- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Légies iPhone halvány színei
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Yettel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tv
senior tag
Azt javaslom, hogy ne frissíts romot rajta. Ahogy nézem, ez már bőven nem az első kiadott rom-ja a készüléknek (persze azért van sok újabb is), szóval az alapvető hibák már biztos ki vannak benne javítva. Igazából nem tudom mi lenne a célod a frissítéssel, de sztem erre a készülékre nem jó ötlet túl új/telepakolt romot tenni. Csinálj egy hardresetet szerintem, aztán használd. Ennyi
-
kingabo
őstag
Ezeket a verzió számokat durva példával élve kb kezelheted úgy, mint a gépeden: az egyik sp3as xp a másik w7. (rom verzió szám) Pl a vga-dhoz (meg a többihez) az xp-s driver nem lesz jó a w7hez valószínűleg. (radio vesion)
"ezt találtam a neten, az xda oldaláról jutottam de:
http://wiki.xda-developers.com/index.php?pagename=HTC_Wizarditt mire kattintsak?
"List of Wizard-compatible ROMS" ?"
Ezeket linkeltem a korábbihsz-emben."mert ha ott vagyok, számomra semmi nem derült ki, nem tudom mit takar a táblázat, mi micsoda."
Az oldal tetején van egy minta táblázat benne magyarázatokkal, hogy melyik sor mit jelent. Ez gondolom gyors áttekintésre jó, a rom topikjában van leírva minden fontos infó. Ha érteni akarod miért jött létre ez a táblázatos oldal: itt van ömlesztve az összes létező rom, itt aztán elég nehéz átlátni a dolgokat.
Egy jó tanács: ha nincs időd / kedved átrágni magad az xda wiki-s leírásain, kétszer is gondold meg, hogy belekezdesz-e! Mert ha elrontod a géped azért CSAK Te vagy a felelős. (bocs, de az az érzésem, hogy nem nagyon olvasol utána a dolgoknak vagy csak átfutsz rajta és nem tudod mi miért van, miért kell, így könnyen csalódás érhet, vagy még rosszabb)
-
kingabo
őstag
"Honna tudom meg a rom verzióját?"
Start menü: Setting: System fül: Device information, Rom verion sor.
"továbbá a xda-n nem igazodok ki, hol taálom meg az ajánlott radio romot hozzá?"
Az adott rom topikjában kéne leírva lennie, amit az előző hsz-ben linkeltél, abban pont nem írják. Ha valami gondod támad a telefon résszel egy új rommal, akkor frissítsd a mostaniról a legújabbra. (korábban linkeltem ha jól rémlik hol vannak a rádió romok)"azt hittem eddig, hogy a radio rom, meg az oprendszer az ugyanaz..."
Ez nagyon nem igaz. A rádió romot fogd fel mint egy drivert a telefon részhez, amire az oprendszernek szüksége van.Ajánlom, hogy mielött belekezdesz olvasd el a faq-t FIGYELMESEN, mert így elég könnyen tönkre teheted a géped. A rom-hoz amit linkeltem, itt a figyelmeztetés rész, itt is rengeteg fontos dolog le van írva.
-
Tv
senior tag
Radio rom-t inkább ne frissíts, ha nem muszáj. Inkább csak az OS-t ,főleg ha kezdő vagy még a dologban (én is az vagyok). Nem arról van szó, hogy bonyolult lenne, de sok készüléket véglegesen használhatatlanná tesz, ha nem megfelelő radio kerül rá (legalábbis xda-n rengetegen panaszkodnak erre, és több helyen fel is van hívva a figyelem, hogy radiot csak akkor frissíts ha muszáj). A wizard-ra szerintem wm 6-nál újabbat nem érdemes tenni, mert nem túlzottan erős a processzora. A frissítést én mindenképp sd kártyáról ajánlom, teljesen feltöltött akksival. Én jobban kedvelem a sima (pl. Htc) romokat, mint amibe pakolászva van minden ész nélkül. Aztán majd alakítod ahogy szeretnéd.
ui.: Romcserénél mindig megvan a veszélye, hogy véglegesen használhatatlanná válik a készüléked, és senki nem vállal felelősséget ezért. Ezzel légy tisztában, mielőtt hozzálátsz.
-
kingabo
őstag
"A romok topikjaiban le van írva, hogy milyen is pontosan."
Kontrét pl: [link], ott az oprendszer, a telepített progik...
"touchflo2d/3d"
A kezelőfelületet hívják touchflo-nak, van 2d-s és 3d-s változata, az utobbi szebb viszont lassabb"egyedi / optimalizált beállítások"
Ezen nem tudom mit lehetne magyarázni. Ahogy a pc-den lévő win-hez, úgy a winmo-hoz is vannak egyedi beállítási lehetőségek, registry beállítások amik optimálisak az adott romhoz."kinézet"
Milyen theme (ha úgy tetszik skin) van alapból beállítva."..."
Amik a fentiekbe nem fértek be -
kingabo
őstag
Elvileg bármelyiket. A különbség -a sajátomból kiindulva- oprendszer(6.0, 6.1, 6.5), telepített progik: szinte semmi / csak ami nagyon fontos / egy rakat (nyilván ettől függ a szabad ram mérete...), touchflo2d/3d, egyedi / optimalizált beállítások, kinézet... A romok topikjaiban le van írva, hogy milyen is pontosan.
-
kingabo
őstag
A faq-s oldalon List of Wizard-compatible ROMS, SD card method, ill az oldal közepe táján van egy "Radio Rom:" rész.
-
kingabo
őstag
Pf az fura, én nem találkoztam ilyen hibával. Esetleg nézz szét xda-n a wizard topikjában, vagy a xda-s faq-ban, utobbin elég sok infó van rom frissítésről.
Én úgy tudom akkor nem kell hardspl.
Egy új radio driver biztosan kelleni fog az új rendszerhez, ha jóval újabb a jelenleginél.
Elvileg valahogy megoldható, hogy memókártyáról is frissíteni lehessen a romot, ha a bootloader támogatja. Hogy a wizardé tudja-e, azt passzolom. -
kingabo
őstag
Kérdés mikor bontja az ac-val a kapcsolatot? Miközben másolja fel a romot, vagy utána? Mert utána úgy rémlik KELL is, hogy az ac-val bontsa a kapcsolatot. Ha független a pda-d nincs szükség a hardspl-re. A t és társai megprobálják levédeni a ppc-t, hogy csak a saját rom-jukat lehessen rájuk feltenni, ennek a védelemnek az eltávolításához kell a hardsql.
(#7242) smokk.: vagy keress vissza itt a fórumban, vagy gugli a barátod.
Korábban talán a pim backup-ot ajánlották, de lehet rosszul emlékszem... -
korpicschess
veterán
Ez a felrobbanás ez jó
Sehogy sincs hang? Telefon hangszorón sincs? Headsettel próbáltad?
Hogyha headset-tel megy akkor hangszóró hiba. Ha azzal se akkor van sanszod rá, hogy szoftver.
Nem tudom, hogy van-e Sone ROM Qtek 9100-ra, de az xda-developers-en találsz hozzá.Nem HardSPL hanem unsigned HardSPL kell főzött ROMhoz
-
-
Inkább a "személyreszabott" Windows verzióknak mondanám a főzött ROM-okat.
Az viszont helyes, hogy a gép ROM-ja ezekkel felülírható, ha telepítettél Hard SPL-t.A Hard SPL előfeltétele a "főzött" ROM feltételének.
Bocs, most olvastam vissza, neked egy Qtek 9100 géped van, akkor lehet, már már van rajta hard SPL, vagy máshogy hívják.
Ezt egy főzött ROM telepítésekor derítheted ki. Amennyiben simán felmegy, nincs gond, amennyiben hibát ír ki, telepítened kell egy ilyet.
-
A Sone ROM egy olyan, "főzött" ROM-verzió, amit valaki az eredeti ROM módosításával alkotott meg, a saját szája íze szerint módosítva azt.
Sokan dicsérik az ő ROM-verzióit, viszont fontos, hogy alapból nem tudod feltelepíteni a gépre, előtte azt hiszem, Hard SPL kell hozzá. Ez teszi lehetővé, hogy ne csak hivatalos ROM kerülhessen fel a gépre.
-
Tv
senior tag
A szoftverek általában .cab kiterjesztésben vannak, ezeket csak fel kell másolni a készülékre és a fájlkezelőből telepíteni. Némelyik progiramhoz viszont Activsync kell a telepítéshez.
Azt meg, hogy mire van szükséged, csak te tudhatodSzoftveresen nem igazán lehet tönkretenni szerintem (azért az ilyen proci tuningoló progikat mellőzd inkább). Legfeljebb hard-reset kell majd, de az sem nagy kaland.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Google Home/Nest
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Formula-1
- Előrendelhető a OnePlus Pad 3
- Anime filmek és sorozatok
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Gitáros topic
- Hobby rádiós topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I W10 I CAM I Garancia!
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 15" 2018 i9 9850HK 32GB 500GB 560X 4GB garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 7600 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Beszámítás! Apple Mac Mini 2024 M4 16GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest