- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Realme GT 2 - aláírjuk
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel topik
- Kis telefon hatalmas teleppel
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Xiaomi 14 Ultra - Leica hercegnő
Aktív témák
-
Dell XPS
veterán
válasz
Nemesys #42714 üzenetére
Most akkor csinálja ha bemelegszik
Akkor félreértettem, és örülök, hogy ezen túl vagy!Már régen nem a laptop tölti az akkumulátort, hanem az abban lévő elektronika. Figyeli az elhasználódást, regenerálást, kommunikál a géppel. A használat során az elektronika dönti el, hogy használható e még az akkumulátor.
Szerintem nem a legjobb dolog feltölteni, majd kivenni a gépből, kímélés céljából, ugyanis az alatt az ídő alatt is merül, csökken folyamatosan a cellák kapacitása. De az elektronika ezt nem igazán látja, így újra a laptopba helyezve megint 100%-osra töltve azt hiszi minden rendben és nem tudja, hogy közben mennyit csökkent a cella kapacitás, nincs mihez képest mérnie a töltés mennyiségét.
Amikor egyszer le kell merülnie, attól a pillanattól megint lesz mihez képest számolni a töltést.
A windows energia profilban 2% a kritikus töltés, ez alatt kikapcsol a gép. Soha nem merül le 2% alá. Ez jó is így, csakhogy a 2% egyáltalán nem biztos, hogy annyi. Ráadásul, ha a 2%-ot veszi alapnak, és erre számolja a töltést, akkor a 100% helyett már csak 98%-on fog állni az akkumulátor.
Azért is kell néha lemeríteni teljesen, de a valóságban olyankor sem merül le mert az akkumulátorban lévő elektronika ezt nem hagyja. -
Dell XPS
veterán
válasz
Nemesys #42709 üzenetére
Nézek valami programot az akksira, az úgy nem igazán jó amit írtál róla, Próbáltad teljesen lemeríteni, majd visszatölteni? Egy mélykisűlés nem ártana neki szerintem, reméljük nem cella kapacitás a gondja. Végig a gépben volt mindig az akkumulátor? Az LCD-re visszatérve ott külső monitoron ki volt szűrve a VGA, és maradt a kábel, vagy az LCD panel probléma. Nekem panel gyanús a dolog (panel elektronika), de most nem teljesen emlékszem vissza az előzményekre.
-
Dell XPS
veterán
válasz
Nemesys #42704 üzenetére
Szia,
Amennyiben emlékeim nem csalnak, nemrég voltak problémáid a géppel. Szerintem az akkumulátor esetében ugyan olyan minőségben kellene nézned filmeket (youtube tartalmakat) mind ha tápon üzemeltetnéd, legfeljebb rövidebb ideig. Természetesen ebben azért szerepet játszik az energiagazdálkodás beállítása. Szóval menni kellene, amennyiben jó az akkumulátor kapacitása......
-
endruboy1
senior tag
válasz
Nemesys #41519 üzenetére
Mindenképpen takarítani ill. újrapasztázni kellene a gépet és megnézni hogy javul-e. Ezen felül a érdemes a legfrissebb elérhető drivert használni az is okozhat melegedési problémát. Vibrálás elég sok minden miatt lehet, az is előfordulhat hogy az LCD panel szalagkábele meglazult vagy rosszabb esetben megtört a sok ki-be csukás miatt. Ezen felül a szokásos BIOS frissítéssel lehetne kezdeni szerintem..
Ja igen: GPU-t cserélni notiban nagyon ritkán lehet, mostanában szinte soha. Ugyanis nem ilyen lábai vannak a chipnek és egy tokba van belenyomva hanem rá van forrasztva az alaplapra.
Aktív témák
Hirdetés
- Bittorrent topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Sok memóriát spórol a neurális textúratömörítés
- Autós topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Xbox tulajok OFF topicja
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen SSD-t vegyek?
- További aktív témák...
- Szép Dell Precision 5560 Slim Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" Xeon W-11955M 32/1TB RTX A2000 4GB FHD+
- UHH! Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 64/1TB NVIDIA A3000 6GB FHD
- Asus ROG Strix G15 G512LW - 15.6" FullHD 240Hz - i7-10750H - 16GB - 512GB SSD - Win11 - RTX 2070 8GB
- Lenovo ThinkPad L590 / Intel CORE i5 / 8gb ram / 256gb SSD / FHD kijelző / Windows 11
- Lenovo Yoga 370 szép állapotú 24 hónap jótállás
- PS3 Játékok 1500Ft/db - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- LG 34WQ75X-B - 34" Ívelt IPS Panel - 3440x1440 2K QHD - 60Hz 5ms - FreeSync - USB Type-C 90W
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest