- Yettel topik
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
hegyimorc
senior tag
ISO alapon mert ha nagyon megemeli az ember zajos lesz és részletszegény, obi rekeszelve kb 8-ra - mert nyitva nem olyan jó, főleg egy olcsó kitzoom nem -, a zársebesség még így is 1/250s körülire adódik. (nyilván nem a teljes fogyatkozásnál, hanem akkor amikor már van fénye a holdnak, de teleholdnál vagy részleges fogyatkozásnál van)
Fókusz, expo manuális.
A beillesztett kép kb fél órával a teljes fogyatkozás vége után készült (23:36), de ez a hold alapján is látszik.
Budapesten csináltam, felhő nem volt, de egyébként semmi különös.
Az írtam le, amire nekem akkor lehetőségem volt. Ha lett volna állványom, használtam volna és csinálhattam volna hosszabb záridővel is képet, de nem szabad elfelejteni, hogy a hold elég gyorsan mozog a földhöz képest. Szerintem sacc/kb 2s már látható elmozdulással jár.
A képet nem tartom jónak, csak arra hoztam példának, hogy ha az ember megpróbálja kizárni a hibáit, akkor egy olcsó kitozoommal is csinálhat valami használhatót.
-
hegyimorc
senior tag
válasz
Mr.Csizmás #8776 üzenetére
Bár D60-am sosem volt, de a GF1 előtt D40x és D3000 is volt a "kompaktom". Bármelyiket jobbnak tartom mint a GF1-et.
Ráadásul egy D60-at rendesen meg is lehet fogni, nem úgy mint egy GF1-et.
Pixelsűrűségben előnye van a GF1-nek, és persze méretben.(De amikor nem számít a méret, Nikont cipelek)
-
hegyimorc
senior tag
A legnagyobb hibája a rossz helyre került fókusz (plusz, lehet, hogy be is mozdult - de ezt a fókusz miatt nem nagyon lehet megmondani -, és túlexpós is)
Ezt kb ugyanakkor csináltam kézből, gyengébb géppel, gyengébb obival. (Lumix GF1+45-200 kitobi) A teljes fogyatkozást ezzel a géppel kézből esélytelen lett volna, de amikor a kép készült, akkor már elég fényes volt.
Ha nem expozod túl, lehetett volna gyorsabb záridővel és lehetne kicsit rekeszelni is. Próbáld meg este, simán csak kézből M módban, manuális fókusszal. Szerintem jobb lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
- Yettel topik
- Eldőlt, hogy lesz-e céges internetadó az EU-ban
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- World of Tanks - MMO
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED TV topic
- Star Trek
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- További aktív témák...
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i5-8250U 8GB 256GB 14" FHD 1 év garancia
- Acer TravelMate P214 i3-1115G4 12GB 512GB 14" FHD 1év garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest