- Motorola Edge 50 Pro - több Moto-erő kéne bele
- Samsung Galaxy S10 és S10+ duplateszt
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Külföldi SIM-ek itthon
-
Mobilarena
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
perfegor17
senior tag
Sziasztok van egy hd6870-es kártyám.Találtam neten egy hd6870-es kártyát mellé ami csíkoz.Menne együtt a 2 kártya CF-ben?
-
TechN7ne
nagyúr
Hali
Szereztem szinte ingyen egy MSI 4890-t,kipróbáltam de sajnos a képe csíkos,pontosabban 2db vastag csík van a megjelenítésben.
Lehet vele vlmit kezdeni,vagy kuka?
Üdv.
-
magyar1997
tag
válasz
speedydb23 #42046 üzenetére
Rendben. Köszönöm a gyors választ!
-
speedydb23
senior tag
válasz
magyar1997 #42045 üzenetére
Amennyiben az adatlapodon lévő tápegységgel szeretnéd használni abban az esetben én az mondanám, hogy inkább cseréld le a tápodat mielőtt bekötöd.
Az a táp egy ipari hulladék, és jó eséllyel tönkre fogja tenni a HDD-t vagy akármi mást a gépedben...
Kérdésedre a válasz pedig, hogy nem lesz semmi baj ha 6pin + molex átalakítós 6pin-t dugod a vga-ba.
-
magyar1997
tag
Sziasztok!
Van egy Sapphire Vapor-X HD4890 1GB DDR5 kártyám.--> [link]
Nos, ugye ennek kell 2db 6pines táp csati, most jelenleg molexes átalakítóval van megoldva. A tápomnak van 1 db 6pines pci-e csatija. A kérdésem az, hogy akkor semmi baja nem lesz, ha az egyik videókártyán lévő tápcsatiba dugom a ''rendes'' 6 pines tápcsatit, a másikba meg molexes átalakítóval? Remélem érthető volt, előre is köszönöm a segítségeteket! -
elbandi2
tag
válasz
varmi2 #42042 üzenetére
Gondoltam, de már megvan a 10méteres high speed kábel, elvezetve a vetítőhöz, csak a csatlakozás nem jött össze. Lebontottam a gyári adapter micro oldali burkolatát (csak zsugorcső volt rajt gyárilag, ez foglalja a legkisebb helyet) és látszik hogy hol engedte el a forrasztás. Egy hegyes pákával könnyen javíthatónak látom. Valamelyik este elugrom vele egy műszerész barátomhoz. Ha nem jön össze, akkor rendelek valamit, csak kb. bármelyiket veszem, meg kell faragni a házat, mert amiket látok a neten, semelyik nem fér bele
csak a gyári. Idióta megoldás
-
gygabor1981
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék tanácsot kérni tőletek VGA Bios frissítéssel kapcsolatban.
Nekem egy Gigabyte GV-R929OC-4GD kártyám van ami hynix memóriás.
Most vettem észre, hogy ehhez a típushoz is adtak ki 2 db új bios frissítést.
A gyári BIOS F11-es verziójú. A frissítések közül az egyik F12-es a másik F21-es.
A gigabyte oldalán pedig ezt írták:"Please note:
You can only update to a VBIOS version of the same series.
If your VBIOS version is:
F1, it can only be updated with VBIOS versions F2-F9.
F10, it can only be updated with VBIOS versions F11-F19.
F20, it can only be updated with VBIOS versions F21-F29."Szerintetek az F11-es virzióra felrakhatom az F21-est?
-
-
elbandi2
tag
Sziasztok!
Van egy Sapphire 7750 low profile kártya a mozis gépemben, aminek van egy DVI, egy microHDMI, és egy miniDisplayport kimenete. A fő kijelző egy lcd tv, és most kötnék mellé egy projektort. A tv egy DVI-HDMI átalakítóval van bekötve, ez megy gond nélkül. A kártya tartozéka volt egy microHDMI-HDMI átalakító kábel, ami pár használat után a micro oldalán megtört (gyenge konstrukcio-merev HDMI kábel kombo). Most vettem egy új adaptert, csak annyira közel van a kártyán az aljzat házhoz, hogy nem lehet tőle beledugni
.
Itt jön a kérdés, ha veszek egy miniDisplayport-HDMI átalakítót (itt több hely van), akkor menne a fullHD felbontás, esetlegesen DLP-link 3D lejátszással? Hang nem érdekes. Nem vagyok képben ezzel a csatlakozás típussal, még nem használtam ilyet, vagy maradjak microHDMI mellett, keressek valami olyan vékony átalakítót, ami belefér? -
zsoleszka17
tag
sziasztok ! t hátha tud valaki segíteni. vettem egy Alpinfhön Peter vga hűtőt! és a régi gpu csati van rajta amin 2 furat van és nekem a gtx 285 ömre nem megy rá. nem tudja valaki hol lehetne venni másik felfogatót? voltam boltba nem tudnak semmit ez ügyben.!
ez kéne
http://content.hwigroup.net/images/products/xl/127138/2/ekl_alpenfhn_peter.jpg
-
Csolt
tag
Sziasztok!
Szerintetek miért volt 0 °C-os a videokártyám az MSI Afterburner szerint? Bekapcsoltam a gépet és elindítottam egy letöltést, a monitort kikapcsoltam és magára hagytam egy időre a gépet. Amikor visszajöttem akkor fogadott ez a látvány. Azért is érdekes, mert a ventilátorok fordulatszáma is nulla volt.
-
vaakuum
addikt
Hoppá, nem is Cooler Master, hanem Corsair GS600-as.
-
vaakuum
addikt
A Cooler master 600-as tápja elég lehet egy 3570K-hoz meg egy 780Ti-hez tuning nélkül/minimál tuninggal (tápfesz piszkálás nélkülivel)?
-
Sanki
addikt
válasz
BomiBoogie #42027 üzenetére
Amit a konfigomban látsz az az én saját gépem, amibe meg ez a videokártya van az pedig egy teljesen más konfig. Amit tápot ajánlottak az egy FSP400-60APN volt. Az iArénát magamtól vettem... sajnos..
-
Sanki
addikt
válasz
BomiBoogie #42023 üzenetére
Másik gépbe sajnos jelenleg nem tudom bele rakni. Amúgy az lett volna az első.
Tápot a tápos fórumba ajánlották, szóval én hiszek nekik, hogy el kéne bírnia. Esetleg az én 500 wattos tápommal majd meg tudom nézni.
(#42024) VoidXs: Újratelepítettem a rendszert (win xp 32bit) és ugyanazt produkálta egy korábbi drivererrel is (viszont az 7800 gs-hez kerestem), de akkor megpróbálom úgy is, hogy egy 7950-hez valót rakok fel. Bugos háttérprogram alatt mit értesz pontosan? -
VoidXs
nagyúr
A hiba azt jelenti, hogy a driver bugos. Tényleg lehet az az oka, hogy félreérti a kártyát, vagy egyáltalán nem ismeri. Próbáld ki mindkét jelzett típus driverét, gondolom mindkettő legacy, vagy egy olyat, ami még a nagyobb típus megjelenése előttről van.
Vaaagy, valamelyik Windows Update nem szívleli a drivert, az is kiválthatja ezt, elvégre memória hozzáférési hiba, és egy driver alacsony szinten turkál, ott ha egy bájttal odébbküldi egy pointer, amibe beletúrt az oprendszer, vagy egy bugos háttérprogram (szintúgy valószínű, hogy van ilyened), az kékhalál.
-
Sanki
addikt
Erre valakinek valami ötlete?
-
Snooker
senior tag
válasz
Taifa Díaz #42020 üzenetére
Akkor ilyen vagy hasonló lehetséges rendszerrel már ne is álmodjak olyanokról mint pl a GTA V ?
-
Taifa Díaz
őstag
válasz
Snooker #42019 üzenetére
Na, oda pont kéne egy jó erős processzor, pláne Battlefield-hez, és a Core2Quad-ok utasításkészlete - valljuk be - esetenként már hiányos lehet egy-egy mai játéknál. De nem azt mondom, hogy nem fog futni, csak azt, hogy tudomásul kell venni, ha nem minden klappol, mikor a BF4-el játszol.
-
Snooker
senior tag
válasz
speedydb23 #42018 üzenetére
Egy ilyen kártyát egyáltalán beletudnék rakni az alaplapomba? Ahogy nézem ez PCIE 3.0, nekem az alaplapom szerintem csak sima PCI-E
Komolyan egy ilyen erős kártya kell hozzá vagy csak én maradtam le nagyon a hardver fejlődés szempontjából? Nem tudom mennyit számít, de a max felbontás amin tudok játszani az 1360x768
-
Snooker
senior tag
válasz
senzaj #42013 üzenetére
Mert nem akarom az egész rendszert cserélni csak a VGA-t. Nem játszok már annyit, hogy megérje nekem jelenleg, de azért az újabb játékokkal szívesen játszanék (nem kell nekem a legnagyobb felbontás és legnagyobb élsimítás). VGA új, procit azt tudom, hogy csak használtan tudnék szerezni
-
tescodr
aktív tag
Valami tipp az én problémamra?
-
tescodr
aktív tag
válasz
speedydb23 #42011 üzenetére
ha tápos lenne terhelés alatt fagyna de ilyen nem volt ha elindult szépen ment crysis 3,far cry 3 és bf 4 is ultrán... ha kicsi lenne a táp a többlet fogyasztás alatt bekakált volna...
-
Snooker
senior tag
Sajnos eljött az idő, hogy új vga után nézek akármennyire is nem akarok költeni már a PC-re.
Jelenleg egy HD4850-em van, ami felett már jócskán eljárt az idő és már kezd is besz*rni, de lehet csak a meleg miatt..
lényeg, hogy az új kártya támogassa a DX11-et (bf4, és a cod-ok miatt), és 25 ezer forint alatt legyen, illetve a legfontosabb, hogy kompatibilis legyen a jelenlegi alkatrészeimmel: Giga GA P35 DS3, Core 2 Duo E6550, 400 W FPS BSII, 2x2 GB Ocz. Mi(ke)t ajánlotok?
ha nagyon muszáj talán még egy erősebb procira kitudom spórolni a pénzt, de maradni kell a s775-nél
-
tescodr
aktív tag
Van egy igen rejtélyes esetem a saját gépemmel.. miért is ne ezzel lenne gond....
Szóval lecseréltem a régi videó kártyám (hd4670) egy új korszerűre mondván ideje van korszerűsíteni.
Vettem is egy korszerű csodát név szerint: Shappire r7 260x Oc 1gb
És a gépem megmakacsolta magát először mikor bele raktam nem indult el a gép csak az integrált vga-val
az új vgan megpörgette 2 szer a ventit és kész.
Gondoltam kicsi a 450w-os táp hát lecseréltem egy 550-esre igaz noname de ezzel mennie kell,gondoltam én naívan...
Új táp új kártya,uccu bele a gépbe de jött az ismerős üzenet a monitorbólo Signal de a gép megint indul az integráltal.... gép kikapcs újra elindít,nem tudom milyen megfontolásból cselekedtem,valószínűleg ideg... és láss csodát a gép elindul és a kártya is... terhelés alatt is szépen muzsikál... gondoltam megoldódott de nem...
A tünetei a következők ha hidegen indítom a gépet sokáig nem használtam tehát reggel alvás után bekapcsolom vagy a meló után akkor minden 2.-3. indításra indul el csak az új kártyával
ha melegen leállítom vagy restartolok semmi gond..
Most vissza ment garanciába,vissza raktam a régi hd4670-es kártyát ezzel semmi baj sincs...kb 10 éve foglalkozom informatikával,ebbe bele tartozik a szervíz tapasztalatom is és ilyet még nem pipáltam... ha valakinek van ötlete mi lehet azt megköszönném mert én tanácstalan vagyok.
Gépem adatai:
Lap:asrock N68-s3 UCC
Táp új igaz noname 550w 1 év gar.
Processzorhenom 2 x2 555 black edition => core unlock phenom 2 x4 b55
Ram: kingmax 6gb ddr3 1333mhz -
Ezekiel Ston
senior tag
Valaki az én kérdéseimr tudja a választ?
-
GabeszTdi
csendes tag
válasz
speedydb23 #42006 üzenetére
oké megcsináltam úgy néz ki most jó, köszi
-
GabeszTdi
csendes tag
na ki gugliztam ezt
1, Eltávolítod a drivert (vezérlőpult/program eltávolítása/ATI Catalyst Install Manager) Ne töröld le a "C" meghajtó gyökerében lévő ATI mappát !
2, Újraindítás
3, Az újraindítás után a "C" meghajtón lévő "C:/ATI/Support/11-3.../Config/InstallManager.cfg" fájlt megnyitod a jegyzettömb segítségével. A fájl megnyitása után, annak legalsó sorában lévő "WorkaroundInstall=false" bejegyzést módosítod, hogy a false helyett azt írod be, hogy true. Ezután lemented a fájlt. (Fájl/mentés)
4, C:/ATI/Support/11-4...../setup.exe ---> Innen telepíted a drivert
5, Újraindításna ezzel a módszerrel sikerült telepíteni, de így is kaptam egy olyan hiba üzenetet hogy a telepítő csomag hibás, ha tiszta röhely hogy csak frissíteni akartam és itt szívok vele
viszont települt és nem látok hibát, érdekes tuti valami nem lesz jó
-
CJ4567
nagyúr
válasz
Ezekiel Ston #41996 üzenetére
Próbáld meg Google Krómmal, hátha azzal jó.
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core i7-9700 CPU, processzor (SRG13)- Számla, garancia
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB Black 24Hónap Jótállással Teljesen Új Bontatlan
- BESZÁMÍTÁS! ASRock AB350 R5 1600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 6GB Rampage SHIVA Corsair 450W
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Corsair K100 Air wireless (CH-913A01U-DE) DE SN - A1E4G325503IVC
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest