- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- 2 az 1-ben töltőkábel a OnePlustól
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nem sok meglepetést tartogat a Galaxy S25 FE és Tab S11 Ultra külseje
- MIUI / HyperOS topik
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Apple Watch
- Milyen okostelefont vegyek?
- Ne legyetek bátorak, ha ezt a rollert választjátok - OOTD T10
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
Aktív témák
-
Z86
őstag
válasz
Oxy.kiraly #24641 üzenetére
Lehet, hogy szoftveres hiba, és egy restart megoldja.
-
Z86
őstag
válasz
IkszIpszilon #24618 üzenetére
Egy ilyen van benne.
HD video nézésre alkalmas, játékra nem igazán, de azért a régebbi címek alacsony beállításokkal elmennek rajta. -
Z86
őstag
válasz
dJ Peer #24603 üzenetére
Ha nagyon érdekel, akkor nézd meg az ezen az oldalon található manualt, szerintem abban biztos benne van.
-
Z86
őstag
válasz
scream #24591 üzenetére
Ezen az oldalon azt írják, hogy vannak olyan típusok, amik automatikusan tudnak váltani, míg mások nem rendelkeznek ezzel a technológiával.
Rosszul mondtam az előző hozzászólásomban. Úgy tűnik csak az Arrandale kódnevűektől tették a CPU mellé a GPU-t, ha neked Clarksfield kódnevű CPU-d van, akkor abban nincs integrált GPU. Itt le tudod ellenőrizni [link] Mindkettő i7-..., a nevükben nincs olyan megkülönböztetés, mint az új SB prociknál, csak ez a kódnév.
-
Z86
őstag
válasz
laragirl83 #24514 üzenetére
Ebben sajnos nincs lehetőség VGA cserére
-
Z86
őstag
válasz
bartezz0211 #24464 üzenetére
-
Z86
őstag
válasz
bedohazi #24449 üzenetére
Szerintem igen, de ebben a topicban biztos vannak olyanok, akik rendelkeznek ilyen monitorral és el tudják mondani a tapasztalataikat.
-
Z86
őstag
válasz
Tompie #24435 üzenetére
Körül kell nézni interneten a kiszemelt típus függvényében. A hp-s topicban volt ez mostanában téma, ott pl. az ebayről szerezte be az egyik fórumozó. Egyébként könnyen el tudom képzelni, hogy nem minden típushoz gyártanak ilyesmit, inkább csak az üzleti - vállalati felhasználásra szántakhoz.
Külső optikai meghajtót lehet venni. -
Z86
őstag
válasz
bajnokpityu #24432 üzenetére
Azt hiszem laptopoknál a csúcs a HP 8740w dreamcolor kijelzője, 10 bites IPS, de annak meg is kérik az árát. PVA paneleket meg talán nem is tesznek notebookokba
-
Z86
őstag
válasz
bedohazi #24429 üzenetére
Az IPS-nek sokkal jobbak a betekintési szögei, mindenhonnan ugyanazt a színt látod. Sokkal homogénebb a képernyő, azaz nincsenek rajta sötétebb világosabb foltok, szebbek a színek.
A fekete feketébb. A lényeg, hogy sokkal jobb minőségű a képe.
Az hogy a LED-es jobb minőséget ad-e nem tudom, de az biztos, hogy az IPS vagy VA technológiát meg sem közelíti. -
Z86
őstag
válasz
bedohazi #24423 üzenetére
Fórumokon több helyen előjön ez a kérdés. A válaszokból az derül ki, hogy nem IPS csak az átlagnál jobb minőségű TN panelek vannak bennük. Gondolom ezeknek az ára már elviseli, hogy ne a legvacakabb kijelzőket tegyék beléjük. Régebben a p típusvégződésű Thinkpadekben voltak IPS panelek, feltételezhetően mostanában is csak a profi gépekbe pakolnak olyanokat.
Amúgy az IPS monitorok képe valóban sokkal szebb. -
Z86
őstag
-
Z86
őstag
válasz
bedohazi #24361 üzenetére
Én úgy látom, hogy nincs benne L3 cache
Ha lehet váltani köztük akkor igen. -
Z86
őstag
válasz
bedohazi #24357 üzenetére
- lejatsza-e a a fullhd filmeket es az .mkv kiterjesztesueket is?
igen
- lehet e ra win7et telepiteni, es az eredetileg rajta levo linuxot lehet-e/kelle torulni?
igen ha nem akarod használni akkor töröld le
- a videokarinal mit lenet az hogy a memoria az hyper memory, el tud venni a rendszermemoriatol?
igen
- ebbe a prociba(amd) van-e igp?
a CPU-ban nincs, de a chipsetben elvileg van
-lattam olyat is ami ugyan ilyen csak a proci AMD Turion X2 Dual Core P520 2.3ghz, 2mb l3; melyik a jobb proci(amd vagy ez), mennyire szamit az a plusz 1mb gyorsitotar windows, photoshop alatt, esetleg par gyengebb jatek?
a P520 természetesen valamivel erősebb [link]
-lattam olyat is ami ugyan ez csak Intel Dual Core P6100 2 ghz viszont 3mb l3, ittis ugyan az a kerdes:melyik a jobb (amd vagy ez), mennyire szamit a plusz 2mb gyorsitotar...
az intel ismét valamivel erősebb
- mennyivel lenne jobb ugyanez a laptop, ha csak a proci lenne mas, egy core i3, mert lattam olyan toshibat amibe i3van de nincs dedikalt vga?
ismét csak az összehasonlító táblázat, illetve ugyanez VGA-kra -
Z86
őstag
válasz
Oxy.kiraly #24351 üzenetére
Szerintem egy tekercs vagy kondenzátor csinálja. Elég kellemetlen tud lenni.
Garancia van még rá? -
Z86
őstag
válasz
Miamiquake #24337 üzenetére
Milyen gép?
Nem gondoltál esetleg memória bővítésre?
Egyébként ha biztosan tudod, hogy működni fog XP-vel is, akkor szerintem először formatálni kellene, és aztán telepíteni. -
Z86
őstag
válasz
Lakers #24225 üzenetére
Időnként jót tesz neki ha kalibrálod.
Ez annyiból áll, hogy teljesen feltöltöd, majd lemeríted úgy, hogy addig járatod a gépet, míg magától ki nem kapcsol. Aztán megint feltöltöd.
Illetve ha hosszabb ideig nem használod, akkor kb 40%-ra töltve tárolod
Nem hagyod benn a gépben ha nem használod, nem endgedsz meg olyanokat, hogy pl. lemerül 90%-ra aztán megint rátöltesz
Nem teszed ki nagy hőmérsékleteknek -
Z86
őstag
válasz
IntelCeleron #24209 üzenetére
Ennek mi értelme lenne?
Az akku csak elhasználódna miközben be van dugva az adapter is -
Z86
őstag
válasz
szaszayanou #24194 üzenetére
Ez hihetetlen, de tényleg nem lehet hozzá drivert találni
A kamera pontos típusát meg tudod nézni? -
Z86
őstag
válasz
jokeman #24144 üzenetére
Az acer egyik fórumán van erről egy beszélgetés
Talán BIOS update kell hozzá. -
Z86
őstag
válasz
Revox66 #24119 üzenetére
Mivel feltételezhetően csak irodai használatra szánod, ezért inkább csak a felépítés minősége számít, abban meg a Thinkpad a jobb (mondhatni etalon), de a Lifebook is nagyon jól összerakott masina. Bár nyilván sokéves gépekről lévén szó, azért nem ártana élőben is megnézni, megtapogatni őket
(#24123) Kbali
Ezt akartam javasolni én is -
Z86
őstag
válasz
jokeman #24086 üzenetére
Itt erről beszélgetnek, pár sor után az derül ki, hogy eredetileg nem lehetett kapcsolni, de esetleg egy bios frissítéssel elérhető ez a funkció. Tovább nem olvastam.
Szóval nézd meg a biosban, vagy esetleg az energiagazdálkodási beállításoknál. -
Z86
őstag
válasz
jokeman #24082 üzenetére
Ha támogatja az Nvidia Optimus technológiát, akkor elvileg automatikusan csinálja.
-
Z86
őstag
válasz
ocsi19 #24068 üzenetére
Nem tudok biztos választ adni, mert a linkelt oldal szerint a CPU-dnak Socket S1 (S1g4) foglalata van, a wikipédia szerint viszont Socket S1 (S1g3).
Ha az alaplap Socket S1 (S1g4) foglalatos, akkor az általam linkelt oldalról a Champlain kódnevűek is belemehetnek, viszont ha Socket S1 (S1g3), akkor csak a Caspian kódjelűek.
De ez csak elvi lehetőség (garanciavesztés terhe mellett) -
Z86
őstag
válasz
Lucky04 #24059 üzenetére
Szerintem nem cserélhető. Olvasd el az 1. hozzászólást.
Az ilyen low-end kártyák általában rá vannak forrasztva az alaplapra. -
Z86
őstag
válasz
bajnokpityu #24056 üzenetére
Igen, a HDMI-n hang is közlekedik, amit tudtommal az erősítő (legalábbis egy részük) le is tud választani.
Itt érdeklődd meg. -
Z86
őstag
válasz
bajnokpityu #24054 üzenetére
Vezérlőpult, hardver és hang, hang, itt nézd meg van-e spdif interfész.
-
Z86
őstag
Ötleteket tudok adni
Talán frissít a rendszer, telepíti őket. Mi a helyzet a vírusirtóval?
Illetve egy fórumon találtam ezt:
"Go into BIOS and load defaults, then disable quiet boot, set boot device priority to HD, and disable your USB controllers. Reboot and see how long that takes. If you want to troubleshoot further try disabling onboard devices from within BIOS and rebooting. Update drivers, remove Asus bundled software, if all else fails then a clean install! Good luck!!"
Itt még érdemes lehet körülnézni. -
Z86
őstag
válasz
Romeo619 #23946 üzenetére
Ezt találtam a gépedről:
Slot: 2 x SO DIMM.
Support for DDR2 Memory
Type : PC2-4300 (533Mhz) and PC2-5300 (667Mhz)
Expansion:4096 MB max.(2 x 2048MB)
Nézd meg, hogy van-e üres foglalatod. Szerintem ez megfelelő lehet. -
Z86
őstag
válasz
jancsi90 #23936 üzenetére
Ezt nem nagyon tudod kipucolni (esetleg sűrített levegővel kifújni belőle a port?), ráadásul az egész burkolatot szét kell szedni hogy hozzáférj.
Ha tényleg nagyon hangos, érdemes lehet felkeresni vele a szervizt (nem régi gép, gondolom még garanciás). -
Z86
őstag
válasz
appleGjuice #23915 üzenetére
Catalyst control centerben tudsz bűvészkedni a színekkel és egyéb beállításokkal, olyanra állítod be amilyenre csak akarod
-
Z86
őstag
válasz
Relod12345 #23887 üzenetére
Ha dual channelben szeretnéd használni, akkor jó lenne pont ugyanolyan típusút találni. Ez macerás, kicsit több kutakodást igényel. Kicsit utánanéztem és azt találtam hogy PC2-4200 533MHz DDR2 kell a gépedbe, ha tévedek javíts ki. Olyanból pl. itt is lehet kapni.
-
Z86
őstag
válasz
magyar777 #23889 üzenetére
Telepítetted már? Win 7-es driver nincs hozzá, próbáld meg a 64 bites vistást, talán működik.
-
Z86
őstag
válasz
spanyoll #23875 üzenetére
Valóban, alvó állapotból másodperceken belül lehet folytatni a munkát, hiszen a gép nincs kikapcsolva, ilyenkor talán 1-2 W-ot fogyaszthat. Hibernálás esetén a gép az éppen használt dokumentumokat, futó programokat elmenti a merevlemezre, és kikapcsol, ergo nem fogyaszt áramot.
-
Z86
őstag
válasz
Ibituba #23862 üzenetére
Azt, hogy a gépedben integrált videokártya van, aminek nincs saját memóriája, így a működéséhez szükséges mennyiséget a rendszer memóriából foglalja le magának.
Ennek a lefoglalt memóriaterületnek a maximális mérete 1696 MB lehet feltéve, hogy az ott leírtak teljesülnek. -
Z86
őstag
válasz
tweeter90 #23857 üzenetére
Esetleg ha beállítod, hogy előbb cd-ről bootoljon, és csak aztán hdd-ről?
Talán kicsúszott a kábel belőle, nézd meg rendesen csatlakozik-e.
Illetve - ha van rá lehetőség - meg kéne próbálni a vinyót egy másik gépre rákötni, megnézni működőképes-e még, aztán vírusmentesíteni de inkább teljesen formatálni és újratelepíteni a rendszert. -
-
Z86
őstag
válasz
Szabikaa20 #23848 üzenetére
Nah... bocsi, nem akartam a lelkedbe gázolni
Az állandó villogásra találtam ezt, van benne néhány tipp, talán segít. -
Z86
őstag
válasz
Szabikaa20 #23844 üzenetére
Hát így első körben én feltennék egy hdsentinelt, és megnézném, hogy talál-e valami hibát.
Szerintem nem hardveres természetű a dolog, írtad, hogy a partition magic használata közben tűntek el a meghajtóid, szerintem az okozta a galibát.
A HDD ledje meg nálam is össze vissza villog, éppen van-e feladata vagy sem -
Z86
őstag
válasz
appleGjuice #23805 üzenetére
Nyugodtan tedd fel. A drivert az AMD csinálja, kis késéssel a Dell is közzé teszi, legvégül a windows update is telepíti. Ezek közt a lépések közt mindig van egy kis fáziskésés.
Aktív témák
Hirdetés
- Tőzsde és gazdaság
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Futás, futópályák
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- E-roller topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Klaus Duran: 2025 dude
- Kerékpárosok, bringások ide!
- 2 az 1-ben töltőkábel a OnePlustól
- További aktív témák...
- Üzletből, garanciával, Macbook Pro M1 13" 2020 16GB RAM 512GB SSD
- HP Elitebook 840 G8, I7-1185G7, 32 GB RAM, 512 SSD (MAGYAR VILÁGÍTÓ BILLENTYŰZET)
- Új ASUS VivoBook 15 X1504VA - 15,6"FHD IPS - i5-1335U - 16GB - 512GB - Win11 - 1,5 év gari - MAGYAR
- Eladó ASUS ROG Zephyrus G14 GA401Q + teljes gamer szett --csere is érdekel
- LOQ 15IRH8 15.6" FHD IPS i7-13620H RTX 4050 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- AKCIÓ! Dell Latitude 5550 üzleti notebook - Intel Ultra 7 165U 16GB DDR5 RAM 1TB SSD WIN11
- Akcio! Csere-Beszámítás! Gigabyte Vision RTX 3070Ti 8GB GDDR6X OC Videokártya!
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700 / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 250SSD+500HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest