- Ne legyetek bátorak, ha ezt a rollert választjátok - OOTD T10
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Légies iPhone halvány színei
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Google Pixel topik
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Aktív témák
-
Csabee.
nagyúr
válasz
jolti05 #13503 üzenetére
hát az mindenesetre érdekes, mert hálózatra elég sokat lesz dugva, és zavaró lesz egy idő után sajnos :S de az ilyen eladókat se értem, ha tudja hogy nem jó akkro mért nem mondja..:S soha nem vertem még át senkit akinek aladtam, pedig jó pár üzletet lebonyolítottam már
-
válasz
jolti05 #5367 üzenetére
"Integrálttal nem tudok HD filmet nézni?"
Nemigazán. A HD dekódolást általában vagy a proci, v jó esetben a VGA végzi: ergo ha erős a procid (a sempron sajna nem ez a kategória) akkor csúnyán akadozhatik a HD film
hardveres HD-gyorsítást (MPEG4 és VC-1) sajna csak a HD-előtagú radeonok tudnak, belőlük a legolcsóbb a HD2300. (fontos! létezik x2300, viszont abban NINCS videokódoló chip)
Prociból meg azért kell picit combosabb, mert mi van, ha nem MPEG2-4 vagy VC-1 a lejátszandó videó...
RAM-árak: egyszerűen a világpiac hozta (tudod, olaj fel, RAM le
), manapság márkás 4GB-os DDR2 (nem ddr1!) szetet kapsz 30eFt-ból
Tehát, ha racionálisak akarunk lenni, és olyan gépet akarunk összerakni neked, ami szépen viszi a HD-filmeket, és nem szabadna drágának se lennie:
VGA: ATI HD2300 (jobb az NV8400-nál, mert az nem tud VC-1-et)
CPU: turion x2 1.6GHz
1GB RAM (MINIMUM, ez uis olcsó)A többi mind1. ennél kisebb konfiból nemigen ússza meg az ember...
-
válasz
jolti05 #5341 üzenetére
Azért a mai világban mindenképp javasolnék egy 2magos procit a rendszer lelkének (ne feledd, notiknál nincs CPU tuning) +ha HD minőségben szeretnél videózni, akkor pl egy mobility HD2400XT-t VGA-nak. Nincs olyan vészes áruk, sztem 200 alatt megúszod. A nagyon olcsókkal (150k>) vigyázni kell, előszeretettel hajigálják össze kopós/törős hulladékműanyagból.
-
bikmakk
tag
válasz
jolti05 #5341 üzenetére
Már az elején érdemes megjegyezni, hogy egy notebook sosem nyújt akkora teljesítményt mint egy asztali gép: netezni, filmet nézni bőven elég.
- Processzorteljesítmény sem lehet gond ha jól választasz, és egy erősebb processzor nem is fogyaszt lényegesen többet.
- Memóriát természetesen lehet bővíteni, de ha Te csinálod az ugyanúgy garanciavesztéssel jár mint a konfigurációban vásárolt gépek esetében. Ha ők csinálják meg drága
- Játékra nem érdemes használni, de ha néha szeretnél, akkor olyat keress amiben nem integrált, hanem mxm-es videókártya van. (Ezek viszont nagyban csökkentik az akkumlátor üzemidejét.) Ha mindenképp integráltat szeretnél, akkor a "Vista Capable" feliratot keresd. (Azt hiszem ez van rájuk írva...nem azért mert Vista, hanem mert a Vista eleve magasabb grafikai teljesítményt vár el.)
Az 1 x VGA az egy db VGA kimenetre utal, ez többnyire D-SUB-ot szokott jelenteni. (Néha elírják és olyankor HDMI-t) Tehát lehet hogy szükséged lesz hozzá átalakítóra is, ha a monitorodat hozzá szeretnéd kötni. (De szoktak is adni hozzá ilyet.) És igen, tulajdonképpen simán használhatod az asztali monitorral is, csak legyen USB-s egered és billentyűzeted, ugyanis a PS/2 csatlakozó viszonylag ritka.
Azt nem tudom, hogy az erősítőd milyen csatlakozókkal rendelkezik, a notebookokon maximum 3 jack dugó szokott lenni, de gyakoribb hogy csak 2 van.Azt hiszem minden kérdésedre válaszoltam, hogy milyet érdemes vanni az nyilván az igényeidtől függ. Érdemes meggondolni, mert ha nem használnád ki a hordozhatóságot szvsz fölösleges venned.
Aktív témák
Hirdetés
- Ne legyetek bátorak, ha ezt a rollert választjátok - OOTD T10
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Everest / AIDA64 topik
- Nyaralás topik
- BestBuy topik
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4)
- Futás, futópályák
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- További aktív témák...
- HP Elitebook 840 G8, I7-1185G7, 32 GB RAM, 512 SSD (MAGYAR VILÁGÍTÓ BILLENTYŰZET)
- Új ASUS VivoBook 15 X1504VA - 15,6"FHD IPS - i5-1335U - 16GB - 512GB - Win11 - 1,5 év gari - MAGYAR
- Eladó ASUS ROG Zephyrus G14 GA401Q + teljes gamer szett --csere is érdekel
- LOQ 15IRH8 15.6" FHD IPS i7-13620H RTX 4050 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- HP EliteBook 840G10 - i5-1350P!!!! nem U!!! Vadiúj!
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G7 - i7-10GEN I 16GB I 512GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest