal, hogy melyik VGA melyik lappal/procival/memóriával teljesít jól.
-
Köszi a választ mindkettőtöknek! Igen, az első gondolatom nekem is az volt, hogy egybegépet ne vegyen, de most, hogy ebben ti is megerősítettetek, így inkább lebeszélem a srácot ezekről!
Ahogy én tudom, egy valamire való videokártya 100.000 körül mozog újan, és akkor ugye hol a gép?! Szóval 120-ért minden benne van...hát mindenképp furcsa.
-
Üdv mindenkinek!
Egyik ismerősöm számítógépet szeretne venni, és elsősorban játékra fogja használni - ezért a VGA-s topicban teszem fel a kérdésem. Ezen az oldalon nézett ki magának 3 gépet, a Power Core HD 9-12-14-es PC-k közül akarja megvenni az egyiket. Én sajnos nem vagyok képbe a mai videokártyák terán, szóval kérdeznélek benneteket, hogy ezek a konfigok úgy egészében mennyire használhatóak játékra? CoD2, CoD4, Crysis, GTA, BF, Fifa...ilyesmikkel szeretne játszani a srác.
Köszi a válaszokat előre is!
-
válasz
BomiBoogie #24962 üzenetére
Ezt el tudom fogadni. Arra van valami megoldás, hogy ne 2600XT néven ismerje fel? Vagy ettől még teljes értékű a VGA? Futtatok majd rajta egy 3DMark-ot, talán azzal kiderül minden.
-
válasz
spista222 #24934 üzenetére
Egy kis változás. Külföldi fórumokon témázgattak róla, hogy a 11.3-as driverrel életre keltették a kártyát. Letöltöttem hát azt, és nekem is sikerült felélesztenem, csak most 2600XT-nek látja a gép...
Nem baj, össze fog ez állni!Más: a GPU órajele 300MHz, de azt írja az Everest, hogy az eredeti órajel 750MHz. Hogy is van ez?
-
válasz
Tommi000001 #24957 üzenetére
Aero nem fut?
-
-
-
válasz
BomiBoogie #24927 üzenetére
Everest-tel néztem, az látja minden adatát. Tehát nem csak mint ismeretlen eszköz, hanem meg tudom nézni a kártya összes paraméterét.
-
válasz
BomiBoogie #24924 üzenetére
Azért annyira már vagyok rutinos, ha szabad így fogalmaznom, hogy WinXP-re nem Win7-es drivert próbálok feltelepíteni. Szóval az oprendszer stimmelt, maradjunk annyiban.
Egyéb ötlet?
-
válasz
BomiBoogie #24920 üzenetére
Igen. A 101 megásra gondolsz, ugye?
Próbáltam, de már a telepítés közli velem, hogy nem talál kompatibilis hardvert. Megpróbáltam a kicsomagolt fájlokkal manuálisan telepíteni, de semmi... -
Üdv!
Szeretnék kérni egy kis segítséget / ötletet. Adott egy Sapphire ATI Radeon HD3650-es AGP-s videokártya, 256MB DDR2 memóriával. A problémám, hogy egyszerűen képtelen vagyok életre kelteni. Képet ad, nem csíkozza, minden rendben van vele, de a drivert nem akarja elfogadni. A Windows is látja, de már az ötödik driverrel próbálom - eredménytelenül.
Van valakinek tapasztalata ezen a téren?
Köszi!
-
-
Üdv!
Melyik kártya jobb? ATI x1950 vs. ATI HD3650? Nem feltétlen az érdekelne, hogy melyik újabb, sokkal inkább az, hogy melyik teljesít jobban.
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- GIGA AKCIÓ!!! AKTIVÁLATLAN iPad Air M2 11" WiFi + CELLULAR 512GB!!! KÉK
- MacBook Pro 14" M3 Pro 18GB RAM 512GB MAGYAR BILL 1 év garancia
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600X / RX 7600 / 32GB DDR4 / 1TB M.2 SSD
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest