Hirdetés
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Android szakmai topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Prohardver app (nem hivatalos)
- One mobilszolgáltatások
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
-
Mobilarena
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
RandomName
senior tag
válasz
hajraolaj1 #142956 üzenetére
Tudtok olyan ingyenes offline videókonvertert, amivel újabb Samsung tv-re lehet a régi családi avikból nézhető formátumot csinálni?
-
RandomName
senior tag
Köszi mindenkinek.
-
RandomName
senior tag
válasz
Pyttawrx #140369 üzenetére
A forrásgép régi, a vinyója félig döglött, az egész olyan lassú, mint egy lábonlőtt csiga. De amúgy igen, lehet így kezdem el, úgyis van két hét szabadságom még...
Mit ajánlasz a pendrive-ra?
Kb 10 éve nem csináltam ilyesmit, akkoriban systemrescue cd, meg clonezilla live ment.... -
RandomName
senior tag
Laptop döglődő vinyóját kellene ssd-re cserélni klónozással.
Mi ennek a menete?
Tippre: Vinyó kiszed, valami gépre feldug, klónozó progi csinál lemezképet, az visszamegy az ssd-re, az vissza a gépbe, örül.
Ok, viszont nekem is laptopom van, akkor ezt így minimum egy külső házzal lehet összehozni ha jól gondolom. Meg akkor legyen hely a lemezképnek is a laptopon... Vagyis először valami Gparted, vagy partition magic, vagy mit tudom én mi ma a divat progival offline összehúzom a partíciót-> lemezkép-> klónozás-> új ssd-re kiterjesztés.
Ha ezt átrágtam, akkor kell a klónozott rendszeren (W10) bántani valamit a HDD-SSD váltás miatt? -
RandomName
senior tag
-
RandomName
senior tag
válasz
RandomName #140337 üzenetére
Tárgytalan, dolgozik, csak lassú mint egy lábon lőtt lajhár...
-
RandomName
senior tag
Sziasztok.
Az normális, ha egy igen öreg Dell Inspiron (Noé a bárkán még ezen vezette a kisállatnyilvántartót) W10 rendszerrel, azt csinálja, hogy "A gép visszaállítása alapállapotba (90%)"-on áll már egy ideje.
08:30-11:00 volt az első 90%, és 11:00 óta csak pörög a karika.
Okozhatja, hogy van pár bad sector a hdd-n? Mi van ha lelövöm a gépet? -
RandomName
senior tag
válasz
Doky586 #132592 üzenetére
Elvben nem is, de kb 5(+) éve lett telepítve az a win 10 insider preview ami idáig frissülgetett, és mára win 11 lett belőle....
Tegnap este arra érkeztem haza, hogy a hajnalban simán kézzel kikapcsolt gép bootnál nem kíván az ssdről indulni, és látszólag nem volt frissítés ami ezt okozná.....
Szerk.:
Valami kikapcsolta a BIOS-ban az UEFI Boot-ot, ezért nem lehetett az Adata SX 900-ról bootolni, csak a HDD-ről.... Ezt így most néztem meg gyorsan, és vissza is kapcsoltam, de nem értem az okot.... -
RandomName
senior tag
válasz
Armagedown #132062 üzenetére
Amit lehet ki kell venni belőle. Akku, RAM, HDD.... Ha 2-4 csavaros az alja, akkor le kell húzni a wifiről is amit lehet. Ha úgy sem indul, akkor kölcsöntöltő, és utána jön amit te említesz...
Ha esetleg véletlen Asus K54L (X54H) alaplap van valamelyikben, akkor fogalmaznunk kellene közösen priviben egy rámszabott HA hirdetést.
-
RandomName
senior tag
válasz
RandomName #132059 üzenetére
Na meg mondjuk arra is kellene valami megoldás, hogy azon a kijelzőn nyíljon meg az app, aminek a tálcáján kattintok a megnyitásra....
-
RandomName
senior tag
válasz
inf3rno #132058 üzenetére
W11 Insider Preview....
Nem félek a linuxtól, bár a systemd elrettent, az UHU-s Ubuntus múltammal, de adott program (OBS) nem annyira acélos rajta, és az OBS-ben megjelenített appok vagy Samsung DEX, vagy Steam, OGG, Ubi Connect, Epic kötöttségűek.. A steam még gondol is linuxra, de a többi vagylagos eléggé....
Azaz feladathoz az eszközt keresem. -
RandomName
senior tag
válasz
RandomName #132043 üzenetére
Erre tényleg senkinek nincs ötlete?
-
RandomName
senior tag
Sziasztok.
Jelenleg 2 megjelenítőt haszálok.
Az egyik a laptop 15,6" kijelzője, a másik egy 24" monitor HDMI-n (Ez az elsődleges).
Záros időn belül lesz még rákötve harmadik megjelenítőnek egy 10" tablet usb-n, Spacedesk-el.Viszont felmerült az igény arra, hogy bizonyos esetekben a laptop kijelzőjét kikapcsoljam. Ez egyszerű, benézek a tálca-> Rejtett ikonok-> Intel HD-> jobb klikk-> stb ki tudom kapcsolni.
De ez, visszakapcsolásnál elrontja a kiterjesztett asztal területi elrendezését.
Ok, amíg 2 monitor van, és ritkán merül fel az igény, addig azért ezzel együtt lehet élni.De a 3. kijelző megérkezésétől ez az igény gyakoribb lesz, és a 3 kijelző pozícióját beállítani minden visszakapcsolásnál még nyűgösebb.
Mit javasolnátok erre a helyzetre?
Menekülőútnak akár az is jó lenne, ha csak a nem használt képernyőkön az elsődeges kijelzőről tudnék egyedileg mondjuk képernyővédőt kapcsolni.
Az ötletelést előre is köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kedves Fórumozók!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali fáradtgőzös kérdések topikjában tegyétek fel.
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Politika
- Milyen NAS-t vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen autót vegyek?
- Suzuki topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen notebookot vegyek?
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- További aktív témák...
- FÜGGETLEN iPhone 13 Pro 128GB Alpine Green / Zöld
- Samsung, WD, Micron 2TB Gen4 NVMe SSD!
- Macbook Pro 16" - 2020 gyártás, 8 mag i9 / 6 mag i7, 32/512GB, 4GB Radeon - garancia ( 4442)
- Macbook Pro 15" - 2017 gyártás, 4 mag i7, 16/512, 4GB Radeon - garancia ( 97)
- Macbook Pro 13" - 2018, 16GB RAM, i7/i5, 512/256GB SSD, touchbar - garancia
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ) dokkoló
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A71 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest