Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Teasüti

    nagyúr

    válasz grigo #29827 üzenetére

    Ehhez nem tudok hozzászólni.
    Nekem a Fuji az első gépem és én a Canon sárgás/barnás zöldjeit imitálom. :D
    Az x-trans tényleg jól megragadja a zöldeket és a bőrszínt, de általában úgyis grade-elem, nagyon ritkán az a cél, hogy a valóságot adjam vissza hűen. A bőrszín viszont tényleg egyszerű post-ban, WB és Tint szemre való beállítása után mindig jó eredményt kapok. Ha vmiért mégse menne szemre - ami nagyon ritka és általában csak szar minőségű fénynél fordul elő (helló neoncső) -, akkor áttolom Affinity-be és vektorszkópon közel tökéletesre be lehet lőni a bőrtónust.
    Eleinte próbálgattam a szimulációkat: Astia állt hozzám talán a legközelebb post-ban, de MINDIG tovább gyúrtam a profil ráhúzása után. Soha egyetlen SOOC jpeg-et sem csináltam és nem is tervezek. Kell a raw flexibilitása és dinamikája. JPEG-et könnyű elbaszni és ott nincs bocsánat. Azzal max akkor foglalkoznék ha saját magamnak gyártok képet és nem kritikus fontosságú az eredmény VAGY semmi candid fotózásról nincs szó és van időd kimaxolni a jelenetet mind kamera beállítások szerint, hogy a végleges jpeg tökéletes legyen, mind rendezői szempontból. De ehhez egy jelenet kb 10 perc meló.
    Amúgy szerintem túl van ajnározva a Fuji film szim. Értem én, hogy a régi filmtekercseket próbálja utánozni, és biztos létezik erre egy igény is.
    De én még nem éltem abban a korban, nekem semmit nem mond, hogy Astia vagy Provia. Nem vmi nagy was ist das ha engem kérdezel. Gondolom a nosztalgia miatt szeretik.

    #29830
    Ez C1 vagy a Fuji szoftvere?
    Nem, LR-ben soha nem tűnt még fel, hogy lenne ilyesmi az EXIF-ben. Vagy ha bele van kódolva a RAF-ba, akkor LR azt nem látja. Vagy nincs tudomásom róla. Ami elég valószínű, mert nem túl komplex szoftver, de egyes dolgok elég jól el vannak dugva benne. Mint a totál expo. :D

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák