Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
watchfun
tag
Próbáld meg a manuálfókuszt, sok esetben az AF nem elég gyors és nem tudja lekövetni a tárgy mozgását, mire fókuszt állít és exponál, a tárgy már kimozdult az élesség síkjából. Az úton levő álló tárgyra (személyre, odamegy valaki fókuszsegédnek) vagy egy máshol levő de Tőled ugyanolyan távolságra levő tárgyon állíts manuálfókuszt - nem kell túl pontos mert viszonylag szűk rekesszel lesz a mélységélességed úgy 150-200 cm. Abba bőven belefér a motor, aztán ha jön a rider, 1/250-1/500 körül próbáld lekövetni és sorozat. A lekövetést messziről indítsd ha tudod, hogy a kezednek és a szemednek legyen ideje kialakítani az együttmozgást - nem tudom jobban fogalmazni, remélem átmegy - és a végén sorozatfelvétel.
Androidra és WP-re is (meg nyilván IOS-ra is, de olyant nem használtam még) van DOF kalkulátor program, töltsd le és mindig ott lesz a zsebedben, ha bizonytalan vagy.
-
watchfun
tag
válasz
pibácsi #24115 üzenetére
Sebaj
Én főleg szűk beltérben készült fotóknál használom, itt mindig van ajtófélfa, falsarok, ablakkeret-párkány, azokkal meg jól elboldogul. Kedvelem, főleg mert automatikus és ingyenes, amire nekem kell (nem kell művészet, csak ne legyen ferde/össze/széttartó) arra kitűnő.
-
watchfun
tag
Esetleg ez. Ingyenes, gyors, automatikus.
-
watchfun
tag
válasz
Balinov #23406 üzenetére
Úgy van, készíteni szeretnék. Az ICE nem tud html5 kimenetet, gyakorlatilag a kimenet csak sík kép lehet. A pano2vr kimenete egy mappa, benne több (akár 400) fájl, mellé még 5 fájl amiből 1db html formátum, az egész úgy 20-40mb, a képek felbontásától függ. Na azt a html fájlt megnyitva a felhasználó "belekerült a témába", a nézőpont a f.gép lesz, a panoráma pedig gömbként veszi körül a felhasználót, a gömböt az egérrel tudod magad körül forgatni, a görgővel nagyitasz-kicsinyitesz mintha gömbben az adott irányban arrafelé közelednél.
A google utcakép androidos változata alkalmas arra, hogy a telefonnal készült képeket kiterített gömbpanorámába konvertálja. Ezt feltöltve a google utcaképbe, ugyanezt megcsinálja a google maga és a térképre is helyezi, onnantól bárki megnézheti. Sajnos azonban a telefon a képekhez saját iránytűjét és giroszkópját használja így akármilyen trükköt, állványt, gimbalt használsz, az érzékelők pontatlansága miatt mindenképpen el fog csúszni a végére (46 db kép). A google utcakép programja nem fogad külső forrásból képeket csak amit a futó program a telefon kamerájával készít és a kész gömböt mindenképp nyilvánossá teszi- na és pont ez az ami miatt nekem nem alkalmas. Maradna a pano2vr vagy valami hasonló de nincs rá ennyi pénzem, na meg havi 1-2 kép miatt sztem senki nem veszi meg. -
watchfun
tag
Üdv! Van olyan t.társ aki rendelkezik a pano2vr vagy ahhoz hasonló, gömbpanoráma-készítő program olyan változatával amelyik nem rak bele vízjelet (jogtiszta példány, például)? Alkalomszerűen, egy-egy gömbpanoráma összeillesztésében kérném a segítséget, nem pénzkereső tevékenységről de nem is hobbiról volna szó...
Privát üzenetben várom aki tud segíteni és előre is köszönöm.WF
-
watchfun
tag
válasz
fireman123 #23334 üzenetére
Nem biztos, hogy akár a váz, akár az obi az övé... Lehet, hogy a feladathoz kölcsönkérte. De még ha az övé is: felkérték és ő meg minél jobbat akar, ám mivel eddig ilyen témát nem fotózott, hát kérdez. Jobb, mintha bevállalná vakon aztán valakinek elszúrja az életre szóló emlékeit, nem?
-
watchfun
tag
válasz
scofield657 #23333 üzenetére
Minimum a reciprokszabály, de táncost - ha gyorsan mozog - 1/500-addal is akár. A D750 ISO12800-nál már eléggé bánatos Táncost még nem, de koncerten fotóztam már jól megvilágított zenészt aki szép nyugodtan játszott a hangszerén és 1/200-on f/4-nél ISO 4-5-6.000 körülre jött ki (5D3). 2.8-on kicsit jobb lesz a helyzet, de akkor meg elég lesz-e a mélységélesség? Milyen az objektív teljesen nyitott rekeszen?
Az állvány csak zavarni fog, én inkább kézből próbálnám meg és lekövetni a mozgást 1/125, 1/160 körül. (A tánc próbájára nem tudsz előtte elmenni? Látnád a fényeket, próbálkozhatnál tét nélkül, ha egypár figurára emlékezni fogsz élesben, könnyebben tudod lekövetni mert tudni fogod, mi után mi jön...)
-
watchfun
tag
Üdv! Tudnátok javasolni egy ingyenes progit ami panoráma .jpg fájlból flashet csinál? Sima körpanorámákat akarnék készíteni, de sokkal szebb lenne, ha a felhasználó nem a kiterített képet látná hanem körbe tudna forogni... Online megoldás is szóba jöhet, de "okos" az nem mert céges gépre kell és a rendszergazda lefejez ha huncutkodom.
-
watchfun
tag
válasz
Gabor.Sz #23210 üzenetére
Akaszd a fotóstáskád (jól megpakolva) az állvány középoszlopának az aljára, ha nincs ott kampó, hajlits valami vastagabb drótból és gyorskötözővel kösd oda. Filléres tuning, de működik. Ha nagyon szépet akarsz, vehetsz fotós homokzsákot is, de a saját fotóstáska - esetleg pár jól záró nylonzacskó amit a helyszinen homokkal vagy vizes homokkal megtöltesz, és kész. A súly minél közelebb legyen a talajhoz, kicsit le is érhet esetleg a talajra, hogy a szél ne tudja belengetni. Járulékos előny, hogy nehezebben fogod felrúgni az állványt a sötétben, mert a súly kisebb rúgásoknál is visszahúzza...
-
watchfun
tag
válasz
Alabástrom #22969 üzenetére
Most kipróbáltam, a Samsung Galaxy Note 2 telefonnal is működik, mind a 40D, mind pedig a 650D géppel, sőt próbaképp összedugtam egy SX50HS bridge géppel is, minden mindennel működik. A telefonon Android 4.4.2 van, és a telefon úgy 4 éves, a táblagép meg egy Samsung SM-T700 ... Inkább az lehet nálad, hogy az Android-os eszközöd nem képes OTG-re, ha pedig így van, azt nem lehet menüből engedélyezni.
Mindegy, ez egy érdekes lehetőség amiről én sem tudtam eddig, biztonsági másolat készítésére valószínűleg használni fogom. -
watchfun
tag
válasz
watchfun #22964 üzenetére
OTG kábel helyett, nem túl drága...
-
watchfun
tag
válasz
Alabástrom #22960 üzenetére
Mint írtam, a legjobb memóriakártya-olvasó a fényképezőgép
Tehát, egy OTG adapterbe beledugtam egy miniUSB kábelt, amit beledugtam a 40D oldalába.És voálá, az Android-os Samsung táblagépen megjelent a 40D tartalma... Se driver, se varázslat, ott volt a CF kártya, "Canon Inc. Canon EOS 40D" néven. Kipróbáltam a 650D-vel, az is megy. Érdemes lenne Neked is megpróbálni, de gondolom amelyik Androidos eszköz képes OTG-re, annál mindnél működik.
-
watchfun
tag
válasz
Alabástrom #22954 üzenetére
- A legjobb memóriakártya-olvasó maga a fényképezőgép, kösd össze a fényképezőt és a PC-t kábellel és úgy másold a képeket, a géphez adott programmal akár, így tuti (na jó nem tuti, mert villannyal megy, de majdnem tuti), hogy nem lesz baj. Ha már fent van képed a gépen, akár telefonra is másolhatod, ha baj lesz van belőle másik példány.
- A legolcsóbb és legbiztosabb megoldás: vegyél még egy memóriakártyát és otthon majd átmásolod. Hamarjában nem tudok elképzelni olyan helyzetet amikor kint terepen _azonnal_ át kell másolnom egy képet telefonra. Ha az kéri akinek (akiről) készült, adjon egy mailcímet, majd megkapja holnap. A facebook meg várhat.
- WiFi SD kártya.
Én nem bíznék az Androidra dugott kábelre dugott kártyaolvasóba dugott SD-microSD átalakítóba dugott (szükség szerint bármelyik elem kihagyható) memóriakártya olvasásában. Fizikailag tönkre nyilván nem teszi, de lehet olyan kép ami megismételhetetlen, pótolhatatlan.
Nekem a Recuva egyszer már segített, azóta sokkal óvatosabb vagyok, hogy ne kelljen megint használnom.
-
watchfun
tag
válasz
Grga_Pitic #22876 üzenetére
Én megpróbálnék egy nagy tükröt belevonni a játékba, így kétszeresére növelheti a háttér méretét. Ha ügyesen illeszti nem látszik
-
watchfun
tag
Üdv! Olyan (bélés)anyagot keresek, ami a fotóstáska elválaszó elemeit borítja. Szín mindegy, de amit textilboltban bélésanyagként lehet kapni, az acetát, sokkal gyengébb és kevésbé kopásálló-szakadásálló. Egy nagyobbacska táska teljes átalakításáról lenne szó, így a meglevő elválasztóim nem alkalmasak rá (kicsik és rossz helyen van rajtuk a tépőzár).
Esetleg, az a bolyhos anyag is érdekel, amibe a tépőzár belekapaszkodik, nem a felvarrható csíkra gondolok hanem az is méterben.
140cm szélesből 1-1 méter kellene, vagy az egyik fajtából 2m.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 7 128GB Yettel Függő 1Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3045, 96% Akkumulátor
- Új Dell 14 Inspiron 5435 FHD+ Ryzen7 7730U 4.5Ghz 16GB 512GB SSD Radeon RX Vega 8 Win11 Garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G1 - i5-10GEN I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest