Aktív témák
-
Z86
őstag
Az akkumulátor folyamatosan merül, és a töltő nem is kezdi el tölteni, míg egy bizonyos szint alá nem csökken (pl.: 95%).
A feszültség csökkenés esetén nem tudom mire gondolsz, annak viszonylag konstansnak kell lennie, nem nagyon ingadozhat. A 2200 és 2500 valamilyen más adatok lehetnek, meg aztán kellene a mértékegységük is. -
Z86
őstag
válasz
PR0JECTNR56 #26295 üzenetére
Talán ebből kiderül, azt hiszem az operációs rendszer meglétével kapcsolatos.
A garikiterjesztés kérdése ez szerint még folyamatban van. -
Z86
őstag
válasz
Mulderpapa #26272 üzenetére
Lehet, hogy mégiscsak kicsúszott a touchpad kábele, vagy csak kicsit elmozdult a helyéről. Kérdezd mag a Dell topicban is!
-
Z86
őstag
válasz
#40835072 #26265 üzenetére
A monitoron lehet pixelhibák után kajtatni ezzel: Nokia monitor test
A merevlemez állapotát ezzel tudod megvizsgálni: HDSentinel
A memóriát is tudod tesztelni, bár ez elég időigényes: Memtest86
A gépben lévő hardverelemekről információt ezekkel szerezhetsz: Aida64, HWinfo
szerk: ne feledd el megnézni az akkumulátor elhasználódottságát -
Z86
őstag
válasz
LaptopSystem #26258 üzenetére
Figyeled a sípolást, felírod, aztán a linkelt listából megkeresed, hogy mit jelent. Elvileg.
-
Z86
őstag
válasz
timarakos96 #26199 üzenetére
El kell vinni szervizbe.
-
Z86
őstag
válasz
fracture333 #26187 üzenetére
Menne rajt, valószínűleg az általad megadott beállítások mellett is.
200k-ból már mindenképp kijön egy ezeknek megfelelő noti. Arról, hogy mostanában melyiket éri meg leginkább megvenni itt érdeklődj. A linkelt szerintem is kicsit drága, annak már kijött az újabb változata is. -
Z86
őstag
válasz
fracture333 #26159 üzenetére
Maxon nem vinné, de alapbeállításokon gond nélkül a crysist, a black opst közepes vagy nagyobb részletességgel is. A maximumhoz az előbbinél talán csak valami egészen brutális (árú) noti lenne elég. bővebb infó itt
A késés pedig elsősorban az internetkapcsolat minőségén múlik. -
Z86
őstag
válasz
randras #26145 üzenetére
Ha csak 1-2 napig használod így akkor mindegy, de ha huzamosan pl. hetekig nem használod akkuról, akkor ki is veheted (de néha akkor is fel kell tölteni, le kell meríteni).
Nagy melegnek ne tedd ki, mert az árt a legtöbbet.
Amúgy folyamatosan merül, így ha egy bizonyos % alá ér újra teljesen feltölti a gép. -
Z86
őstag
Utánaolvasgatva a hibának máshol is erre a megállapításra jutottak, viszont néhol az órajel csökkentése megoldotta a problémát.
A rossz akkunak ehhez elviekben semmi köze nem lehet, de ha úgysem működik azt akár ki is veheted a gépből. -
Z86
őstag
-
Z86
őstag
válasz
fracture333 #26124 üzenetére
A gx620 egy elég régi darab, legalábbis a kereső szerint több mint 2 éves technika. Egyébként menne rajta a Crysis 2. A dellen szintén, de ebből már inkább az új 5110-et nézd. Bővebb infó és egyéb alternatívák itt.
-
Z86
őstag
válasz
VINIKOR #26039 üzenetére
Egyrészt a fentebb leírt indok, másrészt az áruház általában tart raktáron több darabot is, míg pl. a webáruházak jó része egyáltalán nem rendelkezik semmiféle készlettel, így ennek az árát megspórolják a vevőnek. Meg aztán a nagyáruház személyzete, fűtése, hűtése, világítása, bérleti díja stb. mind benne vannak az ottani árban.
-
Z86
őstag
válasz
Sweet Lou 6 #26026 üzenetére
Hát nem tudom, talán érdemes lenne keresni egy másik működő verziót. A kommentek alapján volt akinek működött.
-
Z86
őstag
válasz
Zsolti1987 #26014 üzenetére
Monitor topicban ajánlgatták, nekem nincs vele tapasztalatom, szerencsére még nem volt rá szükségem.
(#26011) Sweet Lou 6:
itt van egy régebbi ingyenes változata -
Z86
őstag
válasz
Sweet Lou 6 #26009 üzenetére
Beragadtak a pixelek. Többféle megoldási javaslatot hallani az ilyesmire, bár nem mindig eredményesek. Az egyik, hogy valami puha anyaggal finoman meg kell dörzsölgetni. A másik ez a program.
-
Z86
őstag
válasz
Sweet Lou 6 #26007 üzenetére
A képeken nem igazán látni jól. Mindig világítanak?
-
-
Z86
őstag
válasz
teniszlabda #25886 üzenetére
A legfontosabb a foglalat, hogy egyáltalán bele lehet-e tenni. A hűtés miatt a TDP is számít. A 667 helyett a 800 MHz-es FSB-t az alaplap nem biztos, hogy támogatja.
-
Z86
őstag
válasz
LaptopSystem #25875 üzenetére
Elvileg a vaiokhoz is van olyan szoftver, ami automatikusan keres illesztőprogramokat: [link]
-
Z86
őstag
válasz
hackeeeee #25869 üzenetére
Ennek az oldalnak az alján említik az RX881-et, felette csupa AMD prociról van szó. Javaslom érdeklődd meg egy olyan topikban, ahol jobban benne vannak a chipset CPU témában, mert én arra sem mernék fogadni, hogy az AMD készít-e egyáltalán chipseteket az intel újabb CPU-ihoz.
-
-
Z86
őstag
válasz
LALA_kiraly #25808 üzenetére
Nem fogtam fel, hogy két programot látok
Én is ezt a kettőt ismerem.
Viszont ha tényleg nem működik az L2, akkor a gépnek jelentősen be kellett lassulnia. Ha ez nem történt meg, akkor nem tudom mi lehet a gond. Olvasni olyat, hogy ezt le is lehet tiltani, talán az a gond. -
Z86
őstag
válasz
LALA_kiraly #25805 üzenetére
Vagy a programmal van valami gond, vagy a procival. Bár utóbbi esetén talán nem is működne. Nézd meg másik programmal is.
-
Z86
őstag
Ez egy teljesen reális kérés az érdeklődő részéről, nekem is ez volt az első mikor gépet vettem. Szerintem privátban küld el, ha valóban komoly az érdeklődő. Vagy ha a Sonynak van garancia ellenőrző oldala, arról csinálj egy képet, a SN-t takard ki, és azt tedd be a hirdetésedbe.
-
Z86
őstag
válasz
Anniie #25758 üzenetére
A BIOS-ban nézd meg a bootolási beállításokat, akkor jó, ha a HDD vagyis a merevlemez van beállítva elsőnek, ha nem így van módosítsd. Keresd meg a boot from LAN opciót is (ha van) és állítsd disable-re (letiltás).
A PXE egy olyan technológia ami azt teszi lehetővé, hogy hálózatról töltsd be a rendszert. Valószínűleg az kapcsolt be, de ott nyilván nincs semmi amiről bootolhatna. -
Z86
őstag
válasz
KTibxx #25751 üzenetére
A performance - device settings menüpontban a clock speeds résznél kiválasztod a custom beállítást. A csúszkás részen beállítod a frekvenciákat, aztán megnyomod a Save to profile gombot. Adsz neki valami nevet.
Ezután átmész a performance - profile policies menüpontba. Fenn bejelölöd a Load this profile-t mint végrehajtandó dolgot. Alatta a The system first starts windows-t kijelölöd és a nyíllal átteszed a mellette lévő kis keretes részbe. Ott már szerepel a Profile felirat amire rá tudsz kattintani és ki tudod jelölni az imént létrehozott profilt. Aztán az Accept gombra kell bökni.
Ezt kell eljátszani a Game is loaded és a Game is stopped eseményekre is a kívánt profilokkal.
Ami eredetileg szerepel benne profil (alul a listában), azt szerintem töröld ki. Nekem ha ott hagytam bezavart.
szerk: jah, és a játék .exe fájlját is be kell majd tallóznod -
Z86
őstag
válasz
KTibxx #25749 üzenetére
Nincs mit! Nekem az everestben a GPU résznél szerepel egy olyan rész, hogy nVIDIA ForceWare Clocks. Itt 4 teljesítményszint van megadva. Ezekből kettőt bepötyögtem az nvidia control panelbe. Mikor indul a gép alapból a legalacsonyabbat kezdi el használni, a legmagasabra csak akkor vált, ha játszok.
A legalacsonyabb: core - 169, memory - 300, shader - 338
A legmagasabb: 500, 800, 1250 -
Z86
őstag
válasz
KTibxx #25745 üzenetére
Nekem is volt hasonló gondom az fx770m vga-mmal win7 alatt. Ha jól emlékszem, akkor az nvidia control panelhez feltettem az NVIDIA System Tools-t. Ezzel megjelent a control panelben a Performance - Device settings menüpont (ami vista alatt eleve benne volt). Így sikerült elérnem, hogy lehessen állítgatni a frekvenciákat.
-
Z86
őstag
válasz
Dogmatix #25715 üzenetére
Nézd meg a hűtő rácsai közt illetve a ventilátor környékét. Talán ki is tudod fújni a kosz egy részét, esetleg próbálkozz sűrített levegővel, de vigyázz ne pörgesd túl a ventit (érdemes pl. egy vékony csavarhúzóval lefogni).
szerk: de az + néhány fok igazából egyszerűen attól is lehet, hogy melegebb van a szobában -
Z86
őstag
válasz
robertel #25686 üzenetére
Elvileg a gépben egy Intel Celeron M ULV 353 proci van, az intel szerint 100°C-ig üzemképes, viszont a 75°C elég sok. Talán csak telement a hűtője porral, érdemes lenne megpróbálni kifújni belőle.
-
Z86
őstag
válasz
Runner_fxr #25656 üzenetére
Csak XP-s driver van hozzá a fujitsu oldalán.
-
Z86
őstag
Aha szóval ezeket így számolják, hogy 2*3, 3*3, 2*4 és hasonlók. Ennek megfelelően alakul a feszültség, ha pedig nagyobb kapacitású kell, akkor több cellát ill. nagyobb mAh értékűeket tesznek bele. Köszi a választ!
Ez az acer kicsit megkavart azzal, hogy csak a mAh értéket írták ki az adatlapjaikon. -
-
Z86
őstag
Van-e annak jelentősége, hogy két teszem azt 83 Wh-ás akkumulátor pl. 5,6 vagy 2,55 Ah-ás? Egyszerűen csak két eltérő kialakítás, vagy pl. van ennek szerepe abban, hogy milyen gyorsan lehet feltölteni (vagy hasonlók)?
A válaszokat előre is köszönöm! -
Z86
őstag
válasz
kasmir #25577 üzenetére
A hp probookok burkolatának jó része szálcsiszolt alumínium és már viszonylag jó áron elérhetők.
Aktív témák
Hirdetés
- HP Elitebook 840 G8, I7-1185G7, 32 GB RAM, 512 SSD (MAGYAR VILÁGÍTÓ BILLENTYŰZET)
- Új ASUS VivoBook 15 X1504VA - 15,6"FHD IPS - i5-1335U - 16GB - 512GB - Win11 - 1,5 év gari - MAGYAR
- Eladó ASUS ROG Zephyrus G14 GA401Q + teljes gamer szett --csere is érdekel
- LOQ 15IRH8 15.6" FHD IPS i7-13620H RTX 4050 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- HP EliteBook 840G10 - i5-1350P!!!! nem U!!! Vadiúj!
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! I5 14400F / RTX 5060 Ti / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- Apple iPhone 7 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával l
- Xiaomi Redmi 9A 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Samsung Galaxy S22 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest